Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Eyidogan “eski deprem tehlike haritasinin yenisi ile degistirilsin”

Eyidogan “eski deprem tehlike haritasinin yenisi ile degistirilsin”

Prof.Dr. Haluk Eyidogan Türkiye Deprem Tehlike Haritasi ve Bina Yönetmeligi degismesine ragmen Çevre ve Sehircilik Bakanligi Istanbul Altyapi ve Kentsel Dönüsüm Müdürlügü WEB sayfasinda eski deprem tehlike haritasin oldugunu, yeni haritanin kendisinin düz

Prof.Dr. Haluk Eyidogan’in paylasimi

“Türkiye Deprem Tehlike Haritasi ve Bina Yönetmeligi degisti ve 1 Ocak 2019'dan itibaren yeni deprem tehlike haritasi yürürlüge girdi. Ancak Çevre ve Sehircilik Bakanligi Istanbul Altyapi ve Kentsel Dönüsüm Müdürlügü WEB sayfasinda artik geçerliligi olmayan eski deprem tehlike haritasini gösteriyor. 17 Agustos'a 13 gün kaldi, hiç olmazsa o zaman kadar yenisini yerlestirin. Ben yenisini olusturdum. Isterseniz telif hakki almadan yeni Istanbul Ili deprem tehlike haritasini (50 yilda %10 asilma olasiligi için en büyük ivme degerleri eklenmis sekilde) size verebilirim Sayin Müdür. Çorbada benimde tuzum olsun. Bilginize. Asagida eski harita ve benim hazirladigim harita var.

NOT: YENI DEPREM TEHLIKE HARITASINA GÖRE ISTANBUL ILI VE ÇEVRESINDE DEPREME DAYANIKLI BINA TASARIMI IÇIN KULLANILACAK DEPREM SIDDET DEGERLERI YERINE GÖRE %25 ILE %37 ARASINDA ARTMISTIR. BU ARTIS ÖRNEGIN YASSIADA'DA %37'DIR.”



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli