Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

FOS MANIFESTO

FOS MANIFESTO

Akparti yerel seçim manifestosunu yayinladi haberleri, yine AKP medyasi tarafindan, gümbür gümbür duyuruldu!

Sahi manifesto ne idi!

Manifesto bildiri demektir! Bos ve fos icraatlar yapanlarin, yaptiklarini daha dogrusu yapamadiklarini yapacagim deme beyanidir bizim siyaset algimizda! 

Her seçim dönemi, bir önce yapamadiklarini, yeni isimler, yeni adlar ile piyasaya sunmanin, yeni bir sey yapiyormus havasi vermenin adidir manifesto.

Zati sahaneleri uzun yillar ulastirma bakanligi ve bir iki yil basbakanlik yapmis olmasini unutaraktan, belediye baskani olunca Istanbul'un trafigini çözecegini vaat ediyor. Vatandas ta hakli olarak bunca yil seni ne engelledi, bunca yil yapmadigini bundan sonra nasil yapacaksin, tekerine kim çomak soktu diye soruyor.

Istanbul'a ihaneti kendi agizlarindan tescilli olanlar, geçen dönem marka sehirler manifestosunu ortaya atip bu kavrami fosa çikaranlar, gelmisler yine bildik kavramlar üzerinden manifesto yayinlamislar!

Manifesto su basliklardan olusuyor: 1. Sehir Planlari, 2. Altyapi ve Ulasim, 3. Kentsel Dönüsüm, 4. Benzersiz sehirler, 5. Akilli Sehirlerle Yeni Ufuklar Açilacak, 6. Çevreye Saygili Sehirler, 7. Sosyal Belediyecilik, 8. Yatay Sehirlesme, 9. Halkla Birlikte Yönetim, 10. Tasarruf ve Seffaflik, 11. Deger Üreten Sehirler.

Bu manifesto aslinda muhalefet agzi ile yazilmis! Iktidar oldugunun farkinda olan akliselim bunlari yazamaz!

Akparti kendi kendine muhalefet ederek muhalefet boslugunu da dolduruyor! Elinde tuttugu, ezici çogunluga sahip medya sayesinde, bunca yildir iktidarda baskasi varmis gibi konusma siyasetini devam ettiriyor.

Gönül belediyeciligi derken gönül kirmayi, kendine oy vermeyenleri hain görme söylemlerini de es geçmiyor. Alisti böyle siyaset yapmaya. Seçim zamani sert kirici, seçim aksami genel kabul gören yumusak bir söylem, sonrasinda partizanligin daniskasi artik alisik oldugumuz tarz. O yüzden manifesto bos ve fos.

Yaptiklarim yapacaklarimin teminatidir diyemiyorlar. Çirak, kalfa, usta söylemi de artik tutmuyor. Usta ne diyon bu hususta, diye sorulsa cevap kaçamak olacak onu çok iyi biliyorlar.

Yillardir yapilan uyarilara kulak asmayan katli bina temeli atarken bile yatay diyenler, metropolitan imar plani yapmayip, helikopter ile gezip havadan proje alani belirleyenler, kupon arazi kavrami kullanip kentsel dönüsümü rantsal dönüsüm olarak uygulamaktan kaçinmayanlar, belediyelerin borcunu açiklayamayanlar, dostlar alisveriste görsün havasinda manifesto yayinlayabilir.

Cila düsünce manifesto fayda vermez! Giden ruh ve güven geri gelmez.



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli