Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ömer Kara “İktidar ve kurum gücünü kullananlara karşı Hukuki Mücadele veriyoruz”

 Ömer Kara “İktidar ve kurum gücünü kullananlara karşı Hukuki Mücadele veriyoruz”

İYİ Parti Esenler Belediye Başkan Adayı Şeh Ömer Kara 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin de seçim güvenliği ve esenlerde yapacağı projelerini gazetemize açıklamalarda bulundu.

“ tabiri caizse ahlaksızlıktır”

Kara “ 14 Mayıs seçimlerinden sonra kaybetme korkusu ile birlikte panik haldeler. Cumhuriyet Meydanında bir hastanenin önünde seçim çalışmasına kadar herhangi çalışma yoktu. Seçim startı verildikten sonra yol daraltıldı ve afişler brandalar asıldı. 

Seçim sadece Sayın Göksu‘un bir seçim korkusu kaybetme korkusuyla reklam yapabilmek için orayı alelacele kapatıp OSB’lerle kapatıp ve o kapattı duvarları reklam olarak kullanması ile alakalı yapmış olduğu çalışmalardır. Tabiri caizse siyasi bir ahlaksızlıktır siyasi ahlaksızlıktır. Reklamlarını işte haftada bir değişiyor. Bu reklamların tamamını bir maliyeti var. Malum hepimiz biliyoruz ama devletin ve kurumun imkânları kullanarak cebinden 1 TL harcamadan tüm devlet ve kurumun bütün masraflarını reklam gider masraflarını tamamını Esenler halkının senin benim paramı bir şekilde orada demektir. Seçimlerin tamamı gelip geçici ben her zaman söylüyorum. Öyle olmam için insan derdinde bir siyaset yapmalı ama bugünkü belediye başkanımız belediye başkanına Sayın Tevfik Göksu bu işin gerçekten siyasi ahlaksızlığını yapıyor.” 

“Bunları yazması kalan utanç ve gerçekten çok ayıp”

Kara “Burada da söylüyorum kendisine bir an önce kendine gelsin oraya yazmış olduğu projeleri gördüm. Sizin de söylediğiniz Kadir Toptaş açıkladı. 15 yıldır belediye Başkanlığı yapabilir. Bunları yazması kalan utanç ve gerçekten çok ayıp.  Kendisinin aslında 15 yıldır belediye başkanlığı olduğu açıklamalarda mesela otopark meselesine 2009’dan beri 2014 2019’da 2024’te söyledi yine söylüyor yapmadık. Bu buna benzer diğer projeleri de aynı şekilde beş yıldır Esenler’e zerre kadar trafiğine zerre kadar otoparkınla bir çözüm bulmamış.  Bir belediye başkanının ve belediye başkan aday olan birini yapabilmesi mümkün mü? Kendisi bunu biliyor halkı sadece göz boyuyor. “

Kara “Bakın AKP’nin ben ak Parti demiyorum. Ak temiz demek beyaz bunlar temizliği temiz olmadıkları için, AKP diyorum. Ak Parti Seçim standartlarına bakın seçim çalışmalarına bakın Recep Tayyip Erdoğan’ın müziği haricinde bir müzik çalmıyor.  Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizim de cumhurbaşkanımız. Ben şunu söylüyorum.  O zaman bizim de bir cumhurbaşkanımız olarak bizim standımıza da gelip bize de oy istemeli. Bu cumhurbaşkanımız da hakarettir. Bu hakaretle biz kabul etmiyoruz. AKP’liler bir an önce bundan vazgeçmeli. Bir görüşmende yetkili bana söylediği şu elimizdeki en iyi malzeme bu en iyi malzemeyi pazarlıyor. Sayın cumhurbaşkanımız pazarlanabilecek bir makamda oturmuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanıdır ve bu makam pazarlanamaz pazarlama unsur olamaz. hiç kimsede bu kelimeyi kullanamaz biz kullandırmayız.”

Kara “ ilçe geneline asılan usulsüz pankart ve afişlerin hukuki çerçevede hakim nezlin de toplatılma kararı aldırttık. Perşembe günü itibariyle toplatılmıştır.

 

 



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı