Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Bayrampasa Ilçe Baskani Hasan Mutlu “Karsidaki kirlilikleri çok net bir sekilde görebiliyoruz”

CHP Bayrampasa Ilçe Baskani Hasan Mutlu “Karsidaki kirlilikleri çok net bir sekilde görebiliyoruz”

CHP Bayrampasa Ilçe Baskani Hasan Mutlu “Sorulan sorulara karsi hiçbir cevap alamadigimiz gibi her seferinde birtakim hikayelerle geçistirildi, vizyonsuzlukla suçlandik. Bizim grubumuz adina konusan arkadasimizdan sonra, Iktidar partisinin grup adina konu

Haber/Hasan Gürsoy

CHP Bayrampasa Ilçe Baskani Hasan Mutlu Ilçe binasinda Bayrampasa belediyesinin faaliyet raporunu ve ülkemizde yasanan son gelismeleri kapsamli bir sekilde Belediye meclis üyeleri ve Ilçe yöneticileri ile birlikte basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Basin toplantisina CHP Bayrampasa Ilçe Baskani Hasan Mutlu, Istanbul Il Baskan Yardimcisi Semside Yener, Bayrampasa Kadin Kollari Baskani  Arzu Doyran, Bayrampasa Belediye Meclisi CHP Grup Baskan Vekili Atilla Özen, Grup Sözcüsü Fatos Serin, IBB ve Bayrampasa Meclis Üyeleri Abdul Fettah Dindar, Kadri Sancaktar, Bayrampasa Belediyesi Meclis Üyesi Çetin Tüfekçisi, Gökhan Dal, Nihat Terzi, Nesrin Özmen ve ilçe yöneticilerinin yani sira basin mensuplari katildi.

“128 milyar dolarin ne oldugunu Bayrampasalilar adina sorduk”

Türkiye çapinda CHP örgütüne karsi kolluk kuvvetleri savciliktan aldiklari bilgiler ve yazilar dogrultusunda yapilan baskilari tacizleri hepiniz duydunuz, diyen Hasan Mutlu; CHP’nin 128 milyar dolarin ne oldugunu soran afislerinin savcilik emriyle kaldirilmasina tepki gösterdi.

Hasan Mutlu; “Özellikle su anda Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu, Ankara'dan baslattigi il baskanimizin ise iki gün önce Bakirköy meydandan duyurdugu ve talep ettigi sorulara cevap istiyoruz. Bu sorunlarin basinda daha önce merkez bankasi rezervleri içerisinde oldugu belirtilen ve sonrasinda ise rezervler içerisinde görünmeyen 128 milyar dolarin ne oldugudur. 128 Milyar dolarin hangi kur üzerinden kimlere verildigi dogrultusunda sorular soruldu. Bizde bu sorulari halkimiz adina Bayrampasa’li adina sorduk ve bir pankart astik. Pankart da sadece 128 milyar dolar nerede? diye yazdik. Suç içeren agresif ya da hakaret içeren bir pankart degildi. Bu pankartimiz gün içerisinde emniyet güçlerinden arkadaslar gelip “Pankarti indirin” dediler. Biz; “Niye pankarti indirelim, biz bir siyasi partiyiz, biz ana muhalefet partisiyiz, ben de ana muhalefet partisinin ilçe baskaniyim. Biz anayasanin bize vermis oldugu siyaset yapma hakkini kullaniyoruz. Halkimiz adina bu soru soruyoruz, bu sorumuza cevap bekliyoruz. Dolayisiyla bizim astigimiz pankart ayrica kamusal alan içerisinde bulunuyor. Ilçe binamizda bulunuyor, pankarti indirmemiz için bir gerekçe görmüyoruz dedik”

Gün içerisinde halkimizin da destegi arkamizda olacagi için bir eylem olmadi. Iftar sonrasinda tekrar Emniyet kuvvetlerinden arkadaslar geldiler, burada sunu da söyleyeyim, kesinlikle kötü davranisla karsilasmadik. Çok kibar, çok nezih, çok iyi, bir konusma geçti aramizda onlara tesekkür ediyorum. Arkadaslar da hiçbir sekilde kirici bir konusmamiz asla olmamistir. Iftar sonrasinda pankarti indirmemizi talep ettiler. Biz indiremeyecegimizi söyledik. Bir saat sonra savcilik yazisiyla geldiler. Savcilik yazisinda bu pankartin cumhurbaskanimiza hakaret oldugunu belirtiliyordu. Oysa biz hakaret etmedigimizi bu pankartin hakaret içermedigini dile getirdik. Kepçeyle indireceklerini söylediler, biz tutanak istedik, verdikleri tutaraga serhimizi koyarak pankartimizi aldilar. Pankartlar inmis olsa da biz bu sorulari sormaya devam edecegiz. Bütün Istanbul'da bütün Türkiye'de bu sorularimiza cevap alana kadar bu sorulari sormaya devam edecegiz” dedi.

“Istanbul Sözlesmesini Yürürlüge Girsin”

Istanbul sözlesmesinin bir gece kaldirilmasina da deginen Hasan Mutlu, “Istanbul sözlesmesinin bir an önce yürürlüge girmesi yönünde çalismamizi sürdürecegiz” diyerek sözlerine söyle devam etti. “2015 yilinda 303 kadin cinayeti islenmis. 2016 yilinda 328 kadin cinayeti var. 2017 de 409 kadin cinayeti var. 2018 de 442, 2019 da 474 kadin cinayeti var. Islenen kadin cinayetlerinin önüne geçmek umuduyla, bir Istanbul sözlesmesi gündeme geldi. Istanbul sözlesmesi, Istanbul'da yapildigi için adi Istanbul sözlesmesi oldu. Bu kadinlara yönelik siddet ve aile içi siddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye iliskin Avrupa konseyi sözlesmesi ya da bilinen adiyla Istanbul sözlesmesi olarak geçen bir sözlesmedir. Buradaki amaç toplumsal cinsiyet esitligini saglayabilmek, kadina yönelik siddeti engelleyebilmek ve bu siddete karsi dik durabilmek, çocuklara karsi siddet ve çocuk istismarini önlemek, çocuk yasta zorla evlendirilenlere karsi dik durabilmek, bunlari önlemek amaçli 12 Bölüm ve 81 maddeden olusan bir sözlesme. Bu sözlesme iktidarin kendi aile bakanlari tarafindan da övülen bir sözlesmeydi. Meclis tarafindan, bakanlar tarafindan, komisyon tarafindan onaylanan bu sözlesme bir gecede fes edildi. Kadinlarimiza, çocuklarimiza karsi yapilan bu istismarlarinin engellenmesi, durdurulabilmesi ve bunlara karsi daha etkin mücadele edilmesi adina Istanbul sözlesmesinin bir an önce yürürlüge girmesi yönünde çalismamizi sürdürecegiz.”

“Andigimiz Milli Degerlerimizdir”

Andimizin kaldirilmasina da tepki gösteren Hasan Mutlu; “Her insanin unutamadigi erkek ve kadinlarda ilkokul, erkeklerde  askerliktir. Bütün ortaokul lise  ögretmenlerimizi birçogunu unutabiliyoruz ama ilkokul ögretmenimizin ismini unutamiyoruz. Birde unutmadigimiz o siyah önlüklerle beyaz yakalarla geldigimiz okullarda okudugumuz andimiz.

Andimiz bize ne ögretti? Andimiz bize ahlaki, saygiyi, büyüklere saygi duymayi, küçükleri sevmeyi ögretti. Andigimiz bize milli degerlerimizi, bayragimiza, milli birlik ve bütünlügümüze saygi duymayi ögretti. Bir takim cemaatlara, tarikatlar ya da Araplara sirin görünmek için yapilan bu eylemin de tamamen karsisindayiz. Biz yeniden andimizin Milli degerlerimizin korunmasi adina bunlara sahip çikilmasini bir an önce bunlarin tekrar getirilmesinden yanayiz ve bunun içinde her türlü mücadelemizi sürdürecegiz” dedi.

“Çanakkale’yi Biz Önemsiz Geçemeyiz”

18 Mart Çanakkale’yi anma programinin Bayrampasa’da onlayn kutlanmasina tepki gösteren Hasan Mutlu; “Çanakkale hem Türkiye için hem de Dünya için gelecekle ilgili birçok seyleri önümüze koyan bir perdedir. Çanakkale zaferi, Türkiye'nin bagimsizligini ortaya koymus bagimsiz demokratik bir ulus bilinci olusturulmus bir yapidir.

Oysaki ilçemizde olan olaylari biliyorsunuz. Bütün her sey reel yapilirken kongre kurultaylar yapilirken. Çanakkale Zaferi'nin anma programinin onlayn yapilma kararini siddetle kiniyoruz. Çanakkale zaferini onlayn bilgisayar üzerinden yapamazsiniz.

Biz Bayrampasa Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak bunu da reddettik ve örgüt üyesi arkadaslarimizla, meclis üyelerimizle birlikte Atatürk anitinin önünde gerekli saygiyi gösterdik. Çelengimizi koyduk. Biz milli degerlerimizi, milli bayramlarimizi her zaman güçlü bir sekilde kutlanmasini talep ediyoruz. Biz cumhuriyeti kuran partiyiz. Cumhuriyeti kuran cumhuriyeti yasatan bir partiyiz. Bizim genel baskanimiz cumhuriyetin kurucusu olan bir genel baskandir, Atatürk tür” dedi.

“Bizim camlarimiz da pas kir yok görüyorsunuz. Karsidaki kirlilikleri çok net bir sekilde görebiliyoruz.”

Bayrampasa Belediye Meclisinin Faaliyet Raporu görüsme oturumunda CHP Grubunun sorularina cevap alamadiklarini söyleyen Hasan Mutlu Konusmasini söyle tamamladi. “Halkimizin yaninda olmaya, halkimizla birlik beraberlik içerisinde olmaya, halkimizin haklarini savunmaya ve sorgulamaya, Bayrampasa Cumhuriyet Halk Partisi olarak parti birimleri ve meclis üyelerimiz ile birlikte her zaman sormaya devam edecegiz. Yakin bir zamanda Bayrampasa Belediye Meclisinde faaliyet raporu görüsüldü. Bütçeyi tutturmak için yaptiginiz yardimlari kisitlayarak yapacaginiz bütçe basari degildir. Arkadaslar çok ayrintili bir sekilde ihale sartnamelerine, ihale nasil verildigi yandaslarina nasil peskes çekildigi dogrultusunda çok ayrintili sorular sordular. Sorulan sorulara karsi hiçbir cevap alamadigimiz gibi her seferinde birtakim hikayelerle geçistirildi, vizyonsuzlukla suçlandik. Bizim grubumuz adina konusan arkadasimizdan sonra, Iktidar partisinin grup adina konusmasi çikar, konusur. Ondan sonra bireysel konusmaya baslar. Bunun seklini bile degistirmeye ve kaynatmaya basladilar. Bizim camlarimiz da pas kir yok görüyorsunuz. Karsidaki kirlilikleri çok net bir sekilde görebiliyoruz.”



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı