Bugün, 3 Haziran 2024 Pazartesi

CHP`den Vatan Severlere Flas Çagri

CHP`den Vatan Severlere Flas Çagri

CHP PM toplantisinin ardindan yayimlanan bildiride "Türkiye`yi böldürmeyecegiz, Mustafa Kemal Atatürk`ün kurdugu Cumhuriyeti sonsuza kadar yasatacagiz" denildi.

 CHP’den Vatan Severlere Flas Çagri

CHP PM toplantisinin ardindan yayimlanan bildiride "Türkiye’yi böldürmeyecegiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu Cumhuriyeti sonsuza kadar yasatacagiz" denildi.
 
CHP Parti Meclisi (PM), Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda dün 6,5 saat süren olaganüstü toplantisini gerçeklestirdi.
Bugün de "CHP Parti Meclisi`nden yurttaslarimiza" baslikli bir bildiri yayinlandi.

DIRENME HAKKI VURGUSU
Bildiride Cumhuriyet Gazetesi ve HDP`ye yönelik tutuklamalara iliskin "Bu hukuk disi uygulamaya son verilmelidir" denildi.
"FETÖ, PKK ve ISID terör örgütlerine yardim ve yataklik eden Saray ve AKP yöneticileri, demokrasimize ve ülkemizin bekasina yönelik en büyük tehdittir" ifadelerinin yer aldigi bildiride "Bu tehdit yurttaslarimiza demokratik direnme hakkini da vermektedir" denildi.

VATANSEVERLERE ÇAGRI
Bildiride "Vatanini seven, demokrasiye inanan, temel ve hak ve özgürlükleri savunan her yurttasimiz Cumhuriyetimize yönelen bu büyük tehdidi bertaraf etmek için bir araya gelmelidir" ifadeleri kullanildi.

CHP PM bildirisi söyle:
CHP Parti Meclisi`nden yurttaslarimiza
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, 6 Kasim 2016 tarihinde olaganüstü gündemli olarak toplanmis ve ülkemizde son dönemde yasanan gelismeleri üzüntü ve kaygiyla izleyen tüm yurttaslarimiza asagidaki çagriyi yapma karari almistir:
Türkiye iyi yönetilmemektedir. Ülkemizi 14 yildir yöneten AKP iktidari, devlet yönetiminin her kademesine yerlestirdigi FETÖ elemanlariyla Türkiye’yi bilinçli ve planli bir sekilde darbe ortamina sürüklemistir. Halkimiz, Gazi Meclis’imiz ve darbeye karsi duran medyanin aldigi ortak tavir sonucunda darbe girisimi basarisiz kilinmistir. Parlamenter rejimimiz Türkiye’nin demokrasi güçleri tarafindan basariyla korunmustur. Ancak AKP iktidari 15 Temmuz’da yasananlardan hiçbir ders almamistir. Toplumsal uzlasiyi dislamis, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkeleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu degerlerine dönük saldirilarini arttirarak sürdürmüstür. Yargi siyasetin güdümü altina alinmistir. Gelinen noktada Türkiye, FETÖ ile mücadele bahanesiyle ortaya konan karanlik ve otoriter Saray darbesini yasamaktadir. Mevcut siyasi durum halkimizin özgürlügüne ve ülkemizin bekasina yönelik büyük bir tehdit olusturmaktadir.
Bu kapsamda,

1- FETÖ üyesi olmak suçlamasiyla yargilanan bir savci tarafindan baslatilan Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik hukuksuz ve akil disi dava bir an önce sona ermelidir. Bu dava, hükümetin yönlendirmesi ve destegiyle açilan siyasi bir davadir. Siyasi iktidar yalnizca gazetecilik faaliyetleri nedeniyle Cumhuriyet’le yasit ve basinimizin simgesi olan Cumhuriyet Gazetesi’nden adeta öç almaktadir. Basina yönelik her türlü baskiya son verilmelidir. Düsünce, ifade ve haber alma özgürlügünün kullanilmasini engelleyen tüm baskilar ortadan kaldirilmalidir. Tutuklu gazetecilerin tamami serbest birakilmalidir.

2- Darbe girisiminde yer alan, destek veren askeri, siyasi ve bürokratik tüm unsurlar en kisa sürede ortaya çikartilmali ve hukuk çerçevesinde yargilanmalidir. Öte yandan, OHAL kapsaminda tutuklanan, görevden uzaklastirilan ve ihraç edilen tüm yurttaslarimiza adil yargilanma hakki taninmalidir. Insan haklarina aykiri muamelede bulunan ve buna mesruiyet katan tüm sorumlular yargi önünde hesap vermelidir.

3- AKP, TBMM zemininde ve seçimle gelen temsilciler ile yürütülmesi gereken çözüm sürecini, TBMM’yi hiçe sayarak dogrudan PKK ile pazarliga girerek yürütmüstür. Ülkemizin karsi karsiya getirildigi terör ve siddet ortami, parlamentoyu yok sayan bu yöntemin ne kadar yanlis oldugunu kanitlamistir. Ayni hatayi tekrarlayan AKP, bugün de Meclis’teki milletvekillerini tutuklatarak teröre hizmet etmektedir. Hukuki süreçler tamamlanip hüküm kesinlesmeden milletvekillerinin tutuklanmasi anayasaya ve Anayasa Mahkemesi’nin içtihatlarina aykiridir. Bu hukuk disi uygulamaya son verilmelidir.

4- Otoriter rejim; yurttaslarin ifade, toplanti, örgütlenme ve girisim özgürlüklerini kisitlamakta, tüm toplum kesimlerini yogun bir baski altina almaktadir. Okullara, üniversitelere, emekçilere, kadinlara, sivil toplum kuruluslarina, is dünyasina ve yurttaslarimizin can güvenligine yönelik tehditler, saldirilar, baskilar derhal son bulmalidir.

FETÖ, PKK ve ISID terör örgütlerine yardim ve yataklik eden Saray ve AKP yöneticileri, demokrasimize ve ülkemizin bekasina yönelik en büyük tehdittir. Bu tehdit yurttaslarimiza demokratik direnme hakkini da vermektedir. Demokrasimize, birligimize, huzur ve baris ortamina karsi yapilan bu tehdidi önlemek için yapilmasi gerekenler bellidir. Vatanini seven, demokrasiye inanan, temel ve hak ve özgürlükleri savunan her yurttasimiz Cumhuriyetimize yönelen bu büyük tehdidi bertaraf etmek için bir araya gelmelidir. CHP bu yasamsal özgürlük, demokrasi, birlik ve bagimsizlik hareketinin öncülügünü yapmaya hazirdir. Hiçbir yurttasimizin kuskusu olmasin ki CHP bu mücadelenin bütün gereklerini yerine getirecektir.
Diktatörlük kurma çabalari, çok geçmeden özgürlük, hukuk ve demokrasi sevdalisi halkimizin iradesi tarafindan yenilgiye ugratilacaktir. Türkiye’yi uçuruma sürükleyenler mutlaka yargiya hesap verecektir.
Ne darbe, ne dikta, yasasin tam demokrasi…
Güven ve umut, karanlik ve korkuyu yenecektir.
Türkiye Cumhuriyeti, daima ileriye gidecektir.
Türkiye’yi böldürmeyecegiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu Cumhuriyeti sonsuza kadar yasatacagiz.
Vatansever halkimiza saygiyla duyurulur.



  • Pazartesi 29.7 ° / 20.9 ° Güneşli
  • Salı 31.7 ° / 22.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 28.2 ° / 21.3 ° Güneşli