Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Göksu Muhtar Yavas’a “burada sov yapamazsin”

Göksu Muhtar Yavas’a “burada sov yapamazsin”

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu Muhtar Recep Yavas’in sözünü keserek ”Burada sov yapacaksan yapamazsin diyerek toplantiyi kapatiyorum, herkesi davet edip detaylari anlatacagiz dedi.

Yavuz Selim Mahallesi Kentsel Dönüsüm Toplantisinda;

Göksu Muhtar Yavas’a “burada sov yapamazsin”

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu Muhtar Recep Yavas’in  sözünü keserek ”Burada sov yapacaksan yapamazsin diyerek toplantiyi kapatiyorum, herkesi davet edip detaylari anlatacagiz dedi.

Yavuz Selim Mahallesi sakinlerinin katilim sagladigi ”Kentsel Dönüsüm Fikir Projesi” toplantisi Dr. Kadir Topbas Kültür Merkezinde gerçeklestirildi. 

Geçtigimiz günlerde açiklama yapan Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskani Mevlüt Uysal, ‘Kentsel dönüsüm kapsaminda  eski evleri yikip yapacagiz ve 100 metre kare evi olana 80 metre kare ev verecegiz bunun için de vatandasimizdan bir ücret talep etmeyecegiz’ açiklamasinda bulunmustu.

Sunulan proje kapsaminda Esenler Yavuz selim Mahallesinde uygulanmak üzere mahalle sakinleri ile görüs alis verisinde bulunuldu.

Dr. Kadir Topbas Kültür Merkezinde yapilan toplantiya, IBB kentsel dönüsüm daire baskani ve uzmanlari yani sira Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Baskan Yardimcisi Orhan Oguz Türk, Nihat Karatas, Ömer Çetinkaya, Osman Gökçebas, Belediye birim müdürleri, Mahallesinde Kentsel dönüsümde proje üreten ve mahalle sakinlerinin destegini alan Yavuz Selim mahalle muhtari Recep Yavas ile çok sayida vatandas katildi.

Mahalle sakinlerinden bazilari bu toplantidan çok geç haberdar edildiklerini dile getirerek, sunumu gerçeklestirilen projede %75’e ulasmak için yeniden bir toplanti düzenlenmesini ve vatandaslarinin tamaminin bilgilendirilmesini belediye baskanindan talep ettiklerini belirttiler.

Bunun üzerine Belediye Baskani Göksu bu talebi degerlendireceklerini söyleyerek olumlu yönde görüs belirtti.

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu toplantida yaptigi konusmasinda ”Uzun süredir bu mahallede kentsel dönüsüm istegi  var, bu zaman içerisinde arkadaslar bir takim çalisma yaptilar, projeler gelistirdiler, bunlardan dolayi kendilerine çok tesekkür ediyorum”.

GÖKSU: ”BEN SIZIN HAKKINIZI KORUMAK ILE SORUMLUYUM”

Baskan Göksu ”Herhangi bir projede benim sahsi tavrim söz konusu degil. Benim tek amacim sizin hakkinizi, hukukunuzu korumak ve ben bununla sorumluyum”.

 ”ESINDER YAPI A.S’YE HACIZ”

Göksu konusmasinda ”ESINDER Yapi A.S ‘nin bu gün itibariyle asansörlerine haciz geldi, bu durumu simdi kurtaracak? yada Yavuz selim Mahallesindeki kentsel dönüsümünde bir teyzemizin basina bir is geldigi zaman kim kurtaracak? ben müdahale edecegim degil mi? bundan dolayi ben isimi saglama almaliyim”.

HERKESIN DAIRESINE DAIRE VERECEGIZ

Baskan Göksu ”Altini çizerek belirtmek istiyorum bu bir ikna toplantisi degildir. Mahallenin %75’i bu projeye evet derse çalismalarimizi IBB’nin garantörlügünde herhangi bir imar artisi yapmadan, herkesin dairesine daire vererek baslatacagiz”.

BASKAN GÖKSU ”YINE ADAYIM DEVAM INSALLAH”

Mahalle sakinlerinin sorularinin bir digeri de  ”Önümüzde yerel seçimler var, IBB ve Esenler Belediye Baskanin da degisme ihtimali söz konusu, eger böyle bir gelisme olursa bu proje iptal olacak mi? demesi üzerine Baskan Göksu, ”Devlet de devamlilik esastir, bende önümüzde ki yerel seçimlerde tekrar adayim, devam insallah dedi.

MUHTAR RECEP YAVAS KONUSTURULMADI

Yavuz Selim Mahalle sakinlerinin sorularini cevaplayan Baskan Göksu,nun ardindan mahalle muhtari Recep Yavas konusmak için mikrofonu alarak ”Belediye Baskani demek ki Yavuz Selim mahallesinde kentsel dönüsüm olacagini kabul etti, daha önce bu mahallede dönüsüm yok ve öyle bir düsüncemiz de yok diyordu. Bize sunum yapacaklarini söylemislerdi ama yapmamislardi dedigi anda salonda mahalle sakinleri alkislar ile muhtar Yavas’a destek verdi. Bunun üzerine Baskan Göksu Muhtar Recep Yavas’in  sözünü keserek ”Burada sov yapacaksan yapamazsin diyerek toplantiyi kapatiyorum, herkesi davet edip detaylari anlatacagiz dedi. Bir anda salonda mahalle sakinleri Baskan Göksu’ya büyük tepki gösterdi. Mahalle sakinleri Muhtar Recep Yavas’in konusmasina devam etmesini istedi. Bunun üzerine Muhtar Yavas tekrar mikrofonu eline aldigi anda reji tarafindan sesin kapatildigini gördü. Bu duruma mahalle sakinleri daha çok tepki göstererek ”bu Kültür Merkezi Vatandasin, bizlerin konusma hakkini nasil kisitlarsaniz” diyerek serzeniste bulundu.

Salonda bulunan mahalle sakini bir bayan, Muhtar Recep Yavas’a dönerek ”Belediye Baskanini da biz seçtik, sizi de Muhtar olarak biz seçtik, Belediye Baskanimiz seçilmis birini konusturmayarak biz vatandaslara saygisizlik yapiyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Muhtar Recep Yavas mahalle sakinlerine dönerek ”Biz burada misafiriz, her hangi bir saygisizlik yapmayiz, önümüzdeki günlerde Ibrahim Turhan Lisesinde bir araya gelerek tüm sorunlarimizi ve projeleri yeniden degerlendirecegiz” diyerek salonu terk etti.

Yavuz Selim Mahallesi Kentsel Dönüsüm Fikir Proje toplantisi hararetli tartismalar ile sona erdi.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli