Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Göksu’ya Degil IYI Partili Meclis Üyelerine Hesap Sorun

Göksu’ya Degil IYI Partili Meclis Üyelerine Hesap Sorun

31 Mart yerel Seçimleri’nden sonra Esenler’in ilk Belediye Meclisi toplantisinda muhalefet meclis üyeleri ilk golü yeti, bundan sonra yenilecek goller nasil olacagini bekleyip görecegiz.

Esenler Belediye Meclisi 15 Nisan Pazartesi günü ilk toplantisinda 14 teklifle toplandi. IYI Partinin tecrübeli meclis üyesi Kemal Sahin’in evet gelenegine muhalefet meclis üyeleri ayak uydurdular ve 3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14 nolu teklifleri oy birligi ile meclisten geçirdiler.
 
Meclis gündeminde oylanan tekliflerin içinde bulunan 12 nolu Teklifi Imar Bayindirlik ve Sehircilik Komisyonu meclise getirdi. Bu oy birligi sonucunda AKP’liler ile Muhalefet el ele verdiler, Imamoglu’nu devreden çikararak önünü kesmek için hem IBB’den hemde Esenler Belediye meclisinden oy birligi ile geçen protokolün iptalini oy birligi ile iptal ettiler.
 
 
Içerigi söyle: Esenler ilçesi Atisalan mahallesi 1131 parsel sayili tasinmazin, 10.04.2014 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli mer’i imar planinda triyaj alani olarak belirlenen yaklasik 150.000.00 m2’lik kismi, rezerv alan içerisinde Esenler Belediye Baskanliginca talep edilecek imar plan imar, imar uygulamalari, altyapi, donati, bölge barki vb. islere iliskin plan proje ve imalatlarin IBB’nin yapabilmesi için Ortak hizmet protokolünün taraflarca imza altina alindigi belirtilmistir.
 
IMAMOGLU IBB’YI KAZANINCA MI ROLLER DEGISTI?
  “Bu baglamda taraflarca imzalanan Ortak hizmet protokolünün Belediyemiz Meclisince onaylanmasi ve yürürlüge girebilmesi için makaminizca da uygun görülmesi halinde, yazimizin Belediye Meclisine havale edilmesini arz ederim” denilmektedir. Yani Esenler Belediye Baskani Göksu, Metris Askeri alanla ilgili Milli Savunma Bakanligi ve Esenler Belediyesi arasina Ortak hizmet protokolü anlasmasi yapmak için Esenler Belediye Meclisinden 10.06.2016 tarihinde yetki istiyor ve o yetkiyi meclis IYI Partili Kemal Sahin’inde bulundugu oturumda kendisine veriyor.
 
KEMAL SAHIN’IN 544 PARSELDEKI EVET HASTALIGI DEVAM EDIYOR 
1-Ortak hizmet protokolü için Esenler Meclisinden oy birligi ile 2016 tarihinde yetki alan Baskan GÖKSU, SIMDI ORTAK HIZMET PROTOKOLÜNÜ neden iptal etti?
2-Muhalefet meclis üyeleri, Kemal Sahin AKP’lilerle geçmiste birçok raporda anlasarak kendi partililerinin hayir oyuna ragmen evet oyu vererek gündem olusturmustu. Mesela 544 parsele evet diyen Sahin, gurup baskani Mustafa Usta tarafindan müfteri ilan edilmisti. Siz bu arkadasinizin dümen suyundan gitmekle ne yapmak istiyorsunuz?
3-IYI Partili Kemal Sahin bu protokol için evet oyu verdigi halde simdi iptalin nedenini neden sormadi, neden iptal için oy verdi?
4-Baskan Göksu’ya plan yapma ve IBB ile anlasma yetkisi verilmisti ama Göksu muhalefetin kafasi imar mevzuatina çalismayan meclis üyelerini uyutarak bir güzel enayi yerine koydu. Muhalefet Enayi mi?
5-simdi ugrasin, avukat arayin bu isi haletlin ama is isten çoktan geçti. Uyanin baliga gidelim diyorlar….
 
GÖKSU: IYILIKTE MOTOR- KÖTÜLÜKTE FREN OLACAGIM 
Göksu, IBB Meclisi toplantisinda “iyilikte motor- kötülükte fren olacagim” demisti. Kendisine Esenler halki adina soruyoruz ve açiklama yapmasini bekliyoruz. Siz bu teklifi neden meclise tasitiniz ve imza yetkinizden vaz geçtiniz? Muhalefeti gerçekten “ENAYI” yerine mi koydunuz? Siz muhalefet üyeleri ENAYI misiniz?
Sayin Baskan Bu Nasil Motor Bu Nasil Fren? Kamu adina, muhalefet adina, IYI Partili meclis üyesi olan ayni zamanda konusma ve söz söyleme yetenegi olmayan Kemal Sahin adina soruyoruz.
IYI Partili Sahin, sen motor mu fren mi yoksa baska bir sey mi olacaksin. Sendende hem partililerin hem Esenler halki bir açiklama bekliyorlar.
 
Iste Evet Oyu Ile Geçen ve Muhalefetin Uyudugu, Uyutuldugu O Teklifler… 



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı