Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde Ne çay ne de kek bedava

Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde Ne çay ne de kek bedava

Seçim meydaninda Millet Bahçeleri için verilen sözler tutulmadi

Cumhuriyet Gazetesinin haberine göre; Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’ndeki demir tellerle çevrili yapinin “siyasilere” ayrildigi ileri sürülüyor. Kütüphanede ise dini içerikli kitaplar dikkat çekiyor.

AKP’nin seçim yatirimi olarak gösterdigi millet bahçelerinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in verdigi sözlerin yerine getirilmedigi görüldü. Yurttaslarin kütüphanede kitap okurken çay içerek, kek yiyecegini söyleyen Erdogan’in aksine Esenler’deki 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde yiyecek ve içecekler para ile satiliyor. Nakkastepe’de bulunan millet bahçesinde ise sözü edilen kütüphanelerin bulunmadigi görülüyor. 
Erdogan’in katilimiyla 16 Aralik 2018’de açilan Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’ndeki bazi bölümlerde insaat hâlâ sürüyor. Alanda yan yana olan bisiklet ve yürüyüs yoluna araçlarin girmesi yasak olmasina karsin güvenlik görevlileri araçlariyla devriye geziyor. Alanin merkezine inerken piknik alaninin yaninda bulunan çocuk parkinin arkasinda ise demir tellerle korunan bir yapi gözlere çarpiyor. Kapisina kilit vurulan alana yurttaslar giremiyor. 

‘Gözlem odasi’
Alanda çalisan bir isçiye kilidin açilip açilmayacagini sordugumuzda, “Burasi korunuyor. Kapisinda da kilit var. Siyasiler, oradan gelen insanlari izliyorlar. Gözlem odasi. Herhangi bir siyasi yokken güvenlik esliginde içeri girise bazen izin veriliyor” yanitini verdi. 
Alanin merkezinde bulunan millet kiraathanesinde Cumhurbaskani Erdogan’in “Millet kiraathanelerinde tamamen kitaplar, gazeteler olacak, kahvesi, çayi da bedava olacak” sözlerine karsi her ürün ücretli olarak satiliyor. 
Üsküdar Nakkastepe’de bulunan millet bahçesinde de kütüphane de ögrenciler için çalisma alanlari ve millet kiraathanesi bulunmuyor. Engelliler için herhangi bir düzenleme de yok. Millet bahçesinde çalisan bir temizlik görevlisi, aylar önce 2 çocuk kayboldugunu, anonslar sayesinde bulundugunu söylüyor. 
Tek kapili girisi olan millet bahçesinde göletin etrafinda koruma alanlarinin yetersizligi göze çarparken oyun alanindan çikan küçük yastaki çocuklar için risk olusturuyor. Çocuklar için kurulan parkurlu oyun alaninda korkuluklarin bulunmamasi egitmenlerin de olmayisi ebeveynlerin sikâyetleri arasinda. Verilen sözlerin tutulmamasina ise yurttaslar tepkilerini göstererek “Her zamanki seçim öncesi göz boyadilar ve simdi de buralari kaderine biraktilar” dediler.



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı