Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Görevi devraldiktan sonra Ekrem Imamoglu belediye önünden halka seslendi!

Görevi devraldiktan sonra Ekrem Imamoglu belediye önünden halka seslendi!

31 Mart Mahalli Idareler seçiminde Istanbul’u kazanan CHP’li Ekrem Imamoglu seçim sonuçlarinin kesinlesmesinin ardindan mazbatasini aldi.

31 Mart Mahalli Idareler seçiminde Istanbul’u kazanan CHP’li Ekrem Imamoglu seçim sonuçlarinin kesinlesmesinin ardindan mazbatasini aldi. Imamoglu daha sonra devir teslim töreni için Saraçhane’deki Istanbul Büyüksehir Belediye binasina geldi. Görevi devraldiktan sonra belediye binasi önünden halka seslenen Imamoglu, “Bu sehrin nimetlerini ganimet yapmak yok, paylasmak var. Görevlerimizi yerine oturtalim bir kez daha Anitkabir’e gidecegiz” dedi.

Istanbul’un yeni büyüksehir belediye baskani Ekrem Imamoglu, yogun bir izdiham içinde 17 gün sonra görev yeri olan Saraçhane’deki IBB binasina geldi. IBB binasi önünde toplanan yüzlerce kisi Imamoglu’nu Izmir Marsi’ni söyleyerek ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlari ile bekledi.

 

 

Sevgi gösterileri ile karsilanan Imamoglu’nun IBB binasina girisi sirasinda izdiham yasandi. Yogun izdiham nedeniyle baskanlik binasina güçlükle giren Imamoglu’na yogunluk nedeniyle resmi bir karsilama töreni yapilamadi. Baskanlik binasindaki kokteyl salonunda kisa bir konusma yapan Imamoglu daha sonra devir teslim töreni için makam odasina çikti.

 

 

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, mührü Mevlüt Uysal’dan devraldi

 

Imamoglu burada da makam odasina tek basina girdi kapida bir karsilama protokolü olmadi. 18.15 gibi makam odasina giren Imamoglu ve Uysal arasinda gerçeklesen devir teslim törenine basin mensuplari alinmadi. Tören CHP’li milletvekillerinin katilimi ile gerçeklestirildi. Uysal içeride yaklasik 5 dakika kaldi ve 18.20 gibi yaklasik 1.5 yil görev yaptigi makam odasinda ayrilarak otopark çikisindan binayi terk etti.

 

 

HAFTA SONU SARAÇHANE’YE

Devir teslim töreni öncesinde baskanlik binasindaki kokteyl salonunda CHP’lilere hitap eden Imamoglu, “Biz vatandaslarimizla, halkimizla, insallah bu hafta sonu cumartesi ya da pazar günü bütün Istanbul halkini davet ederek, süreci anlatacagimiz bir bulusmayi da sizlerle paylasacagiz. Bu paylasimimiz en geç yarin olacak” dedi. Imamoglu, söyle devam etti:

 

“Bugün mazbatamizi Istanbul Il Seçim Kurulu’ndan teslim aldik. Çok onur duyuyorum, mutluyum, öncelikle sunu ifade edeyim. Ben bu mazbatayi 16 milyon insanimiz adina devraldim. Hiç kimsenin birbirinden farki olmaksizin, hiç kimsenin birbirinden üstünlügü olmaksizin tüm hemsehrilerim adina devralmanin onurunu ve gururunu yasiyorum. Asla vazgeçmedigimiz degerlerimiz var. Asla vazgeçmedik. Haktan, hukuktan ve adaletten asla vazgeçmedik. Asla vazgeçmedik. Toplumun demokrasiye olan inancindan ve buna dönük mücadelesinden asla vazgeçmedik. Çok net ifade ediyorum. Bu sehirde yasayan insanlarin sevgisiyle, saygisiyla olusturdugu birlik ve beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik.”

 

 

“SORUMLULUGUMUZUN BILINCINDEYIZ”

Imamoglu, kimsenin hakkini yemediklerini ve asla bu sehirde yasayan 16 milyonun da hakkini yedirtmeyeceklerini vurguladi. Imamoglu’nun konusmasindan satir baslari söyle:

 

“Günün sonunda Il Seçim Kurulunun birlestirme tutanagiyla beraber mazbatamizi aldik. Sorumlulugumuzun bilincindeyiz. Bu kentin ihtiyaçlarini biliyoruz. Bu sehirde yasayan herkesin taleplerini biliyoruz ve hizmet etmeye hemen hizlica baslayacagiz. Istanbul Büyüksehir Belediyesinin tüm alanlari, seffaf bir sekilde halkina, insanina bugün itibariyla açilmistir, açilacaktir. Bu sehrin yönetimini yürüten bu güzel kentin belediyesinin koridorlari, makamlari ve bu belediyede çalisan herkes bir kisiye, bir gruba ya da bir partiye ve digerlerine hizmete degil 16 milyon insana hizmet etmeye bugün itibariyle baslamistir. Bundan hiç kimsenin süphesi olmasin.”

“BIZIM KAFAMIZ NET”

“Elbette ki sehrimizde yasayanlarimizin huzuru ve mutlulugu için bir an önce bu süreçlerle ilgili net ifadelerini ilgili kurullardan elbette ki bekliyoruz. Bizim kafamiz net. Bizim zihnimiz, bizim vicdanimiz çok net. 16 milyon hemsehrimizin de ayni sekilde çok net. Bunu biliyoruz. Dolayisiyla bu sürecin de netlesmesiyle 17 gündür devam eden ve bugün sona eren belirsizligin daha sonraki günlerde tartisma noktalarinin da bertaraf edilmesi adina elbette ilgili kurullari en hassas ve en hizli bir sekilde süreci tamamlamalarini da diliyorum.”

 “HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN”

“Sehre dünden bugüne emegi geçenlere, Istanbul’a iyi seyler yapan ve sehri koruyan herkesi minnet ve sükran duygulariyla aniyorum. Herkesten Allah razi olsun. Sira bundan sonra bizde. Kentin binlerce yillik tarihine, maneviyatina, bu sehrin dogasina, insanina saygiyi bu kenti özeni ana prensip edinerek yol haritamiza tüm evrensel dogrularla devam edecegiz.”

 “25 YILLIK HASRET BITIYOR, IMAMOGLU GELIYOR”

Öte yandan içeride devir teslim töreni yapilirken disaridaki kalabalik da çalinan müziklerle halay çekip, horona durdu. Imamoglu, ”25 yillik hasret bitiyor. Imamoglu geliyor” anonsuyla mikrofona davet edildi. Imamoglu’nun anons edilmesiyle alandaki cosku doruga çikti. Izdiham nedeniyle zorlukla konusma yapacagi platforma çikabilen Imamoglu, Saraçhane’deki IBB binasi önünde konuslandirilan seçim otobüsü üzerinden Istanbullular’a seslendi. Imamoglu, ”Ekrem Baskan” ve ”Mustafa Kemal’in askerleriyiz” tezahürati esliginde konusmasina basladi. Imamoglu’nun tarihi konusmasinin satir baslari sunlar oldu:

 Izdiham nedeniyle belediyenin ana giris kapisi giris ve çikislara kapatildi

”HOS GELDIN ISTANBUL”

Bu güzel sehrin çocuklari, gençleri, bebekleri kadinlari, yasayanlari… Hangi mezhepten, irktan, inançtan olursa olsun… (Bu sirada, ”Istanbul seninle gurur duyuyor” slogani atildi.) Az laf çok is, ”Sen konusma, biz konusalim” diyorsunuz. Iyi ki varsiniz. Bu sehre, bu güzel insanlara baris, sevgi, saygiyi getiriyoruz. Bu sehrin yasayanlarini selamliyorum. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’i, Çerkez’i selamliyorum. Sünnilerini, Alevilerini, Hristiyanlarini, Yahudilerini selamliyorum. Hos geldin Istanbul. Asla vazgeçmedik haktan, hukuktan ve adaletten, asla vazgeçmedik. (”Hak, hukuk, adalet” sloganlari.) Bu sehri vicdanindan, ahlak duygularindan, adalet duygusundan asla vazgeçmedik. Demokrasiden vazgeçmedik. Güzel hemsehrilerim, bu sehrin ve ülkenin kurucu degerlerinden vazgeçmedik. Cumhuriyet’ten vazgeçmedik. Bu millete olan inancimizdan vazgeçmedik. Mustafa Kemal Atatürk’ten vazgeçmedik. (”Mustafa Kemal’in askerleriyiz” slogani.)

 

Izdiham nedeniyle baskanlik binasinin kapisi hasar gördü

”ALLAH’IMA SÜKREDIYORUM”

 – Bakin ben, Allah’ima sükrediyorum. Bana dünyanin en güzel sehrini, insanlariyla beraber yönetme hakkini tanidi. Ben, kendimi bu sehrin bebeklerine, gençlerine, kadinlarina, insanlarina adayacagim. Sokaklarda, meydanlarda hep anlattik. Birbirimize gülümseyip, selam verecegiz. Artik kiyida kösede kalani, kaymak tabakasi, varosu yok. Bu sehrin nimetlerini ganimet yapmak yok. Nimetleri, güzellikleri paylasmak var. Bu sehrin mazlumu, ezilmisi olmayacak. Görevim süresince, kimsenin hakkini yemedim, kimsenin de hakkini yemeyecegim.

 CHP’den meclis üyesi seçilen oyuncu Levent Üzümcü de IBB’deydi.

”ESAS OLAN BU MILLETE VE DÜNYAYA HIZMET”

– Degerlerimiz, inancimiz, ahlakimiz, vicdanimiz var. Bunlardan hiç ayrilmayacagim. Her seyinizi bir kenara koyun. Iyi düsünce, pozitif bir anlayisla, bu sehrin insanlarini kucaklayalim… Kimsenin aç kalmasina firsat tanimayalim. Esas olan bu millete ve dünyaya hizmet. Biz, kisilere, gruplara hizmet etmeyi reddediyoruz. Ben, herkese hizmet edecegim. Tüm insanlara, her partiye oy verenlere hizmet edecegim. CHP’liye, IYI Partili’ye, AK Partili’ye, MHP’liye, HDP’liye, Saadet Partili’ye hizmet edecegim. Bu ülke ve sehir için herkes teminat olacak. Hiçbir insanimi, hemsehrimi birbirinden ayirt etmeyecegim. Bu sehrin çocuklari, benim çocuklarim. Çocuklarimin sadece birisi burada, ikisi gelemedi. Çocuklarimin huzurunda söz veriyorum. Bu sehrin çocuklari benim çocuklarim. Bu sehrin gençleri benim gençlerim, ben onlarin Ekrem Agabeyi, arkadasi olmaya geliyorum. Bu sehrin kadinlarina, hepinizin huzurunda söz veriyorum. Bu sehir, kadin dostu bir sehir olacak. Emegiyle, hayata katilmasiyla kadin dostu bir sehir olacak. Çok çalisacagimiz günler basliyor. Ben, bu sehrin her insanin yol arkadasligina talibim. Benim elim, sizin elinizde olacak her zaman.

“DEMOKRASI NÖBETÇILERINE TESEKKÜR EDIYORUM”

– Ben, bir gün olabilir, hata yapabilirim. Eksigim olabilir, tabiri caizse ayagim tökezleyip düsebilirim. Benim elimden tutup, beni 16 milyon insan olarak ayaga kaldirmaya var misiniz? Iste ben sizin yol arkadasiniz olmaya geldim. Bu süreçte, 17 günde, özellikle sürecin sagduyulu bir sekilde teminat altinda olmasi için çaba gösteren herkese tesekkür ediyorum. Özellikle o çuvallarin basinda bekleyen demokrasi nöbetçilerine tesekkür ediyorum. Genel Baskanvekillerime, milletvekillerime tesekkür ediyorum. Beni bu sekilde sizlerle bulusturan partime, CHP’ye tesekkür ediyorum. Yanimda simsiki duran Genel Baskanim Kemal Kiliçdaroglu’na da çok tesekkür ediyorum. Bizden destegini esirgemeyen, yanimda dimdik duran IYI Parti’ye ve çok kiymetli Genel Baskani Meral Aksener’e çok tesekkür ediyorum. CHP ve IYI Parti’nin Istanbul Il Baskanlari Canan Hanim ve Bugra Bey’e tesekkür ediyorum. Istanbul önüllüleri’ne ve adini sayamadigim tüm vatandaslarima tesekkür ediyorum.

O GENCI YANINA ÇAGIRDI

– Çok isimiz var. Bu sehrin akilla, bilimle, sanatla, üretimle bulusturacagiz. Bos islerle sizi ugrastirmayiz. Herkesin birikimine, tecrübesine ihtiyacimiz var. Size, dünyanin en demokrat belediye baskanligini vadediyorum. Bugün görevi teslim aldik. Görev, 16 milyon insan tarafindan verildi. Yine onlar tarafindan alinir. Görevi layikiyla teslim etmek isteriz layikiyla. Benden önce, bu sehre katki sunmus, emek vermis, kendini adamis kim varsa, tüm belediye baskanlarina sükranlarimi sunuyorum. Hayatini kaybedenlere rahmet diliyorum. Buradan baska vazifelerimiz için ayrilacagim. Istanbul’a yeni bir baslangiç geldi. (”Istanbul seninle gurur duyuyor” slogani.) 14-15 yasinda bana yumrugunu sikip dedi ya, ”Ekrem Abi her sey çok güzel olacak”. O adam burada. Buraya gelsin o. Yardimci olun ona. Sizlerle burada yine bulusacagiz. Bu hafta sonu bulusacagiz. Günü ve saatini size bildirecegim. Bütün Istanbul’a duyurun. Bu hafta sonu bulusmamiza, herkes bir komsusunu alacak. Kadin, erkek, çoluk, çocuk hep beraber sarkilar söylemeye hazir miyiz. Herkes, herkesi davet edecek. Sözümde durdum mu? Bunlar iste bizim ümitlerimiz, gelecegimiz. ”Tanidikça çok sevecekler” demistim. Galiba sözümde durdum. Belediye baskanligi yaparken, öyle bir çalisacagim ki beni daha çok seveceksiniz.

“ANITKABIR’E GIDECEGIZ”

Imamoglu son olarak, “Allahim; beni bayragima, milletime ve Atatürk’e mahcup etme. Görevimizi yerine oturtalim, süreci netlestirelim ondan sonra bir kez daha hep birlikte Anitkabir’e gidecegiz” dedi.



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı