Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Göksu, SGK arazisi için Yabanci ,Ulusal ve Yerli Basinda haber oldu!

Göksu, SGK arazisi için Yabanci ,Ulusal ve Yerli Basinda  haber oldu!

Esenler Belediyesinin SGK'ya devir yaptigi arazisi Yabanci,Ulusal ve Yerli basinda haber konusu oldu.

Esenler Belediye Meclisi'nin 2019 yili Subat ayi meclis toplantisinin 2. Birlesiminde tekstil kentten Esenler Belediyesine sartli egitim alani olarak verilen yeri takdir komisyonu 66 trilyon deger vermisti. Esenler Belediyesi ise 41,5 trilyon SGK borca karsilik belediye meclisinden onay alarak satmisti. Iste Esenler belediyesi tarafindan SGK satilan bu araziniyabanci ulusan ve yerel basin yayin organlarinda haber konusu oldu.

http://www.gazeteesenler.com/usta-belediyenin-borcu-arsi-asmis-batmisiz-sgk-ya-trilyon-borcumuz-var-h10045.htm

Iste sözcü gazetesinde çikan haber;

Yeni dönemde IBB Meclisi’nde AKP Grup Baskanvekili olan Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu’nun seçimden bir ay önce Esenler Belediyesi’nin prim borçlarina karsilik 66 milyon lira deger biçilen arazisini 41 milyon liraya SGK’ya sattigi ortaya çikti. CHP’li IBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, Tevfik Göksu’nun meclisin açilisinda söyledigi “Iyilikte motor, kötülükte fren olacagiz” sözünü hatirlatarak, “Üzerinde bütün Istanbullularin hakki olan belediye arazisinin piyasa degerinin çok altinda satmasi Istanbul’a ihanettir. Tevfik Göksu’yu bu kararini tekrar gözden geçirip kötülüklere fren olmaya çagiriyoruz” dedi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi'nin AKP grubunun baskan vekili olan ve yeniden Esenler Belediye Baskani seçilen Tevfik Göksu'nun yerel seçimden sadece bir ay önce dikkat çeken bir karara imza attigi ortaya çikti.

31 Mart yerel seçimi öncesinde son kez Subat ayinda toplanan belediye meclisinde belediyeye ait 11 dönümlük arazinin SGK'ya devredilmesi iliskin rapor görüsüldü. Emlak ve Istimlak Müdürlügü'nün teklifi ile ilgili hazirlanan komisyon raporunda, Oruç Reis Mahallesi'nde Esenler Belediyesi'ne ait olan ve imar planlarda “Egitim tesisi” alani olarak belirlenmis 11 dönümlük arazinin; Sosyal Güvenlik Il Müdürlügü tarafindan yapilan kiymet takdiri bedeli üzerinden satin alinarak belediyenin SGK'ya olan prim borçlarina sayilmasi talep edildi. SGK Il Müdürlügü, söz konusu arazinin egitim olan imar durumunun “ticaret” olarak degistirilmesi, asgari insaat hakkinin 2,5 olmasi, tapusunun sorunsuz teslim edilmesi sarti ile tasinmaza 66 milyon 561 bin 780 liralik deger biçti. Bu rakam üzerinden satisa onay veriliyorsa 45 gün içinde SGK Il Müdürlügü'ne yazi gönderilmesi istendi.

 

 

IMAR VERMEDI FIYAT DÜSTÜ

 

 

Ancak belediye, SGK'nin istedigi imar plani degisikligi 45 günden çok daha uzun sürecegi için arazinin mevcut imar durumu ile SGK tarafindan satin alinip prim borçlarina sayilmasini istedi. SGK Il Müdürlügü de arazinin mevcut imar durumu olan “meslek lisesi-imam hatip lisesi” haliyle arazinin bedelini 41 milyon 601 bin 112 TL olarak belirledi. Belediye de bu rakami kabul etti. Ve belediyenin prim borçlarina karsilik arazinin SGK'ya devredilmesi oy çoklugu ile kabul edildi.

 

CHP’li IBB Meclis Üyesi Nadir Ataman

“BU KÖTÜLÜGE FREN OLUN”

Karar tepki gösteren IBB CHP Grubu Basin Sözcüsü Nadir Ataman, Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu'nun IBB AKP Grup Baskanvekili olarak yaptigi konusmadaki, “Bu sehrin tarihine, kültürüne, insanina iyilikte motor, kötülükte ise fren olacagiz” sözlerini hatirlatti. Ataman, önce 66 milyon lira deger biçilen belediye arazisinin imar durumu degistirilmedigi için degeri düsürülerek 41 milyon liraya SGK prim borçlarinin silinmesi karsiliginda devredilmesinin Istanbul'a yapilmis en büyük kötülük oldugunu vurguladi. Belediye arazisinin basta Esenler halki olmak üzere tüm Istanbullulara ait oldugunu söyleyen Ataman, “SGK'ya olan milyonlarca liraya ulasan prim borcu, Esenler Belediyesi'nin ne kadar kötü yönetildigini de gösteriyor. Bu kötü yönetim anlayisinin sonucu biriken borcunu ödemek için üzerinde hepimizin hakki olan belediye arazisinin piyasa degerinin çok altinda satilmasi Istanbullulara ihanettir. Göksu, kendi arsasi olsa degerinin altinda satar mi? Kamunun mali olunca sat gitsin. Kamuya ayrilmis mahalledeki orta gelirli ailelerin çocuklarin gidecegi okul alanini satip kürsülerden çocuklar için neler yaptiginizi anlatiyorsunuz. Ayrica SGK, CHP'li bir belediyenin borçlarina karsilik üzerine okul yapilacak bir araziyi satin alir mi, almiyor. SGK burada sanki baska isi yokmus gibi arsa tacirligi yapacak. Burada imar plani kesinlikle degistirilecek. Degistirmeden karli bir satis yapilamaz. Önümüzdeki süreçte okul alani planda iptal edilerek ticaret alani olusturulacak. Tevfik Göksu'yu bu kararini tekrar gözden geçirip kötülüklere fren olmaya çagiriyoruz” dedi.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli