Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

`Bülent Arinç istifa etti, Abdullah Gül vazgeçirdi`

`Bülent Arinç istifa etti, Abdullah Gül vazgeçirdi`

Taraf gazetesi yazari Mehmet Baransu, Gezi Parki gerilimin yasandigi günlerde Bülent Arinç`la Erdogan Bakanlar Kurulu`nda tartistigini ve Arinç`in istifa ettigini yazdi. BIRGÜN

Taraf gazetesi yazari Mehmet Baransu, Gezi Parki gerilimin yasandigi günlerde Bülent Arinç’la Erdogan Bakanlar Kurulu’nda tartistigini ve Arinç’in istifa ettigini yazdi.

Baransu’nun bir diger iddiasi ise Cumhurbaskani Gül’ün araya girerek Arinç’i geri döndürdügüydü.

Baransu, iddiasini kösesine söyle tasidi:
“Erdogan’in bes günlük gezisini tamamlayip yurda dönmesi ve havaalaninda partililerce karsilanmasinin ardindan, 10 Haziran günü Ankara’da Bakanlar Kurulu toplantisi yapilmisti.
Alti buçuk saat süren toplantinin ardindan Arinç kameralar karsisina geçmisti.

Yüzündeki gerginlik, ekran karsisindan bile anlasilabiliyordu. Uzun süren toplantida bugüne kadar yasanmamis bir tartisma gerçeklesmis, AK Parti ve hükümetin iki numarali ismi istifa restiyle toplantiyi terk etmisti.

Kösk ve Basbakanlik kaynaklarindan edindigim bilgiye göre olay söyle gerçeklesti: Erdogan, Bakanlar Kurulu toplantisinda Arinç’a dönerek, son günlerde yaptigi açiklamalarin dogru olmadigini, kendisini rahatsiz ettigini belirtip, sunlari söylemis: ‘Konusmalarinizi, açiklamalarinizi yanlis buldum. Olayin arkasinda faiz lobisi, uluslararasi sermaye var. “Bu açiklamalarin üzerine Bülent Arinç, Basbakan’a ‘kendisinin yakin çevresince yanlis bilgilendirildigini, olaylarin kendisine aktarildigi gibi olmadigini’ söylemis. Bu cevap üzerine tartisma giderek alevlenmis ve daha sonra Bülent Arinç, ‘hem Bakanlar Kurulu’ndan hem de partiden istifa ettigini’ belirtip toplantiyi terk etmis.

Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç’in toplantiyi terk etmesi üzerine, bazi bakanlar toplanti salonundan çikip, koridorda Arinç’i ikna etmeye çalismislar. Arinç’in ikna olmamasi üzerine de konu acilen Kösk’e, Cumhurbaskani Abdullah Gül’e bildirilmis.
Gül’ün devreye girip Arinç’i ikna etmesiyle istifadan vazgeçilmis ve taraflar arasinda kirginlik giderilmis. Saatler süren toplantinin ardindan da gergin bir yüz ifadesiyle Arinç açiklama yapmak üzere kameralar karsisina geçmis.

Alti buçuk saat süren Bakanlar Kurulu’nda yasanan tartismanin perde arkasinda yasananlar böyle.

Arinç: Iddialar asilsiz
Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç, “Bakanlar Kurulu’nu terk ettigi, bakanlik görevinden ve partisinden istifa ettigi, Cumhurbaskani Abdullah Gül’ün devreye girerek istifadan geri döndürüldügüne” iliskin haberlerin tamamen asilsiz oldugunu savunarak, “Basbakanimizi ‘yalnizlastirmayi’ ve ‘kötü’ göstermeyi, partimizi parçalamayi amaçlayan bu kirli senaryonun hiçbir tesiri ve anlami olmadigini altini çizerek belirtmeliyim” açiklamasinda bulundu.

Basbakan Yardimcisi Arinç, “Arinç’i istifadan Gül döndürdü” seklindeki haberlere iliskin yazili bir açiklama yapti.
Haberin asilsiz oldugunu iddia eden Arinç, “Üzülerek belirteyim ki iyi niyet ürünü de degildir” dedi. Arinç, habere konu olan Bakanlar Kurulu toplantisinda, birçok meselenin yani sira Gezi Parki olaylarinin da konusuldugunu ve her türlü alternatif çözüm önerilerinin müzakere edildigini ve alinan kararlarin da toplanti sonunda kendisi tarafindan kamuoyuna açiklandigini animsatti.

“Bakanlar Kurulu’nu terk ettigim, hem bakanliktan, hem partiden istifa ettigim, bakan arkadaslarimin beni ikna etmeye çalistigi ve sonunda Cumhurbaskanimizin devreye girerek istifadan geri döndürdügü iddiasi tamamen asilsizdir” diyen Arinç, sunlari kaydetti:
“Ayrica bu haber, Gezi Parki olaylari süresince basinin bir bölümünde israrla gündemde tutulan bir senaryonun da devamidir.
Bu senaryo; Cumhurbaskanimiz, Basbakanimiz ve benim aramda görüs, üslup ve yaklasim farkliliklarinin oldugunu uydurarak bir fitne çikarmayi amaçlamaktadir. Basbakanimizi ‘yalnizlastirmayi’ ve ‘kötü’ göstermeyi, partimizi parçalamayi amaçlayan bu kirli senaryonun hiçbir tesiri ve anlami olmadigini altini çizerek belirtmeliyim.”



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı