Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Findiga red oyu veren Karadeniz’li milletvekilleri

Findiga red oyu veren Karadeniz’li milletvekilleri

Geçen hafta findik üreticilerinin sorununun arastirilarak sorunlarin çözümüne yönelik alinabilecek tedbirlerin belirlenmesi amaciyla Meclis arastirma önergesi verilmisti.

 Öneriye 3 muhalefet partisinden de destek geldi. AK Parti ise öneriye karsi çikti. Muhalefet tam kadro TBMM’de olmayinca önerge AK Parti’nin oylariyla red edilmisti. Önergenin red edilmesi nedeniyle red oyu veren AKP’nin iki milletvekilini yüzleri hiç de kizarmadi..

 Mecliste önerinin oylamasinda tartisma da çikmis, oy sayisinda divan üyeleri arasinda anlasmazlik yasanmisti.. Daha sonra oylama tekrarlandi ve 135 kabul, 155 ret çikinca öneri kabul edilmedi.

USTA, ‘TMO NEREDE?’

Önerge sahibi MHP'li Erhan Usta ise, stratejik ürün olan findikla ilgili yapisal sorunlar bulundugunu belirterek “Dünya üretiminin yüzde 70'ini yapiyoruz. Dünya ihracatinin yüzde 75'i Türkiye’de. Ama yurt içerisindeki satis fiyatini dahi belirleyemiyoruz. Hala TMO’nun açikladigi bir findik fiyati yok. Su anda 12 liradan, 13 liradan, 12,5 liradan, 11,5 liradan findik satiliyor” dedi.

Iste TBMM’sinde findikla ilgili verilen arastirma önerisine red oyu veren Karadenizli  bazi Ak Partili milletvekillerinin isimleri..

 

 ORDU

Metin GÜNDOGDU                      

Senel YEDIYILDIZ

 ARTVIN

Ertunç Erkan BALTA

GIRESUN

Cemal ÖZTÜRK                

Kadir AYDIN

SAMSUN

Ahmet DEMIRCAN                        

Çigdem KARAASLAN                    

Fuat KÖKTAS                    

Orhan KIRCALI                 

Yusuf Ziya YILMAZ

TRABZON

Adnan GÜNNAR                            

Bahar AYVAZOGLU                       

Muhammet BALTA                       

Salih CORA                        



  • Salı 14.2 ° / 8.6 ° false
  • Çarşamba 8.5 ° / 7.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 12.2 ° / 6.1 ° Güneşli