Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Av. Aybirdi “ Kadina Siddet Politiktir”

Av. Aybirdi “ Kadina Siddet Politiktir”

CHP Maltepe Ilçe Kadin Kollari Baskani Av. Songül Aybirdi “ kadina siddet politiktir.

Haber/Elmas Aydogan

CHP Maltepe Ilçe Kadin Kollari Baskanligi tarafindan 25 Kasim Kadina Yönelik Siddetin Ortadan Kaldirilmasi Uluslararasi Mücadele Günü dolayisiyla basin açiklamasi düzenlendi.

Ilçe binasinda gerçeklestirilen basin açiklamasina CHP Malepe Ilçe Kadin Kollari Baskani Av. Songül AYBIRDI ve yöneticileri katildi.

CHP Malepe Ilçe Kadin Kollari Baskani Av. Songül Aybirdi basin açiklamasi öncesi Kadina yönelik siddet ile ilgili sunlari ifade etti. 

Av. Aybirdi “Kadina yönelik siddet insanliga ihanettir, 6284 Sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Yönelik Siddetin Önlenmesine Dair Kanuna göre siddet “kisinin, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açidan zarar görmesiyle veya aci çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanmasi muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskiyi ya da özgürlügün keyfi engellenmesini de içeren, toplumsal, kurumsal veya özel alanda meydana gelen fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya her türlü tutum ve davranistir." Dedi.

Basin açiklamasinda;

25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele ve Dayanisma Günü Nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Kadin Kollari’nin Basin Açiklamasi 25 Kasim 2020‘’Kadina Siddet Politiktir’’

Bundan tam 60 yil önce Dominik Cumhuriyeti’nde yasayan ve tarihe Kelebekler olarak geçen üç kiz kardes; Mirabel kardesler, ülkedeki diktatörlüge karsi direndiler. Hapsedildiler, tutuklandilar, agir iskencelere maruz kaldilar. Var güçleriyle 30 yildir süren diktatörlüge meydan okudular. 25 Kasim tarihinde iktidar güçleri tarafindan tecavüz edilerek öldürüldüler. Cansiz bedenleri bir uçurumun dibinde bulundu. Kadinlarin baskiya karsi mücadelesini, Mirabel kardesleri yok ederek sindirecegini sanan diktatör, onlarin katliaminin ardindan patlayan ve ülkeyi saran öfke seli ile devrildi. Mirabel Kardesler, her 25 Kasim’da Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü’nün, dolayisiyla insan haklari ve demokrasi mücadelesinin sembolü oldular. Bütün dünyada kadinlar, bu üç kiz kardesten aldigi mücadele bayragini daha da ileri tasimanin inanci ve dayanismasi içinde CEDAW’dan, Istanbul Sözlesmesi’ne kadar önemli uluslararasi anlasmalarin hayata geçirilmesini sagladi. Bu yil 25 Kasim’i pandemi kosullarinin gölgesinde karsiliyoruz. Ancak hepimiz biliyoruz ki; ülkemizde kadina yönelik siddet, ayrimcilik ve hak ihlalleri artarak devam ediyor. Kadinlar siddete, istismara, yoksulluga, güvencesizlige sikistirilmis hayatlar yasiyor. Pandemi döneminde bu sorunlarin daha da büyümesi yetmezmis gibi; kazanilmis haklarimiza dahi göz diken, kadinlari “fitrat ve kader” arasina sikistiran bir iktidarla mücadele ediyoruz. Kadinlarin kiyafetinden kaç çocuk doguracagina, nafaka hakkindan Istanbul Sözlesmesi’ne kadar uzanan ellere, gereken cevabi her gün büyüttügümüz örgütlü mücadelemiz ile veriyoruz, vermeye de devam edecegiz. ‘’Kadina yönelik siddet politiktir’’ diye haykirmayi sürdürecegiz. Bizler Halide Edipler’den, Bahriye Üçoklar’dan, Türkan Saylanlar’dan aldigimiz ilhamla, kadinlarin demokrasi, esitlik ve insan hakki mücadelesini uluslararasi dayanisma içinde sürdürecegiz. Sokaklari, meydanlari, kampüsleri, fabrikalari, tarlalari terk etmeyecegiz. Hayati kurdugumuz her alanda sözümüzü çogaltacagiz. Siyaset yapmaktan da emegimizin hakkini savunmaktan da vazgeçmeyecegiz. Esit, özgür ve demokratik bir gelecek; biz kadinlarin ellerinde yükselecek. Yasamin her kösesini sevgiyle, barisla, kardeslikle, güvenli bir gelecekle donatacagiz. El ele verip, önce eril zihniyeti sonra dünyayi degistirecegiz. Cesaret biziz. Azim biziz. Emek biziz. Biz kadinlariz. Biz her iki kisiden biriyiz. Bu 25 Kasim hepimize; kardesligin, dayanismanin, esitligin, mücadelenin ve kazanimlarin habercisi olsun!

Esitlikle ve sevgiyle,

Cumhuriyet Halk Partisi Kadin Kollari

 




  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı