Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Askeri alan Için Bakan; Kurum “Esenler için degil, tüm Istanbul için ürettigimiz bir yasam alanidir “

Askeri alan Için Bakan;  Kurum “Esenler için degil, tüm Istanbul için ürettigimiz bir yasam alanidir “

1.617 konutun daha temel atma töreninde konusan Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum Bu dev proje, sadece Esenler için degil, tüm Istanbul için ürettigimiz bir yasam alanidir ”dedi.

1.617 konutun daha temel atma töreninde konusan Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum Bu dev proje, sadece Esenler için degil, tüm Istanbul için ürettigimiz bir yasam alanidir ”dedi.

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu ise her firsatta Türkiye’nin en büyük millet bahçesini Esenler’e yapiyoruz ifadesinde bulunuyordu. Oysaki Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum 1.617 konutun daha temel atma töreninde Esenler için çarpici ifadelerde bulundu.

Esenler’deki Türkiye’nin ilk Akilli Sehri ile ilgili ayrintilari da aktaran Kurum, sunlari söyledi:

“Elazig’dan Ankara’ya, Malatya’dan Istanbul’a kadar yaptigimiz tüm konutlari, az katli, yatay sehirlesmeye uygun, insanimizin toprakla temas edecegi sekilde insa ediyoruz. Esenler’de de ayni hassasiyetle hareket ediyoruz. Içerisinde bulundugumuz bu proje alaninda Istanbul’un en büyük millet bahçesini yapiyoruz. Millet bahçemizi konutlardan da önce tamamlayacagiz. Yine dünyadaki yüksek teknolojinin tüm akilli ulasim, akilli su, akilli sehir sistemlerini bu projede hayata geçiriyoruz. Yine biz buraya bir akilli sehir teknolojileri üssünü, Türkiye’nin ilk akilli sehir teknoloji merkezini kuruyoruz. Dünyada örnek olacak bu merkez ile; 81 sehrimize, 922 ilçemize akilli sehir hususunda danismanlik yapacak ve projeler üretecegiz. Suranin altini önemle çizmek istiyorum. Bu dev proje, sadece Esenler için degil, tüm Istanbul için ürettigimiz bir yasam alanidir. Burada insa ettigimiz konutlar, Istanbul’daki tüm kentsel dönüsüm projeleri için açik bir rezerv konut alani olacak.”



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı