Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Belediyecilikte Bagcilar modeli

Belediyecilikte Bagcilar modeli

Baskan Lokman Çagirici üniversitelilere ?Belediyecilikte Bagcilar Modeli`ni anlatti

 Belediyecilikte Bagcilar modeli

Baskan Lokman Çagirici üniversitelilere ‘Belediyecilikte Bagcilar Modeli’ni anlatti

Bahçesehir Üniversitesi tarafindan düzenlenen “Yerel Yönetimler Akademisi” programina konuk olan Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, “Yerel Yönetimlerde Bagcilar Modeli” konulu bir konusma yapti. Istanbul’un en büyük meydanini insa edeceklerini belirten Baskan Lokman Çagirici, “Bagcilar Meydanimiz 55 bin metrekarelik alan Istanbul’un en büyük meydani olacak. Çevresindeki yollari yerin altina alacagiz. Altina da 1250 araçlik otopark insa edecegiz.” dedi.

Bahçesehir Üniversitesi tarafindan düzenlenen “Yerel Yönetimler Akademisi” programina konuk olan Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, “Yerel Yönetimlerde Bagcilar Modeli” konulu bir konusma yapti.

Bahçesehir Üniversitenin Besiktas Kampüsü’nde düzenlenen programda Bagcilar ilçesinde 1992 yilindan bu yana yasanan degisim ve dönüsümü anlatan Baskan Çagirici, projeleri hemsehrilerinin görüs, düsünce ve temennilerini alarak hayata geçirdiklerini ifade etti. Örnek bir yerel yönetim olarak halka hesap verme modelini uyguladiklarinin da altini çizen Çagirici, istisare programlarinda muhtarlar, imamlar, STK temsilcileri ve okul müdürleri ile bulustuklarini söyledi. Çagirici söyle konustu: “18 yildir düzenledigimiz Kent Konseyleri de kanunlasti. Bu toplantilarimizi üç ayda bir düzenliyoruz. Halk Meclislerini her mahallede her yil araliksiz olarak uyguluyoruz. Ilçeyi yönetenler olarak halkimizin karsisina çikarak hesap veriyoruz. Bir önceki yil yaptigimiz toplantilardan olusturdugumuz kitapçiklari da yine programa katilanlara dagitiyoruz. Böylece ilçemizde hizmete sunulan projeleri degerlendiriyorlar ve kiyaslama yapiyorlar.”

Halk günleri düzenlediklerini, bu toplantilara randevusuz gelen hemsehrileriyle görüstügünü de anlatan Çagirici, sosyal medyayi en iyi sekilde kullandiklarini belirtti. Baskan Çagirici hemsehrilerinin twitter ve facebook hesabindan kendisine kolayliklar ulasabildiklerini ayrica cep telefonundan arayarak görüsebildiklerini söyledi.

Düzenledikleri interaktif mecliste internetten hemsehrileriyle görüsebildigini de belirten Çagirici  “Gönüllü meclislerimiz ve suralarimiz var. Engelliler meclisimiz her yil sura yapiyor. Kadinlar, gençlik, çocuk ve izci meclisini olusturduk. Buradaki sunumlari kitapçik haline getiriyoruz. Bagcilarin sorunlari görüsülüyor, tavsiyelerini aliyoruz.” dedi.

Belediye binasinin girisindeki BILMER Çözüm Merkezi’nin önemine de dikkat çeken Çagirici, iletisim merkezine gelen çagrilarin degerlendirildigini kaydetti. Çagirici, “Genel hizmet, halkla iliskiler, sosyal halklar, kariyer ve mobil çözüm birimlerimiz ile yasama destek birimlerimiz hizmet veriyor. Buradaki ilgili masalarda görev yapan arkadaslarimiz hemsehrilerimle diyalog kurarak hizmet veriyorlar. “ diye konustu.  

MIMARI VE SOSYAL-KÜLTÜREL ANLAMDA DÖNÜSÜMÜ HEDEFLIYORUZ

Bagcilar’in mimari anlamda önemli projelere kavustugunu da ifade eden Baskan Lokman Çagirici, Halk Sarayi’nda çok amaçli salonlarin hizmet verdigini söyledi. Avrupa’da benzerinin az sayida bulundugu Engelliler Sarayi’nda kursiyerlerin meslek sahibi olduklarini ve rehabilite edildiklerini de anlatan Çagirici, Kadin ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nin de kadinlara yönelik önemli hizmeti yerine getirdigini söyledi. Yerel yöneticiler olarak huzurlu ve mutlu bir toplum olusturmaya çalistiklarini anlatan Çagirici, hizmetlerinde engellisi, kadini, çocugu ve yaslisiyla tüm Bagcilarlilarin mutlulugunu hedeflediklerini belirtti. Çagirici, projeleri hayata geçirirken üniversitelerle de isbirligi yaptiklarini anlatti. Gençlik Merkezinde gençlerin aktivitelere katildigini da kaydeden Çagirici, 2011 yilinda açilisini yaptiklari Mehmet Akif Kültür Sanat Merkezi’nde orijinal eserlerin sergilendigini söyledi. Alti yilda yedi uluslararasi sempozyum düzenlediklerinin altini çizen Çagirici, “Istanbul Büyüksehir Belediyemizin de katkilariyla ilçemiz artik bes metro ve bir tramvay hatti ile konusuluyor. 16’inci bes yildizli otel insaati da yakinda baslayacak. Kongre Vadisi olusturuyoruz. Yine 10 tane kapali yüzme havuzu insaati da devam ediyor. Tamamlanan üç havuzumuzdan ögrencilerimiz ücretsiz faydalaniyor.” dedi.

ISTANBUL’UN EN BÜYÜK MEYDANINI INSA EDIYORUZ

Istanbul’un en büyük meydanini insa edeceklerini de anlatan Baskan Lokman Çagirici, “Düzenleme çalismalariz halen devam ediyor. Bagcilar Meydanimiz da 55 bin metrekarelik alan ile Istanbul’un en büyük meydani olacak. Çevresindeki yollari yerin altina alacagiz. Meydanin altina da 1250 araçlik otopark insa edecegiz. Ben bu vesile ile de ilçemize katkilari için Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Kadir Topbas’a çok tesekkür ediyorum” diye konustu. 200 dönümlük bir araziye Botanik Park kuracaklarini da anlatan Çagirici, sözlerini söyle tamamladi: “Ilçemizin 22 mahallesinde Nostalji Bahçeleri kuracagiz. Su an üzüm bagi, kiraz, kayisi,kestane, findik ve ceviz bahçelerinde bulusan hemsehrilerimle birlikte piknik yapiyoruz ve dalindan meyve yiyoruz. Su an 15 tane olan bilgi evimizden 30 bin ögrencimiz yararlaniyor. Bu dönem 22 mahallemizin tamaminda da bilgi evlerimiz olacak. Bagcilar’i Bagcilarlilarla birlikte yönetmeye devam ediyoruz.” Diyerek sözlerini tamamladi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı