Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

CEP`DEN E-BELEDIYECILIK

CEP`DEN E-BELEDIYECILIK

?e-belediye?, Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS) ve Sanal Operatör ile akilli belediyecilik uygulamalarini basariyla hayata geçiren Bagcilar Belediyesi teknolojiyi hizmet sektöründe en hizli ve verimli kullanan belediye olarak dikkat çekiyor.

CEP’DEN E-BELEDIYECILIK

BELEDIYEYE CEP’INIZ KADAR YAKINSINIZ

 “e-belediye”, Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS) ve Sanal Operatör ile akilli belediyecilik uygulamalarini basariyla hayata geçiren Bagcilar Belediyesi teknolojiyi hizmet sektöründe en hizli ve verimli kullanan belediye olarak dikkat çekiyor. Bagcilar Belediyesi’nin web sitesi olan “bagcilar.bel.tr” üye sayisini 48 bine çikarirken, ilçe sakinlerine 95 noktadan güvenli-ücretsiz internet hizmeti sunuluyor.

Teknolojiyi hizmet sektöründe basariyla uygulayan Bagcilar Belediyesi’nin web sitesi ile ücretsiz güvenli internet hizmetine ilçe sakinleri yogun ilgi gösterdi. 2013 yilinda hizmete sunulan “bagcilar.bel.tr”  web sitesinin 16 bin olan üye sayisi 48 bine ulasti. Günlük üye sayisi 138 olan web sitesini her gün 4 bin 800 kisi ziyaret ediyor.

Yine geçtigimiz yil 68 noktada hizmete sunulan güvenli ücretsiz internet hizmeti de ilçe sakinleri tarafindan ilgi görüyor. Su an 95 noktada hizmete sunulan güvenli ücretsiz internet hizmetine en çok Bagcilar Meydan, Sancaktepe Çarsi Caddesi, Dr. Sadik Ahmet Parki, Kestane Bahçesi ve Yenigün 10. Sokak’ta giris yapildi. Bagcilar Belediyesi 46 noktada ücretsiz wifi, 27 noktada kablolu internet ve 22 noktada da halka açik iç ve dismekan bilgisayar hizmeti sunuyor.

AKILLI KENT ALTYAPISINI OLUSTURUYORUZ

Bagcilarlilarin bilgi ve teknolojiye daha kolay, daha dogru, daha güvenilir ve ücretsiz ulasmalarina imkan sagladiklarini ifade eden Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, internetin oldugu her yerde belediyecilik hizmetlerini yürütebildiklerini söyledi. Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) 2012 Yili Hane Halki Bilisim Teknolojileri Kullanim Arastirmasi Sonuçlarina göre; Türkiye`de her 100 evin 47`sinde internet bulundugunu ifade eden Çagirici, sunlari söyledi:

Internetin bu denli hayatimiza girdigi bir dünyada sosyal belediyecilik anlayisimiz geregi; hemsehrilerimize güvenli ve ücretsiz interneti sunmayi önemli bir görev kabul ettik. Biz buna kisaca 3B (Bagcilar Belediyesi Baglantisi) diyoruz.”

Ilçedeki 80 okulda 7.500 ögrenciye Güvenli ve Bilinçli Internet Kullanimi Egitimi verdiklerini de belirten Çagirici, Bagcilar’da 21. yüzyil iletisim altyapisini olusturmak için çalistiklarini kaydetti. Akilli kent altyapisinin ilk asamasi olarak güvenli internet projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Çagirici, “2000’li yillarin basindan itibaren baslattigimiz ‘Akilli Belediyecilik’ uygulamalarini gelistirerek sürdürüyoruz. Belediyemizin bütün birimlerinde EBYS yazilimini kullaniyoruz. Hemsehrilerimiz, EBYS adini verdigimiz bu sistem üzerinden iletisim merkezimiz olan BILMER ve internet sitemiz olan bagcilar.bel.tr üzerinden taleplerini iletiyorlar. Bu sistemle, hizli iletisimin birçok avantajinin yani sira dijital arsivlemeye geçerek kagit israfini da minimum düzeye çektik.” diye konustu.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı