Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Antalya Kadin Platformu’ndan Afganistanli kadinlara kastedenlere karsi mücadele çagrisi

Antalya Kadin Platformu’ndan Afganistanli kadinlara kastedenlere karsi mücadele çagrisi

Antalya Kadin Platformu, Afganistanli kadinlar için Attalos Meydani’nda destek açilamasi yaparak kadinlarin hayatlarina ve varoluslarina kastedenlere karsi dünyadaki bütün kadinlari birlikte yürümeye çagirdi

Haber/Elmas Aydogan

Antalya Kadin Platformu, Afganistanli kadinlar için destek açiklamasi yapti. Attalos Meydani’nda yapilan açiklamada, “Afganistali kadinlar yalniz degildir” pankarti açildi.

Kadinlar adina açiklama yapan Antalya Kadin Platformu üyesi Devrim Mol, Afganistan’i karanliga sürükleyenleri tanidiklarini belirterek, “Afganistan’da yasanan bu barbarligin sorumlusu, sözde demokrasi iddiasiyla, emperyalist çikarlari dogrultusunda yillarca ülkeyi isgal altinda tutan, sonrasinda cihatçi terör örgütü Taliban’a teslim eden ABD’dir” dedi. Emperyalist çikarlar ugruna Taliban’a para, silah ve egitim destegi veren devletlerin Afganistan’da gerçeklesecek katliamin sorumlularin oldugunu ifade eden Mol, Afganistan’da istikrarin saglanmasi gibi bahanelerle cihatçi terör örgütünü mesru gösterenlerin de bu suçun ortagi oldugunu söyledi.

“KADINLARIN ÇIGLIGI BÜTÜN DÜNYAYA YAYILIYOR”

Türkiye’de de dinci gericiligi yükselten AKP-MHP iktidarinin Taliban’i mesru gösteren açiklamalarla emperyalist suç ortakligina devam ettigini belirten Mol, “Benzer zihniyetin ürünü olan bu açiklamalar dünyanin en büyük terör örgütü olan erkekligin ittifakidir. Afganistan’da Taliban rejimi altinda can güvenligi olmadigini söyleyen kadinlarin çigligi bütün dünyaya yayiliyor. Artik Afganistan’da kadinlar, çocuklar, LGBTI+lar, sanatçilar, bilim insanlari, insan haklari savunuculari… Kisacasi Taliban karsiti olan hiç kimse için can güvenligi yok” diye konustu.

‘ÖZGÜRLÜGÜMÜZÜ MÜCADELE ILE KAZANACAGIZ’

Özgürlüklerini emperyalizme ve gericilige karsi laiklik ve esitlik mücadelesiyle kazanacaklarini vurgulayan Mol, söyle devam etti:

“Kadinlarin hayatlarina, varoluslarina kastedenlere karsi burada ve tüm dünyadaki kiz kardeslerimizle birlikte yürümeye, özgür ve korkusuz bir yasami kurana dek dünyayi yerinden oynatmaya, esit, laik ve özgür bir dünya için burada olmaya ve mücadele etmeye devam edecegiz.”

Açiklama, “Dünyayi yerinden oynatacagiz, “Afganistanli kadinlar yalniz degildir” ve “Jin jîyan azadî” sloganlari ile bitirildi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı