Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Aykut SAKA “Göksu’nun; HANGİ KANUNA GÖRE İŞGAL ETTİĞİNİ açıklamaması suç teşkil etmektedir”

Aykut SAKA “Göksu’nun; HANGİ KANUNA GÖRE İŞGAL ETTİĞİNİ açıklamaması suç teşkil etmektedir”

Tekstilkent Tasfiye Grubu Başkanı Aykut SAKA “tekstilkent sitesinin otopark ve sığınak alanını hangi Kanuna dayanarak depo olarak işgal ettikleri bilgisine de halen ulaşıla bilmiş değiliz” dedi.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Tekstilkent Tasfiye Grubu Başkanı Aykut SAKA “Tekstilkentte Gd 2 Bloğun bodrum katı otopark ve sığınak alanı olduğu belediyenin imar planlarında gözükmesine rağmen bu alanı hangi Kanuna dayanarak depo olarak işgal ettikleri bilgisine de halen ulaşılamamıştır. 

Kaldı ki; Esenler Belediyesinin Gd 2 Blok bodrum katta 2.887,50 m2 alanı depo olarak kullandığı ve Bakırköy 7.Sulh Hukuk Mahkeme 2015/99 D.İş sayılı 12.01.2016 tarihli Bilirkişi Heyet Raporunda KİRACI olarak tespit edilmesine rağmen kira kontratı ve devlete ödenen kira stopajı halen tespit edilememiştir.

Esenler Belediyesinin otopark ve sığınak alanımızı işgal etmesi sebebiyle tekstilkent sitesinde OTOPARK sorunu ortaya çıkmıştır. İşyeri sahipleri kendi araçlarını dükkanının önüne park etmek zorunda kalmakta olduğundan caddeleri otopark olarak kullanmaktayız.

Konuşmasına şöyle devam etti Saka “Sayın Mehmet Tevfik Göksu, tekstilkent sitesinin otopark ve sığınak alanını kamu gücünü kullanarak işgal etmesi ve kamuoyuna açıklama yapmaması üzerine CİMER üzerinden konu hakkında bilgi talep ettik.” 

Saka “CİMER ‘e verilen cevapta‘’Bakırköy 4.Sulh Hukuk Mahkeme 2021/755 Esas sayılı dosyasında ‘’El Atmanın Önlenmesi ile Eski Haline Getirilmesi’’ davasının15.01,2024 tarihli bilirkişi raporunu ekte sunarak belediyenin davalı olduğu ve davanın devam ettiği’’yönünde talep dışı cevap sunan Esenler Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü. Otopark ve sığınak alanlarımızı HANGİ KANUNA GÖRE İŞGAL ETTİĞİNİ Cimer’e vermmeesi suç teşkil etmektedir.”

Saka “Tekstilkentin kronik sorunlarını çözmek yerine küçük menfaatler uğruna problem olanlar ile Esenler Halkının daha iyi iş imkanlarına kavuşmasını engelleyenler ile er ya da geç Cumhuriyet Savcılıklarında ve Mahkemelerde hesaplaşacağız”. Dedi.

Sosyal Medya Hesabından yaptığı açıklama;

MEHMET TEVFİK GÖKSU

CEVABINIZI BEKLİYORUZ …

Bakırköy 7.Sulh Hukuk Mahkeme 2015/99 D.İş sayılı 12.01.2016 tarihli Bilirkişi Heyet Raporunda Galeria 1 - Galeria 2 ve Gd 1 - Gd 2 - Gd 3 Blokların bodrum katları otopark ve sitenin sığınak alanları olduğu, Esenler Belediyesinin Gd 2 Blok bodrum katta 2.887,50 m2 alanı KİRALADIĞI ve bu alanın projeye uygun duruma getirilmesi kdvdahil 9.000,00 TL olacağı raporda tespit edilmesine rağmen;

Esenler Belediyesi Gd 2 Bloğun otopark/sığınak alanını otomatik kepenkle kapatarak kullanmaya devam etmesi ve sitenin otopark/sığınak alanlarını projeye uygun hale getirmemesi üzerine ‘’hangi kanuna göre’’ belediyenin otopark/sığınak alanını işgal ettiğini öğrenmek için Cimer ‘den bilgi talep etmemize rağmen Esenler Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü bize ve ilgili kuruma HANGİ KANUNA GÖRE İŞGAL ETTİKLERİNİN bilgisini vermedi.

OTOPARK VE SIĞINAK ALANI KİRALANAMAZ …!!!

Tekstilkent sitesinde yandaşlarına muvafakatsız çalışma ruhsatları tanzim eden ve usulsüz geçici müteahhitlik belgesiyle imar Yolsuzluklarına bulaşan MEHMET TEVFİK GÖKSU… bu seferde tekstilkent sitesinin otopark/sığınak alanını kamu gücünü kullanarak işgal etmesini ve kamuoyuna açıklama yapamamasını esefle kınıyoruz. 01.03.2024

Tekstilkent Tasfiye Grubu Başkanı Aykut SAKA



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı