Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Göksu Bölgesindeki Yerel Basina mi Gücü Yetti?

Göksu Bölgesindeki Yerel Basina mi Gücü Yetti?

Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu’nun büyük tartisma yaratan “'Istanbul'u Yunan kazandi' sözlerini haber yapan yerel basina gücü yeterek Cumhuriyet Savciligina sikâyette bulundu.

Büyük tartisma ve olay yaratan konusmasinda Esenler belediye Baskani Tevfik Göksu’nun "Ne dedi Yunan medyasi? 'Istanbul'u Yunan kazandi' imasinda bulunan ifadeleri ulusal ve yerel basinlarda gündemden bir türlü düsmüyor. IBB seçimlerini Imamoglu kazaninca tekrar gündem meselesi oldu. Her aksam haber kanallarinda tartisma programlarinin konusu olmaya devam ediyor. Esenlerde yayin yapan yerel gazetecileri bu konuyu haberlestirdigi için 3 gazeteciyi Bakirköy Cumhuriyet Savciligina sikâyette bulundu.

Haber ülke gündemine düsünce haber kanallarinda Siyasi Parti Genel baskanlari, Milletvekilleri, siyasi parti il, ilçe ve yöneticileri birbiri ardina bu konuda hakkindaki görüslerini kamuoyuna açikladi. Ancak Sayin Göksu bazi yayin organlarina oldugu gibi Esenlerde yayin yapan 2 gazeteye yayin yasagi getirdi. Ulusal basinda yer alan ve büyük tartisma yaratan konusmasinda Esenler belediye Baskani Tevfik Göksu’nun "Ne dedi Yunan medyasi? 'Istanbul'u Yunan kazandi' ifadeleri birçok Ulusal ve basinda halen yayinda yayinlaniyor.

Akillara, Göksu’nun bölgesindeki yerel basina mi gücü yetti sorusu geliyor.

Esenler belediye Baskani Tevfik Göksu’nun "Ne dedi Yunan medyasi? 'Istanbul'u Yunan kazandi' ifadelerinin en çarpici örnegini ise; IYI Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ten geldi.

Örs’ün kamuoyuna ve TBMM yaptigi konusmasi ve gazetelerdeki açiklamasi;


IYI Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs; "Yayin yasagi ile ayip örtülemez"

Tevfik Göksu’nun büyük tartisma yaratan konusmasini TBMM’de gündeme getiren IYI Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs konu ile ilgili yeni bir açiklama yapti.

Esenler belediye Baskani ve Ak Parti Büyüksehir Belediye Meclisi Baskanvekili Tevfik Göksu’nun büyük tartisma yaratan konusmasini TBMM’de gündeme getiren IYI Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs konu ile ilgili yeni bir açiklama yapti. 

Örs yaptigi açiklamada “Göksu, YSK tarafindan yenilenmesine karar verilen Istanbul seçimleri için konusuyor. Seçimi kazanan Sayin Imamoglu için konusuyor.  Uzaktan havlamalarina alisik oldugumuz Yunan Medyasini referans vererek, Ekrem Imamoglu üzerinden, tüm Trabzonlulari töhmet altinda birakacak imalarda bulunuyor. E hesap baska diyor. Neymis o hesap Göksu? Tevfik Göksu suuraltini disa vuruyor aslinda.” dedi.

Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs açiklamasinda Trabzon olarak özür beklerken, aksine bu sürecin Ekrem Imamoglu’nu yipratma kampanyasi olarak devam ettirilmeye çalisilmasini hayretle izledigini kaydederek sözlerini söyle sürdürdü: “Tevfik Göksu özellikle sosyal medyada yogunlasan tepkiler üzerine özür dilemek yerine, konu ile ilgili haberlerin yer aldigi internet sitelerine erisim yasagi istedi ve Mahkemece haberlere erisim engellendi.  

Bu haberlerde Göksu’nun yaptigi konusmanin montajsiz görüntüleri vardi. Göksu konusmasinda sarf ettigi sözlerin hangisinden rahatsiz oldu da erisim yasagi istedi diye sormak istiyorum. Madem konusmasinda Trabzonlularin tepki gösterdigi gibi bir töhmet,  ima, karalama, mesnetsiz iddia yok idiyse niçin yayin yasagi isteme geregi duydu? Yayin yasagi ile neyi örtmeye, gizlemeye çalisiyor? Yasak ile bu ayip örtülemez. Trabzon’a özür borcunu ödesin” dedi.  Kaynak; Karadeniz gazetesi



  • Perşembe 19.1 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu