Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Göksu Alevilere Arifeyi Gösterdi, Bayram Sonra Dedi!

Göksu Alevilere Arifeyi Gösterdi, Bayram Sonra Dedi!

Esenler'deki Aleviler "Gelin Canlar Bir Olalim" sloganiyla düzenledikleri geceye Alevi yurttaslar yogun katilim sagladilar. Esenler Belediye Baskani, Göksu, "Sadece cemevi yeri vermek olmaz, ben size cemevini yapip verecegim" ded

Esenler'de faaliyet gösteren Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi Esenler Subesi, Haci Bektas-i Veli Dernegi, Esenler Anadolu Canlar Cemevi Dernegi ile Esenler Sivil Toplum Merkezi isbirliginde Esenler'de "Gelin Canlar Bir Olalim" isimli program düzenlendi. Hakki Basar Kapali Spor Salonu'nda düzenlenen programa, AKP  Ilçe Baskani Umut Özkan, Esenler Belediye Baskani ve AK Parti Esenler Belediye Baskan Adayi M. Tevfik Göksu, Esenler Sivil Toplum Kuruluslari Baskani Mehmet Kaya, Sanatçi Sabahat Akkiraz, birçok sanatçi ve aleviler yogun katilim gösterdi.

Göksu, Sinevizyonda Cemevi Projesinin Mimarini Izletti
Ünlü sanatçi Sabahat Akkiraz'in renk kattigi gece boyunca Alevi vatandaslar doyasiya eglendi. Baskan Göksu Alevilere Cemevi mimari projesinin bitisinin müjdesini vererek sinevizyonda projenin mimarini izletti. Programda konusan Göksu, Esenler'deki Alevilerin beklentileri dogrultusunda bazi talepleri ile ilgili müjde verdi.

Bu Topraklardan Haci Bektas Veli'yi Alirsaniz, Pir Sultani Alirsaniz, Asik Veysel'i Alirsaniz Bu Topraklarin Ruhunu Alirsiniz

Esenler Belediye Baskani Göksu, "Bu gök kubbenin altinda Anadolu cografyasini olustururken ve her birimiz 'Gelin canlar bir olalim' derken acimizi, hüznümüzü, mutlulugumuzu ve sevincimizi paylasalim. Bu gök kubbenin altinda birlikte yasarken her birimizi sunu çok iyi biliyoruz ki ayni dagin yeli ayni Allah'in kullari olarak ve birlikte bu Anadolu cografyasinda birlikte Türkiye olarak her birimizin durdugu yer neresi olursa olsun bastigin bu yerin bu topraklar oldugunu bilerek bu topraklarin çocuklarinin her birinin derdi, ihtiyaci kendi derdimiz oldu. Kendi ihtiyacimiz oldugu suuruyla elimizden gelen bütün gayreti ortaya koymanin gayreti içerisinde bugün huzurlarinizdayiz. Bu toplanti hepimiz için çok anlamli. Anadolu Canlari Dernegi Baskanimiz, Haci Bektas Veli, Pir Sultan Abdal Dernegi baskanlarimiz çok sik zamanlar geldiler. Dostça kardesçe sohbetler ettik. En çok konustugumuz konu ise bir Cemevi nasil yapilabilir sohbetiydi. Yer tesis ettigim gün bilesiniz ki Esenler'de Cemevi'ni ben yapacagim dedim. Bu süre içerisinde elimden gelen ne katki varsa sagladim. Ne zaman ki yer meselesini çözersem o zaman da Cemevi müjdesini verecegim diye tekrarladim. Allah nasip etti. Çok büyük emek ve ugrastan sonra Esenler büyük bir imkana kavustu.
 
Bu imkanlar çerçevesinde biz suna inaniriz. Yunus'un dedigi vardir ya 'Yaratani yaratandan ötürü sevmek' biz bu topraklarin Bayram Velisine de asigiz, Pir Sultan Abdal'ina da asigiz, biz Asik Veysel'ine asigiz. Biz suna inaniriz. Bu topraklardan Mevlana'yi alirsaniz, bu topraklardan Haci Bayram Veli'yi alirsaniz, bu topraklardan Yunus Emre'yi alirsaniz, bu topraklardan Haci Bektas Veli'yi alirsaniz, Pir Sultani alirsaniz, Asik Veysel'i alirsaniz bu topraklarin ruhunu alirsiniz. O zaman bu topraklar anlamsiz hale gelir"dedi.



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli