Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Esenlerin Enleri sandiktan çikmadi

Esenlerin Enleri sandiktan çikmadi

Bu yil Türkiye’nin enlerini Belediye Baskani “Marifet iltifata tabiidir” sloganiyla açti.

Geceye ödüle laik görülen birçok ünlünün gelmeyisi damgasini vurdu. Bir çogununda ödülünü bir baskasi tarafindan almasi dikkatlerden kaçmadi. Yine ödül alanlar mesajlarini hep Esenler halkina bizi bu ödüle laik gördükleri için tesekkür ettiler. Bazi ödül sahipleri ödülü halkmi seçti diye Belediye Baskanina sordu. Bu yilda 27 kategorinin seçilecek olan isimleri neye göre tespit edildi. Kurulan 1500 kisilik komisyonun kriteri nasildi, komisyonda kimler vardi oda açiklanmadi.

Belediye Baskanin bu proje kalkismasi Esenlerin disaridaki algisinin degismesine yardimci olmasi açisindan kuskusuz önemliydi. Bu Sayin Valinin bile ilgisini çekmis olacak ki; Vali Mutlu törende” Esenler`de güzel seyler oluyor. Son derece aktif belediye baskani var sosyal projelere imza atiyor” demesi beldiye baskaninin medyada bu isleri çözdügü göstermekte. Gelelim içerden bakildiginda Algi sorununun temelinde yatan nedenler çözüldü mü? Egitimden Sagliga, Kültürden Sanata, Yasam alanlarinin düzeltilmesine kadar sorunlar devam ediyor. Bir Esenlerli vatandasin Pazar günü Esenlerin gezebilecegi sosyal mekân alanlarin maalesef yaratilamadi. Esenlerli Kültürel ve sosyal harcamalarini disaridaki ilçelere kaptiriyor. Yani sorunlar nüfusun artmasiyla dogru orantida büyüyor.

Anketlere geçen sene 337 bin kisi katilmisti, bu yil 138 bin kisi katildi. Bu oran bu yil düstü. Bazi kategoride seçilenlerin en boyutunda olmadigi görüldü. Örnegin Kitapevleri Edebiyatçi Leyla Ipekçi’nin Esenler`de roman satisinda ilk 10 ‘na bile giremedigini söylediler.

Sunumda röportajlarda sorulan en çok hangi tv’yi seyrediyorsun sorusuna gelen yanit ise; Kanal D,Show TV, A TV idi. Medya ölçüm siralamasinda da bu kanallar ilk siralari paylasiyorlar. Ödülü ise Kanal 7 aldi.

Bir diger kategori ise en iyi internet haber sitesi dalindaydi. Bu kategoride ödülü alan kurulusun ulusalda televizyon ve gazete yayininda olmasi ayrica düsündürücüydü.

M.Ali Birant’in Esenlere gelip görmeden görüntülü mesajinda  ”Esenler müthis bir degisim ve gelisim göstermis bir yer. Günün birinde Esenler Istanbul’u geçerse kimse sasmamali” demesi konuklar arasinda saskinliga neden oldu ve hayretler uyandirdi.

En iyi sabah haberleri dalinda ödül alan Fox TV den Fatih Portakal Belediye Baskanina oylari gerçektenmi halk kullandi sormasi izleyenleri sasirtti.

Kizilay Baskan yardimcisi biz bu ödülü bilegimizin gücüyle aldik demesi degil de. Kizilay’in Esenlerde son zamanlarda kan bagisindan kaynaklanan gündemde olmasi nedeniyle Kizilay’in Esenler halkindan ödül aldi. Bu kategoride IHH, Kimse Yok mu Dernegi, Can Suyu Dernegi vardi.

Bazi ödüller ödül sayisini artirmaktan baska bir anlamin olmadigi gözlemlendi. Internet haber dalinda sadece internet haber yapan sitelerin seçilmeyisi, gazetesi ve televizyon kanallarinin oldugu seçilmesi etik ve dogru degildi.

Esenler`de bu tarz organizasyonlar için salonun yetersiz oldugu ortaya çikti. Gelen konuklarin ve protokolün kalabalik olmasindan halk salona sigmadi. Esenler halkina pankart ve mesaj çekilerek duyurulmasi oy veren halkinda disarida kalmasina neden oldu.

Yerelinde bu enler organizasyonunda degerlendirilmesi gözden kaçirilmamasi gereken bir durumdu.

25.02.2012 


Bu Yazi 1321 Kez Okunmus



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı