Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

ATES BACAYI SARMIS

ATES BACAYI SARMIS

AKP Genel Baskani ve Sayin Cumhurbaskani Erdogan: Yolsuzluk yapani kenara koyacagiz demis! Daha önce de teskilatta yorulan varsa çekilsin demislerdi zat-i alileri.

ATES BACAYI SARMIS

AKP Genel Baskani ve Sayin Cumhurbaskani Erdogan: Yolsuzluk yapani kenara koyacagiz demis! Daha önce de teskilatta yorulan varsa çekilsin demislerdi zat-i alileri.

Bu açiklamalarin hepsi atesin bacayi sardigini gösteriyor. Ates bacayi sarinca feryadin anlami olmaz. Kaybin önüne geçilmez.

Bu açiklamalari gözdagi gibi okumak da mümkün, erdemli bir çikis diye okumak ta mümkün. Ben ise ates bacayi sarmis feryat çigliklari olarak okuyorum!

Sayin Erdogan, teskilat kademelerinden geçti, bu islerin ulu orta konusulmayacagini bilir, gözdagi vermeden istediklerini direk yapacak bir gücü de var teskilati içinde o yüzden gözdagi olarak ta okunamaz.

Erdemli bir hareket olarak hiç okuyamayiz! Çünkü 15 yillik bir salt iktidar ve onun teskilati içinde her seyi yapmaya muktedir bir liderinin bu gün gelip yolsuzluk yapani kenara koyariz demesi erdem degil! Yolsuzluk yapani kenara koymak degil gerekli hukuki islemleri yapip gerekirse kodese koymasi gerekir!

Bakan Fakibaba` nin "benden önce yolsuzluk yapilmis" demesi de (daha sonra yanlis anlasildim dese de) bu islerin mizrak çuvala sigmiyor boyutuna geldigini gösteriyor!

Fakibaba`dan önceki bakanin varsa geregini yapin çikisi da bir sey çikmayacaginin göstergesi! Bu açiklama Erdogan Bayraktarin "sayin basbakanin onayi" ile yaptim açiklamalarini hatirlatti nedense!

Bu açiklamalarin eski bakan Zafer Çaglayanin ABD mahkemelerince rüsvet almak ile suçlanmasi ile ayni zamana gelmesi de tesadüf olmasa gerekir!

Yolsuzluklarin bu kadar rahatsizlik verdigi ve birinci elden rahatsizligin dillendirildigi bir ortamda sikinti büyük demektir. Birileri ister istemez balik bastan kokar der, bu açiklamalar bunun önünü kesmek içinde yapilmis olabilir.

Ama açiklama eksik kaliyor, kenara degil hukukun kucagina birakilmali. Hukuk konusunda endiseler olsa dahi kayit geçmesi bu islerin son bulmasi için ciddi ve güzel bir adim olur.

Baskanlik seçimi öncesi ates bacayi sarmis gözüküyor. Kendi içindeki Fetoculari temizlemeden kendinden olmayan herkesi Fetocu addederek bu yanginin sönmeyecegi asikar.

 

Kenara kaç kisi koyulacak, kenara koyulanlar ne yapacak ne diyecek simdiden ciddi ciddi takip edilmeli. Yolsuzluk hepimizi ve gelecegimizi ilgilendiriyor. Bir partinin kendi iç meselesi deyip geçistiremeyiz.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı