Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Asiyenur Atalay Cinayetinde Sanık Hakim Karşısında

Esenlerde tartıştığı genç kadını sokak ortasında acımasızca katlettiği iddia edilen Ümit Karakoyun dün Bakırköy Adliyesinde hakim karşısına çıktı.

Esenler'de 4 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen ve Asiyenur Atalay isimli genç kadının hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayın sanığı dün Bakırköy Adliyesi’nde hakim karşısına çıktı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya maktulün annesi Rahşan Atalay, babası Bayram Atalay ve ablası Selen Atalay katıldı. Duruşmada tutuklu sanık Ümit Karakoyun ve tutuksuz sanık Mesut Gezer, taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada tanık dinlendi.

“Çok Pişmanım” 

Asiyenur Atalay cinayetine ilişkin tutuklu yargılanan sanık Ümit Karakoyun mahkemedeki savunmasında, “Huzurunuzda rahmetlinin ailesinden çok özür diliyorum. Çok pişmanım. Asiye ve ben 7 yıldır arkadaştık. Bu olayların buraya gelmesini istemezdim. Asiye’nin annesi bana Asiye’nin Eslem ile beraber olduğunu söyledi. Eslem’in evinin oraya gidince ıslık çaldım. Asiye bana gelmeyeceğini ve arkadaşına gideceğini söyledi. Ben de Eslem ve Asiye’yi nereye gidiyorlar diye takip etmeye başladım. Gittikleri evin orada Mesut Gezer vardı. Onunla konuşmaya başladık. Beni arabasına çağırdı. Bana Asiye’nin Yasin isimli biriyle birlikte olduğunu söyledi. Belinden silah çıkarttı. Bana Çiğdem’i vurmamı söyledi. Ben de silahı alıp belime koydum” şeklinde konuştu. Fakat sanığın bu sözlerine karşı maktulün babası Bayram Atalay çileden çıktı.

“Bu Kadar Yalan Konuşulmaz, Hep Tehdit Ediyordu”

Ümit Karakoyun tarafından sokak ortasındabaşından vurularak katledildiği iddia edilen Asiyenur Atalay’ın babası müşteki Bayram Atalay da beyanında, "Sanık Ümit yalan konuşuyor. Öyle güzel anlatıyor ki. İki sene önce benim iş yerime gelip 'Asiye'den hoşlanıyorum' demişti. 'Asiye seni istemiyor. İstese gider zaten' dedim. Ağlamaya başladı. Ben söyledikten sonra 'bir daha kızınızı ve sizi rahatsız etmeyeceğim' dedi. Kızımı darp etmiş. Tehdit etmiş. Biz kendisini şikayet ettik. Emniyetten kaçmış. Bu kadar yalan konuşulmaz. Bu acının tarifi olmaz. Bu kızımızı her zaman tehdit ediyordu. İnsanlar bana 16 tane suç dosyasını söyleyince şok oldum. Şikayetçiyim" şeklinde konuştu.Ayrıca baba Bayram Atalay beyanını verdiği esnada masaya yumruk attı. Mahkeme başkanı bir daha aynı durumun yaşanması halinde müştekilerin mahkeme salonundan çıkarılacağını söyleyerek aileyi uyardı.

Pişmanım, Alkollüydüm, Uyuşturucu Kullanmıştım: Tahliyesini İstedi

Sanık Ümit Karakoyun savunmasında, “Büfeye gidip alkol aldık, uyuşturucu madde de kullanmıştım. Asiye’nin dışarı çıkmasını bekliyordum. Çıktığında yanında iki kadın vardı. Bir süre birlikte yürüdük. Sonra onlar yanımızdan ayrıldı. Silahı Asiye’nin çantasına koydum. Asiye bana ‘sen adam mısın, sen erkek misin’ dedi. Aramızda tartışma çıktı. Yüzüme tükürdü. Bana tokat attı. Ben de ona tokat attım. Bu sırada Asiye’ye silahı ver ben gideceğim dedim. Silahı alınca yine aramızda tartışma çıktı. 2 tane kurşun sıktım. Oradan koşarak uzaklaştım. Mesut beni bekleyeceğini söylemişti. Bulunduğu yere gidip arabasına bindim. Mesut bana Çiğdem’i ne zaman vuracağımı sordu. Ben ‘vurmayacağım’ dedim. Mesut bana ‘bekle seni bir yerlere kaçırmaya çalışacağım’ dedi. ‘Çiğdem’i ne zaman vuracaksın’ dedi. Çiğdem’e ‘seni öldüreceğim’ şeklindeki mesajları ben attım. Ben de Çiğdem’i vurmayacağımı söyledim. Daha sonra polisler beni yakaladı. Mesut bana Asiye ile ilgili şeyler söylemeseydi, silahı vermeseydi bu olaylar olmayacaktı. Çok pişmanım. Karakolda ifade verirken alkol ve uyuşturucunun etkisindeydim. En doğrusu şu an anlattıklarımdır. Tahliyemi istiyorum” şeklinde konuştu.

Uzun Süredir Taciz Ediyormuş 

Ayrıca mahkemede konuşan ve Asiyenur Atalay’ın arkadaşı olan tanık Eslem Yıldırım da, Ümit Karakoyun ile maktulün geçmişte bir ilişkisi olduğunu fakat sonrasında Ümit Karakoyun’ un Asiyenur Atalay’ı rahatsız etmeye devam ettiğini söyledi. Sürekli sözlü ve fiziksel şiddet kullanan Ümit Karakoyun’ un maktule, “ya benimsin ya kara toprağınsın” şeklinde konuştuğunu belirten tanık Eslem Yıldırım devamında “kız istemiyordu, hep zorladı” dedi.

Ayrıca genç kadının sokak ortasında vurulma anını telefon kamerasıyla çeken tanık Ercan Çelik de beyanında, “Olay yeri benim evimin önü, balkonda nargile içiyordum. Aşağıda bir erkek ve bir kız tartışıyordu. Tartışma hararetlendi. Sanık silahı çıkarttı ve kızın kafasına sıktı. O sırada ben nargileyi çekmek için videoyu açtım. Tartışmayı görünce olayı çekmeye başladım. Videoyu sonra polislere teslim ettim” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti eksik hususların giderilmesi ve tahkikatın derinleştirilmesi için duruşmayı erteledi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı