Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Findigini AKP Ilçe baskanligi önüne döktü

Findigini AKP Ilçe baskanligi önüne döktü

Findik üreticisinin eylemi bir türlü bitmek bilmiyor. Kimi üretici findiklari yakiyor, kimileri kesiyor, kimisi de topraga gömüyor.

Findigini AKP Ilçe baskanligi önüne döktü

Findik üreticisinin eylemi bir türlü bitmek bilmiyor. Kimi üretici findiklari yakiyor, kimileri kesiyor, kimisi de topraga gömüyor. Dün Samsun’un 19 Mayis Ilçesi’nde findik üreticisi Muharrem Dursun, bir çuval findigi AKP Ilçe Baskanligi’nin önüne dökerek, findik fiyatlarini protesto etti. Dursun açiklama yaparken parti binasindan inerek üreticinin yanina gelen Ilçe Baskani Irfan Kalayci, bu duruma tepki gösterdi. Telefonla birilerini arayan Ilçe Baskan Kalayci, “Benim partimin önüne biri gelmis findik dökmüs, gelin bu adami temizleyin buradan” dedi. AKP ilçe baskani fotograf çeken gazetecilere de tepki göstererek kimlik sordu.

 
 

Samsun’un 19 Mayis Ilçesi Ormanci Mahallesi’nde, üretici Muharrem Dursun, fiyatlari protesto etmek amaciyla bir çuval findigi AKP Ilçe Baskanligi önüne döktü. Burada gazetecilere açiklama yapan Dursun, “Fiyatlari ve maliyetleri tespit eden kendileri. 8.75 lira olarak maliyet tespit ediyorlar, 10 lira fiyat açiklamasi yapiyorlar. Vatandas olarak maliyeti biz açiklamadik, kendileri açikladi, fiyati da onlar verdi. Çok magduruz. Bir isçinin maliyeti 100 liranin üzerinde. Findik 15 lira iken yevmiye 60 liraydi, bugün 100 lira. Ben AK Parti’ye oy kullanmak için bin kilometre Istanbul´a gittim, oyumu kullandim. Ama hakkimi da ararim” dedi.

 

 

Açiklama yapilirken parti binasindan asagiya inen AKP Ilçe Baskani Irfan Kalayci, üretici Dursun’un yanina geldi. Üreticinin “Buyur baskanim” sözleri üzerine “Ben senin baskanin degilim. Sen niye geldin. Kim ögretti sana bunu oglum” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Muharrem Dursun, “Bana `oglum´ diye hitap etme baskanim. El hareketi yaparak, oglum diyerek üzerime geliyorsun” diye cevap verdi.

 

Aralarinda geçen sözlü tartismanin üzerine Ilçe Baskani Irfan Kalayci, cep telefonu ile birilerini arayarak“Benim partimin önüne biri gelmis findik dökmüs, gelin bu adami temizleyin buradan” dedi.

 

 

 

Kalayci, daha sonra da olayi görüntüleyen gazetecilere tepki göstererek, “Benim fotografimi çekmeye sen benden izin aldin mi? Kapat sunu, kardesim kapatsana” diyerek gazetecilere de tepki gösterdi.  Kisa bir süre sonra olay yerine gelen Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, Muharrem Dursun hakkinda tutanak tutarak findiklari toplamasini istedi. Dursun, daha sonra da olay yerinden ayrildi. (Sözcü)


 



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli