Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

ANLAMSIZ CEVAPLAR

ANLAMSIZ CEVAPLAR

Sag olsunlar Cimer’ inden tutun da belediyelerin beyaz masa vb. adi ile vatandasin birçok sorusuna cevap veren kurumlar ve birimler var!

Bunlarin olmasi iyi güzel de, bunlarin cevaplarinin incelendigi bir kurum veya birim var mi?
Bu birimlerden cevap adi ile gereksiz anlamsiz geri dönüsler ne olacak. Bunlar nereye sikâyet edilecek.
Belediye baskanlari veya yöneticiler idareciler çikiyor açiklama yapiyor, açiklamalar hiçbir sey açiklamiyor?
Resmi kurumlar adina sikayetler serzenisler olmamasi gereken uygulamalara tepkiler dile getiriliyor, zat i sahaneleri basin açiklamasi yapiyor! Durum dam üstünde saksagan vur beline kazmayi.
Durumu örnekleyecek olur isek:Vatandas yazin memleketine gidiyor ehliyet alacak, saglik ocagina gidiyor, saglik ocagi ben rapor veremem sistem müsait degil diyor. Devlet hastahanesine yönlendiriyor. Devlet hastahanesi göz doktoru yok, dahiliyeci izinde sen diger saglik ocagina git diyor. Vatandas bunun üzerine Cimer’e sikâyet amaçli bilgilenmek niyeti ile su sorulari soruyor.
-Ikametinde saglik ocaginin verdigi bu hizmeti neden memleketinde alamiyorum?
-Ehliyet için müracaat kisminda neden saglik raporu kendi ikametinden alinmali notu bulunmuyor?
-Nufusu yaz aylarinda 50.000’i geçen bir ilçede göz doktoru olmayan, dahiliye doktoru izinde olan hastahanede nasil hizmet veriliyor diye soruyor.
23.07.2020 tarihinde yapilan basvuruya Cimer 17.08.2020 tarihinde kisinin talep edilen saglik raporlarini kayitli bulundugu Aile saglik merkezinden almasi gereklidir, bilginize sunulur diye cevap veriliyor.
Daha sonra 20.08.2020 tarihinde baska bir bilgilendirme ile Göz Hastaliklari uzmaninin 20-24 Temmuz 2020, dahiliye uzmanin ise 20-31 Temmuz tarihleri arasinda yasal izinlerini kullandiklari bilgisi veriliyor.
Simdi okuyucularimin insafina, izanina birakiyorum verilen cevaplar sorularin cevabi midir? Bu cevaplari vermek için devlet memuru mu olmak gerekiyor! Yoksa cevaplar çok üst düzey biz mi anlamiyoruz!
Benzer durum ilçe belediyelerinde de var!
Belediye bilgilendirme servisine mail atiyorsunuz, anlamsiz dönüsler yapiliyor. Cevaplarin sorularin cevabi olmadigi iletilince telefon ile dönüs yapiliyor, gelen cevaplari aktariyoruz kusura bakmayin deniliyor. Yetkili ile görüselim denilince belediyeye gelin deniliyor. Yazili cevap veremiyorlar. Maile dönüs yapmiyorlar.
Yahu görüsülecek seyi niye yazili olarak aktaramiyorsunuz denildiginde cevap alinamiyor.
Ama belediye baskanlari her seyi halletmis havasi ile ahkam kesmeye devam ediyor. Konular iletilince, anlamsiz cevaplar kendisine ulasinca benim haberim olmadi diyeceklerdir emin olun! Oysa genel kaidedir at sahibine göre kisner.
Cevap vermek için cevap verilince; kamu ihale kanununda seffaflik genel kaide iken, ihaleler hep belirli kisilere gidiyor ve cevap olarak kamu ihale kanunu gösteriliyor. Her sey isine geldigi gibi.
Oysa ihalenin ihtiyacin belirlenmesinden, komisyonun olusumuna, ihale usulünden, kabul heyetine kadar olan her sey belli! Sayistay denetimleri kisitli. Anlamsiz cevaplar olayin anlamini anlatiyor!
Onlar cevap veriyoruz diye dursun ihaleler incelenmeli, cevap olmayan cevaplarin üzerine gidilmelidir. Melekler yaziyor, bizler de yazmaya devam edecegiz. Yazili olunca er veya geç hukuk isleyecek, isler yoluna girecektir.



  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 11.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu