Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

`bu kadar kizginlik niçin?Bu kadar kutuplasma niçin??

`bu kadar kizginlik niçin?Bu kadar kutuplasma niçin??

Saadet Partisi Esenler Ilçe Baskani Tugrul Yalçinkaya, Giyimkent Golden Way Otel`de düzenledikleri Iftar yemeginde ?bu kadar kizginlik niçin? Bu kadar gerginlik niçin? Bu kadar kutuplasma niçin?? sorarak iktidari elestiri ve tepkilerini dile getirdi.

Yalçinkaya “bu kadar kizginlik niçin? Bu kadar gerginlik niçin? Bu kadar kutuplasma niçin?

Saadet Partisi Esenler Ilçe Baskani Tugrul Yalçinkaya, Giyimkent Golden Way Otel’de düzenledikleri Iftar yemeginde “bu kadar kizginlik niçin? Bu kadar gerginlik niçin? Bu kadar kutuplasma niçin?” sorarak iktidari elestiri ve tepkilerini dile getirdi. 
 
Saadet Partisi Esenler Ilçe Teskilatinin iftar yemegine; Saadet Partisi Istanbul Il Baskan Yardimcisi Saban Aydinbey, SP eski ilçe Baskani Erol Urhan, Saadet Partisi Il Yönetim Kurulu Üyesi Sefer Yesilyurt ve Islam Incebey, Istisare Kurulu Baskani Ibrahim Bitis, , HDP Il yöneticisi Mehmet Tayip Aslan, IYI Parti Esenler Ilçe Baskan Yardimcisi Recep Özkan ve HÜDAPAR’dan siyasi temsilciler katildi.
Ilçe Yerel Basin Mensuplarinin  yani sira SP Esenler ilçe teskilati katildi.

AKP belediyelerinin vermis olduklari iftar yemeklerinde ki manzarayi görünce üzülüyorum

Yalçinkaya konusmasina, "Her kesimden yogun katiliminla yaptigimiz iftarimizda bir arada olmamizdan gayet memnunum. AKP belediyelerinin vermis olduklari iftar yemeklerinde ki manzarayi görünce üzülüyorum, 2018 seçimlerine giderken, 80 Milyon Insanimizin yüreklerini tedirgin eden durum ortada ve bu durumun sebebi olan bu iktidara son vermek ve bu güruhu ortadan kaldirmak hepimizin görevidir” diye sözlerine devam etti.

 
 

“hayal ettigimiz Türkiye’nin fotografidir bu”
Bugün burada çok degisik kesimlerden çok degisik düsünceden arkadaslarimiz ile birlikteyiz. Saadet Partisi olarak hayal ettigimiz Türkiye’nin fotografidir bu, Özellikle son 15 yil içerisinde ve 2018 seçimlerine giderken, 80 Milyon Insanimizin yüreklerini tedirgin eden bir güruhu ortadan kaldirmak için, arzu ettigimiz bir görüntüdür bu. Nedir bu durum? Gerçekten son 15 yil içerisinde ülkemiz siyasetçiler tarafindan çok kutuplastirildi. Çok ötekilestirildik. Birilerinde olmayan ötekilestirildi. Insanlarin akrabalari iliskileri zedelendi, arkadaslik iliskileri zedelendi, dostluk iliskileri zedelendi. Iki arkadas bir araya gelip ülkemizin meselelerine dair birkaç cümleyi kuramayacak hale geldik. Bu sikintili süreçten geçerken Saadet Partisi olarak 49 yildir ülkemizde siyaset yapan, Milli Görüsün kurtulus oldugunu ve kurtulusun adresinin Saadet Partisi oldugunu, her platformda ifade ediyoruz.

 “Türkiye bölüp parçalamak isteyen emperyalistlerin isine yarar.”
Burada da çok degisik siyasi partilerin temsilcileri olmasi farkli görüslerde ki misafirlerimizin olmasi da bunun örnegidir ki hep sunu ifade ediyorum; bu kadar kizginlik niçin? Bu kadar gerginlik niçin? Bu kadar kutuplasma niçin? Komsunun komsu ile kavga ettigi, akrabanin akraba ile kavga ettigi, arkadasin arkadas ile kavga ettigi, hatta ayni namaz kilan insanlarin kavga ettigi bir Türkiye ye ne pahasina olursa olsun oy kazanayim iktidarda olayim diyenlerin isine yarar, Türkiye bölüp parçalamak isteyen emperyalistlerin isine yarar. Yani bu ülkede kardesin kardes ile kavga etmesi bunun disinda kimsenin isine yaramaz.
 
“Türkiye 80 Milyon evladi olan bir ailedir. Hepimiz Anadolu insaniyiz”
Biz de Saadet Partisi olarak diyoruz ki; kutuplastirmalara inat, insanlari birbirine karsi kavga ettirmeye inat, Türkiye 80 Milyon evladi olan bir ailedir. Hepimiz Anadolu insaniyiz, genis ailelerde özellikle bu vardir; ailelerin çocuklarindan biri camiye gider ona sofi derler, bir tanesi kahveye gider ona da hayta derler, biri demlenebilir, biri biraz oradan biraz buradan olabilir, böyle aileler var. Bu ailenin evlatlari karsilastiklari zaman Hain, Kahpe, Küstah çok affedersiniz daha agir kelimeler kullanip kavga mi ediyor? Yoksa ayni çatinin altinda toplanip o çati altinda mi bariniyorlar? Tabii ki o çati altinda bariniyorlar. En fazla biri digerine der ki; su davranisin hos degil suraya git diye tavsiyede bulunur. Biz Türkiye’yi böyle görüyoruz. Bir ailenin evlatlari olabilir, ama birliktedirler. Ailelerin evlatlarindan bazilari sagci olabilir, bazi evlatlari solcudur, bazi evlatlari milliyetçidir, bazi evlatlari liberaldir, bazi evlatlari muhafazakârdir, bazi evlatlari da milli görüsçüdür. Ama hepsi bu çatinin altinda barinmak zorundadir. Hepsi kardestir. Bu yüzden seçim sürecine girdigimiz bu süreçte en fazla vurgu yapacagimiz konu budur. Iste bugünde bunun fotografini hep birlikte yasiyoruz. ”

 

“Her seyin genleri ile oynandigi biliyoruz. Seçimlerin genleri ile bile oynandi”
Saadet Partisi Istanbul Il Baskan Yardimcisi Saban Aydin da söz alarak konusma yapti. Aydin konusmasinda sunlari söyledi ; “ Hükümet ve iktidar maalesef Tarim, Ekonomi ve Hayvanciligi kötü hale getirdiler. Simdi diyorlar ki biz gene iktidara gelirsek çalisma yapacagiz. 15 yilda bu isleri yapamadiniz, ortaya ciddi manada icraat koyamadiniz, ülkenin su anda gelmis oldugu iç borcun dis borcun ben bir iktisatçi olarak yapmakta aciz kaliyorum. Yapilacak is bellidir. 24 Haziranda bu isi yapabilen insanlar. Bu isi daha önce yapmis insanlar, 11 aylik iktidarlarinda efsaneler yapan Bakanlar gelecekler yapacaklar. Her seyin genleri ile oynandigi biliyoruz. Seçimlerin genleri ile bile oynandi. Sonbaharda yapilirdi. Tatilden yeni gelirlerdi. Memleketlerinden dönerlerdi. Simdi seçim Ramazan’da yapiliyor, Zannediyorlar ki bizim disimizda ki siyasi partiler araziye inip çalisma yapamayacaklar. Milli Görüsçüler bu arazide ki çalismalardan geri duracaklar zannediyorlar. Biz Il ve Ilçe Teskilati olarak, araziye inecegiz ve bu ülkenin kötü gidisatini degistirecegiz. ”

 


 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı