Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Fevzi Çakmak Haci Cezmi Ipkin Camisi Yükseliyor

Fevzi Çakmak Haci Cezmi Ipkin Camisi Yükseliyor

Esenler ilçe Müftüsü Halil Sekerci, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapimi süren cami insaatinda çalismalarin tüm hiziyla devam ettigini belirtti. Camimizin ismini “HACI CEZMI IPKIN” camii olarak degistirdik dedi ve Ramazan ayina yetisecegini söyledi.

Esenler ilçe Müftüsü Halil Sekerci,“Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Fevzi Pasa ve Fevzi Çakmak ismi ile iki camiimiz var. Fevzi Pasa camimize büyük paralar harcayarak ve insaatinda çalismalarin tüm hiziyla tamamlamak üzereyiz, insallah Ramazan ayina yetisecek. 5 trilyonun üzerinde masraf yapilan camimizin 2,5 trilyonunu bir bayan hayirsever vatandasimiz karsiladi. Bizde kendilerini onura etmek için rahmetli olan esi beyefendi Haci Cezmi Ipkin’in ismini verdik. Müftülügümüz camii yapiminda imkanlarini kullanarak yaklasik üç trilyon yardim yapti, hayirsever vatandaslarimizin da katkilari ile camimiz tamamlanmak üzeredir ve son asamaya gelmistir. Belediyenin ne kadar yardim yaptigini ben bilmiyorum.
 
“CAMILERIMIZ CUMA NAMAZLARINDA YETMIYOR”
Vatandaslar sizlere soruyor ve sizlerde bize soruyorsunuz “camii ne zaman bitecek, ibadete açilacak?” camii yapmak çok kolay bir is degil. Masrafi agir vatandaslarin, müftülügün ve hayirseverlerin yardimlari olmazsa camii yapimi uzun sürer. Çok büyük paralar harcanarak yapilan ibadethanelerimizin bana göre bu kadar masrafli yapilmasa daha iyi olurdu ama masraf çok olunca mükemmel oluyor. Esenler’de 45 camimiz var çogu deprem öncesi yapildigi için yenilenmesini elbette isterim. 45 camiimiz var dedim bu camilerimizin 5 tanesi mescit gibi. Camilerimiz vakit namazlarinda doluyor, Cuma namazlarinda ise yetmiyor.
“ALEVI VATANDASIMIZDA KENDI CEMEVLERINI YAPABILIRLER”
Bir adam kibleyi kabul ediyorsa, sen ona kafir diyemezsin.  Bir insan Herhangi bir inanç unsuru kendisini nasil tanimliyorsa, içinde inancin gereklerini yerine getirmek için toplandiklari mekânlara ne ad veriliyorsa, orada icra edilen hususlari nasil adlandiriyorsa öylece degerlendirilir. Bunun üzerinden baska tartismalar baslatmak, birbirimizi tanimlamaya kalkismamiz dogru degildir. Müslümanlik kimsenin tekelinde degildir, Camilerimizde kimsenin tekelinde degildir. Bu ülkede Sünni vatandasimiz kendi Sünniligini, Alevi vatandasimiz kendi Aleviligini yasamasinda bir sakinca yok. Sünniler dernekleserek kendi camilerini nasil yapiyorsa Alevi vatandasimizda kendi cemevlerini yapabilirler.
 
“DINDE ZORLAMA YOKTUR.”
Müslümanlar, Islam’in erken döneminden itibaren farkli dinlere mensup insanlarla bir arada yasama tecrübesine sahip olmuslardir. Kur’an’in açikça dile getirdigi “dinde zorlama yoktur.” Bu sebepten, Müslümanlarin yasadiklari bölgelerde Yahudi, Hristiyan ve diger dinlere mensup insanlar herhangi bir zorlukla karsilasmadan özgürce varliklarini sürdürme imkani bulmuslardir. Ancak, bugün gelinen noktada, Müslümanlar bu tecrübelerini unutma tehlikesi ile karsi karsiyadirlar” diyerek uyarida bulundu.

 

 



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli