Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adi sani belli oldugu halde ciddiye alinmayan tanigin feryadi

Adi sani belli oldugu halde ciddiye alinmayan tanigin feryadi

Adi Orhan Aykut. Daha önce Tekirdag Cezaevi`nde yatiyordu, simdi Metris Cezaevi`nde. Vatan

Adi Orhan Aykut. Daha önce Tekirdag Cezaevi’nde yatiyordu, simdi Metris Cezaevi’nde.

Kendini eski bir ülkücü olarak tanitan Orhan Aykut 13 Aralik 2010’da Tekirdag Cumhuriyet Savciligi’na basvurarak Ergenekon ve Balyoz davalari ile ilgili bir suç duyurusunda bulunmustu.

Aykut, Balyoz Davasi dosyalarinin bir bavul içinde, Amerikali bir senatör ve ordudan ayrilma bir binbasi tarafindan AKP’li Milletvekili Ihsan Arslan’in ofisine getirildigini ileri sürmüstü. Aykut belgelerin burada siraya dizildigini, bazilarina eklemeler yapildigini, bazilarinin üzerinde oynandigini da suç duyurusunda iddia etmisti.

Ancak suç duyurusu iki yildir savciligin elinde olmasina ragmen bugüne kadar herhangi bir islem yapilmadi.

Aykut’un bu suç duyurusunu Balyoz sanigi Orgeneral Bilgin Balanli’nin mektubundan ögrenmis ve sizlerle de paylasmistim.

Suç duyurusunda adi geçen AKP’li Milletvekili Ihsan Arslan bir açiklama göndererek Orhan Aykut’u hiç tanimadigini belirtmisti.

Geçen haftalarda Orhan Aykut’tan bir mektup aldim. Aykut iddialarinin arastirilmamasinin nedenini sorarak “Iddialarimi arastirip gün isigina çikartmak gerektigi hâlde mahkemelerin görevini yapmasini kimler engelliyor?” diye soruyor.

Basbakan Erdogan’in da bu konuda bilgilendirilmedigini ileri süren Aykut “Her konuyu Basbakan’a aktaranlar bu konuyu hiç dile getirmedikleri için ihanet içindedirler” diyor.

Diyarbakir AKP Milletvekili Ihsan Arslan’in bana gönderdigi mektupta kendisini tanimadigini belirtmesine hayret ettigini söyleyen Orhan Aykut “Resmi telefon tapelerinde Ihsan Arslan ile sahsim arasinda en az 500 civari konusma vardir. Insan tanimadigi biriyle bu kadar çok konusur mu?” diye yaziyor.

Orhan Aykut AKP’den intikam alma hevesinde olmadigini da kaydederek sunlari belirtiyor; “Elimde bilgi, belge yüzlerce sahitlik yapacak kimse olmadan böyle ciddi bir meselede ortaya çikmam esyanin tabiatina aykiridir. Mahkemeler tarafindan ciddiye alinip inceleme baslatildiginda elimdeki doneleri ortaya koymaya hazirim.”

AKP’de vatana millete büyük hizmetleri olan kisiler bulundugunu yazan Aykut “intikam ya da koltuk sevdasi” olmadigini da vurgulayarak “Bes bin yillik gelenegi olan kahraman ve Müslüman Türk ordusunun tamamini karalamaya çalisanlar millet düsmanidir” diyor.

Lise mezunu, ticaretle ugrasan, kendi hâlinde bir vatandas oldugunu belirten Orhan Aykut AKP milletvekilleri sayesinde VIP salonlarini kullandigini, Meclis’e elini kolunu sallayarak girip çikabildigini, devletin tüm kurumlarina girebildigini ileri sürerek “Kamuoyunda itibarsizlastirilmama çalisiliyor. Ama inaniyorum ki her zaman oldugu gibi hakli ve dogru olan kazanacaktir, bunlarin mumu yatsida degil ikindide sönecektir” ifadesine yer veriyor.
 

*****



Ihsan Arslan yalanlamisti

Orhan Aykut’un iddialarini 29 Mayis 2012’de bu kösede yazmistim. Ertesi gün AKP Milletvekili Ihsan Arslan’dan bir “yalanlama” mektubu almistim. Arslan o mektubunda özetle su görüslere yer vermisti;

Köse yazinizda bahsettiginiz kisiyle hiçbir yakinligim bulunmamaktadir. Bahsi geçen kisinin ileri sürdügü iddialarin tamami hilaf-i hakikattir. Anilan sahis, benzer türden hayal mahsulü iddialarini bazi medya organlari araciligiyla daha önce de gündeme getirmistir. Bu iddialar tarafimca yalanlandigi gibi, bu tür iftiralar nedeniyle Istanbul asliye hukuk mahkemelerinde söz konusu sahsa karsi açtigim dava da hâlen devam etmektedir.

Beni sasirtan, anilan sahsin iddialarini, asli olup olmadigina bakmaksizin aynen kösenize tasimakta beis görmezken, bunlari benden ya da bir baska kaynaktan dogrulama geregi duymamis olmanizdir. Dolayisiyla, mesnetsiz iddialari tek tarafli olarak aktarmanizi, objektiflikle ve okurlari dogru bilgilendirme ilkesiyle bagdastiramadigimi da belirtmek durumundayim.

*****



Suç duyurusu incelenmiyor Adalet Bakani da soru önergesini cevaplamiyor

Orgeneral Bilgin Balanli’nin “Bu kisinin iddialari neden incelenmiyor” diye sordugu Orhan Aykut’un suçu duyurusu ile ilgili CHP Milletvekili Umut Oran Adalet Bakani’na bir yazili soru önergesi vermisti. Ancak aradan geçen yaklasik 6 ay içinde Adalet Bakani bu sorulara cevap vermedi.

Umut Oran’in çok dikkat çekici iki sorusu söyleydi;

- Hükümlü Orhan Aykut suç duyurusunda, “Ergenekon silahlari” olarak bilinen ve gömülü olarak bulunan silahlari kimin gömdügünü ve hatta henüz bulunmamis gömülü silahlarin yerini de bildigini öne sürdü mü? Silahlari gömdügü öne sürülen emniyet mensuplari hakkinda bir idari inceleme-arastirma yapildi mi?

- Partinize mensup eski bir milletvekilinin de ismi geçtigi için konuyu incelediniz mi, sözü edilen ancak ismi verilmeyen ABD’li senatörün kim oldugu hakkinda arastirma yapildi mi?

*****



Orhan Aykut’un iddialari

Ergenekon ve Balyoz davalari konusunda suç duyurusunda bulunan Orhan Aykut’un iddialari özetle söyleydi:

1- Ergenekon silahlari olarak bilinen ve gömülü olarak bulunan silahlari kimin gömdügünü biliyorum.

2- Ayni kisiler henüz bulunmamis silah ve mühimmat da gömdüler, bunlarin yerini biliyorum.

3- Diyarbakir Milletvekili Ihsan Arslan askeri rütbeli kisiler hakkinda bilgiler topluyor, Ankara’daki 22 katli binasinin 5’inci katinda bu belgeler üzerinde ilaveler yaptiriyor ve bazi sahte belgeler olusturuyor.

4- Eski Van Savcisi Ferhat Sarikaya Ihsan Arslan’a sahte belge hazirlama ve bilgi toplama isinde yardim ediyor.

5- Amerikali bir senatör ve ordudan ayrilma uzun saçli bir subay Balyoz Davasina neden olan belgeleri bir çuval içinde getirerek Istanbul 4. Levent’teki bir otelde benim de bulundugum sirada Ihsan Arslan’a teslim etti.

6- Çuval içindeki belgeleri Ihsan Arslan bizzat kendi araci ile Ankara’ya götürdü, söz konusu 22 katli binanin 5’inci katinda bu belgelere eklemeler yapildi, ayrica sahte belgeler olusturuldu.

7- Zir Vadisi’nde bulunan silahlari Ankara Emniyeti Istihbaratindaki polisler gömdü. Bu silahlar hükümete bir baskaldiri olmasi hâlinde kullanilacakti.

8- Ihsan Arslan Tuncay Güney’e Mevlüt Çinar adina sahte pasaport hazirladi. Güney bu pasaportla Türkiye’ye giris yapti. Kendisine 300 bin dolar para verilerek Ergenekon hakkinda açiklamalar yapmasi dikte ettirildi. Güney’in ifadesi yine Ankara’daki Arslan’in ofisinde kayda alindi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı