Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

AKP Yöneticileri CHP Aracinda Ne Isin Var

AKP Yöneticileri CHP Aracinda Ne Isin Var

Yaklasan baskanlik referandumu öncesinde iktidar karsiti olan siyasi partiler ?HAYIR? çalismalarina zorda olsa devam ediyor. AKP`nin iktidar imkanlarini kullandigi yetmezmis gibi birde siddet ve baski uygulamasi hem siyasileri hem de hayir oyu verecek ola

 AKP Yöneticileri CHP Aracinda Ne Isin Var

Yaklasan baskanlik referandumu öncesinde iktidar karsiti olan siyasi partiler “HAYIR” çalismalarina zorda olsa devam ediyor. AKP’nin iktidar imkanlarini kullandigi yetmezmis gibi birde siddet ve baski uygulamasi hem siyasileri hem de hayir oyu verecek olan yurttaslari çileden çikardi.

Esenler CHP hayir aracina AKP yöneticileri tarafinda saldiri düzenlendi. Esenlerde hayir çalismasi yürüten CHP Esenler seçim araci cumhuriyet meydaninda bulunan ilçe binasinin önüne gitmeye çalisilirken yolu zabitalar tarafindan kesilerek geçmesine izin verilmedi. Yetkililerle iletisime geçmeye çalisan ilçe yöneticilerine bir gurup AKP’li tarafinda saldiri yapildi.

Edindigimiz bilgilere göre `hayir` araci Esenler Davutpasa caddesinde ilçe binasi önüne gitmeye çalisilirken yolu zabitalar tarafindan kesildi. Aracin içinde bulunan araç soförü ve CHP Esenler ilçe baskan yardimcisi Nazim Özgür yetkililere ulasmaya çalisilirken, AKP Esenler ilçe baskan yardimcisi Abdurahman Bölük’ün basini çektigini ögrendigimiz bir gurup araca ve ilçe baskan yardimcisina saldirarak hakaret ve küfürler yagdirdi. Esenler belediye baskanin korumasinin zamaninda olaya müdahalesi olaylarin büyümesini engelledi.


Arbede sirasinda CHP esenler ilçe baskan yardimcisi Nazim Özgür’ün kiyafetleri saldirganlar tarafindan parçalandi.

Olay yerine gelen CHP Esenler Içe Baskani Bülent Ütebay, “yapilan tamamen bir hukuksuzluktur. AKP’den ve onun belediye baskanindan baska ne beklenirdi. Bu sunu isaret ediyor. 16 Nisani beklemeden Esenler’e fasizm geldi. Düsünün, birde sandiktan evet ç,karsa bize yapilanlar halkimiza mislisiyle yapilacak.  AKP’nin yasakçi ve despot uygulamalari ile karsi karsiyayiz. yürütmekte oldugumuz referandum çalismasina engel olunmaya çalisiliyor. Kendilerine sunu sormak istiyorum yaptiginiz hukuksuzlugun Hollanda dan ne farki var demokratik, yasal bir çalisma hakkimizi bile elimizden alinmaya çalisiyorsunuz, sizin demokrasi anlayisiniz böyle mi? Yilmayacagiz çalismalarimiza korkmadan, ürkmeden devam edecegiz. Onlar korkuyor, kazanan hayir oldugunu biliyorlar. Biz hakliyiz ve direne direne kazanacagiz. Belediye baskanina da çagrida bulunuyorum siyaset yapacaksa görevinden istifa edip alanlarda çalismalarini yürütsün. Belediye kurumlarinin imkanlarini kullanarak tarafli davranmasi etik degildir. Gerekli sikayetlerde bulunduk, suçlular er yada geç adalede hesap verecekler”

AKP yöneticileri polis ve zabitanin görevini üstlenerek böyle bir olayda basrolde olmalari vatandaslarin tepkisine neden oldu.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı