Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Esenler Tekin'le Costu - 19 Mayis 'Mesaleli Yürüyüs'

Esenler Tekin'le Costu - 19 Mayis 'Mesaleli Yürüyüs'

CHP Istanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Yunus Emre Esenler’de 19 Mayis mesale yürüyüsüne katildilar, yürüyüsün artindan meydanda STK’larin stantlarinda seçim çalismasi yaptilar.

CHP Istanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve beraberindekiler meydanda kurulan derneklerin stantlarini ziyaret ettiler, Istanbul Belediye Baskan adayi Ekrem Imamoglu için vatandaslardan oy istediler. CHP Istanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yaptigi ziyarette vatandaslara gündeme iliskin açiklamalarda bulundu.
 
SANDIK DARBESI YAPTILAR
Tekin, “Seçimin güvenligini devlet saglamakla yükümlüdür. YSK Istanbul seçimlerini iptal etti. Imamoglu’nun kazandigi Istanbul seçimleri için 23 Haziranda yeni bir seçim yapacagiz, iktidarin azmettirmesiyle Saray ve YSK el ele verip Türkiye’yi dünyaya rezil ettiler, sandik darbesi yaptilar. YSK bu karariyla büyük bir hukuksuzluga imza atmis oldu. YSK kendi varlik sebebini inkar etti. Imamoglu belediye baskanligini kazandi, mazbatasini aldi ama ülkemizde saray iktidarinin hukuk adamlarina verdigi talimatla Istanbullu yurttaslarimizin iradesine ipotek koymus oldular. Ortada bir hak gaspi var.
Seçimlerden yenilgiyle çikan AKP, Istanbul’da defalarca sayim islemi yaptirdi, buna ragmen istedigi sonucu elde edemedi. “14 bin oy farkla kazanilan seçimi kabullenmedigini herkes gördü. Ileri sürülen iddialar, “darbe girisimi” vb. gerekçeler uydurarak seçim sonucunun saray iktidari tarafindan kabul edilmemesi vatandasin seçme- seçilme hakkinin gasp edilmesidir
 
INEK HIRSIZINI KAHRAMAN YAPTILAR
Tekin, Inek hirsizinin kahraman yapildigi, gazetecilerin darp edildigi bir ülkede demokrasiden, can güvenliginden, haktan, adaletten kimse bahsedemez. Esenler’de ayni zihniyetin belediye baskani yerel gazetecileri hedef göstererek susturmak istiyor. CHP’li Belediye baskan adayi Ekrem Imamoglu’na Trabzonlulugundan hareketle ve irkçi, ayristirici, kimlikler üzerinden yaptigi siyasetle gündemi mesgul eden Belediye baskanini uyariyorum ve söylemlerinden dolayi kiniyorum.“Gazetecilik suç degildir!” Halkin haber almasi için hiçbir karsilik beklemeden görev yapan basin emekçileri yalniz degillerdir. Biz, meslegini basin etik kurallari içinde yapan gazetecilerimizin yanindayiz, onlarin sesiyiz” dedi.


 

 



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı