Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ESINDER'IN Alacaklilari Kapilari Pencereleri Söküyor

ESINDER'IN Alacaklilari Kapilari Pencereleri Söküyor

ESENLER'de kentsel dönüsüm projesi kapsaminda yapilan bir sitenin sakinleri, insaat sirketinin borçlarini ödeyemedigini, alacaklilarin da sitenin asansörleri ile bos dairelerdeki kapi, pencere, mobilya sistemlerini geri sökmeye basladigini iddia etti

ESENLER'de kentsel dönüsüm projesi kapsaminda yapilan bir sitenin sakinleri, insaat sirketinin borçlarini ödeyemedigini, alacaklilarin da sitenin asansörleri ile bos dairelerdeki  kapi, pencere, mobilya sistemlerini geri sökmeye basladigini iddia etti. Bir grup ev sahibi, "Her gün 'Bugün ne sökülecek?' diye korkuyla uyaniyoruz. Yarin dolu dairelere gelecekler. Yetkililerden bir an evvel çözüm bekliyoruz" dedi.

Edinilen bilgilere göre, Nine Hatun Mahallesi'nde bulunan 6 katli 3 bina 2013 yilinda kentsel dönüsüm projesi kapsaminda yikilarak yerine 17 kat ve 3 bloktan olusan site yapildi.  Insaat süresince kira yardimi alan vatandaslardan bazilari 2 sene süren kira yardiminin son bulmasiyla birlikte siteye tasindi.  2016 yilinda bitmesi gereken proje, iddialara  göre insaat firmasinin borçlari nedeniyle tam olarak tamamlanamadi.  Insaat sirketinden yaklasik 100  ile 800 bin lira arasinda degisen rakamlarda alacaklari bulunan firmalar da  buna karsilik yaptiklari asansör, kapi, parke ve pencere gibi sistemleri sökmeye basladi. Ilk etapta hak sahibi 34 hanenin tasindigi siteye, insaat çalismalari sona erdikten sonra alinmasi gereken iskan belgesi de alinamadi. 34 hanenin tasindigi site sakinleri ile sonradan bina satin alanlardan olusan 130 ev sahibi sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.

4 hanenin tasindigi site sakinleri ile sonradan bina satin alanlardan olusan 130 ev sahibi sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.

BASLADIGIMIZ YERE DÖNECEGIZ

Her sabah kalktiklarinda “Bu gün binadan ne sökülecek?” korkusu yasadiklarini ve yetkililerden bu sorunu çözmelerini bekledikleri söyleyen site sakinlerinden Mustafa Koçak, “Bu gün kapicilar geldi, mobilyacilar geldi. Yarin asansörcü, camci gelecek. Onu da sökecegiz, basladigimiz yere geri dönecegiz. Yarin dolu dairelere gelecekler. Devlet kanaliyla çözemezsek, kaba kuvvet kullanacagiz. Artik yeter diyoruz. bunlarin paralari ödenmedi diye biz magdur durumdayiz” diye konustu.

MÜTEAHHIDE ULASAMAYINCA BIZI TEHDIT EDIYORLAR

Site sakinlerinden  Ercan Coskun ise”Biz kat malikleri olarak binaya geldigimizde asansörcünün 700-750 bin lira, mobilyacinin 600 bin lira, camcilarin 180 bin lira bir alacagi vardi. Bunlar ödenmedigi için bizi tehdit ediyorlar. Müteahhit ve yetkililere ulasamayinca bizi tehdit ediyorlar. Biz zaten 5 yildir bu binalarin bitmesi için ugrasiyoruz.  Kiralarimizi ödeyemedik dedik ki kendi binalarimiza sahip çikalim.  Burada gördük ki daha beter bir durumdayiz.  Buraya gelen alacaklilar biz alacaklarimizi alamadigimiz için bu alacaklarimiza karsilik yapmis oldugumuz isleri söküp götürecegiz diyorlar. kapilari, parkeleri, dolaplari tamamini söküp götürecegiz diye bizi tehdit ediyorlar” dedi.

”KAPISIZ KALAN SITEYI MADDE BAGIMLILARI MESKEN TUTTU”

Ercan Coskun, ”Pencere ve kapisi sökülen bir çok daireyi uyusturucu madde bagimlilari kendilerine mekan olarak kullanmaya basladilar. Burada her gün uyusturucu partisi düzenliyorlar”.

 

”SÜREKLI HACIZ SOKU”

Coskun’ Alacaklilarin bazilari yaptiklari islerin karsiligini alamayinca taktiklari esyalari sökerken, bazilari da haciz yoluyla aliyor.

Öte yandan röportaj talebini kabul etmeyen insaat sirketinin bir yetkilisi ise, yapilan telefon görüsmesinde sorunun, sirketin yasadigi finansal sikintilardan kaynaklandigini ancak çözüm saglandigini söyledi.



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli