Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Gurbetteki Trabzon’lularin da Yüregi Yandi

Gurbetteki Trabzon’lularin da Yüregi Yandi

Trabzon’lu isadami Senol Özyurt, “Trabzon'un Arakli ilçesini vuran sel felaketinin tüm Trabzonlulari derinden üzdügü gibi yurdum insanini da derinden üzmüstür. Saganak Arakli ilçemize bagli Çamliktepe ve Yesilyurt mahallelerinde sele neden oldu. Sel

Trabzon’lu isadami Senol Özyurt, “Yagis sirasinda bir HES borusu patladi. Dere yatagindaki mahallelerde su bir anda yükseldi. Akinti 4 ev ve is yerini yikti, suya kapilanlar oldu.  Bölgeye AFAD, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler iki mahalleye ulasmakta güçlük çekti. Trabzon Valiligi bünyesinde Arakli Kaymakamligi'nda kriz masasi olusturuldu. Kara ulasimi zor oldugu için bölgeye Samsun'dan sahil güvenlik helikopteri sevk edildi. Ayrica 30 kisilik jandarma arama kurtarma ekibi de bölgeye gitti.

Özyurt: Geçmis Olsun Arakli Basin Sag olsun Arakli Dün öglen saatlerinden sonra asiri yagistan dolayi Arakli ilçemize bagli Yesilyurt ve Yüceyurt mahallerinde sel felaketi meydana gelmistir. Can kaybi yasanmasi bizleri derinden üzmüstür. Her iki köy halkimizdan sel felaketinde hayatini kaybeden hemserilerimize Cenab-i Allah’tan rahmet aile ve yakinlarina sabrr-i cemil niyaz ederiz. Felaket’te CAN ve MAL kayiplari yasayan ailelerin magduriyeti bizleri derinden üzmüstür. Halkimiza geçmis olsun der, böylesi felaketleri Allah’im bir daha göstermesin. Bu vesile ile devletimiz bütün imkanlari ile seferberlik halinde arakli halkinin yaninda yer almasi yüregimizin bir nebzede olsa rahatlamasina sebep olmustur. Istanbul Trabzon federasyon baskanimiz Sayin Dursun Çaglayan ‘a Felaket aninda gerekli hassasiyeti göstererek yakindan ilgi göstermesi biz Arakli’lilari ayrica gurur vermistir. Bu vesile ile Belediye Baskanimiz Reçep Cebi’ye devlet Ekranina göstermis olduklari Insani Duygu ve ilgilerinden dolayi huzurlarinizda tesekkür ediyorum. Saygilarimla” dedi.

 



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı