Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Esenler Bel. Mec. Üyesi Kemal Sahin, Göksu’ya Konut mu? Yoksa Binami? Önerge vererek sordu.

CHP Esenler Bel. Mec. Üyesi Kemal Sahin, Göksu’ya Konut mu? Yoksa Binami? Önerge vererek sordu.

CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Sahin, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’nun “problemli 98 BIN RISKLI YAPININ 56 BINI YENILENDI” Kamuoyuna verilen alginin Konut mu? Yoksa bina mi? Diye meclis baskanligina önerge verdi.

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’nun Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm Ofisi'nde düzenledigi basin toplantisinda, algi yaratmak üzerine kamuoyunu yanlis bilgiler vermesi bunu da Esenler belediyesinin internet sitesinde paylasim yapmasi üzerine CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Sahin önerge verdi.

Göksu Türkiye'deki birçok kentsel dönüsüme emsal teskil edebilecek nitelikteki Esenler'deki kentsel dönüsüm çalismalarini hakkindaki açiklamalarda bulunmustu.

Basin açiklamasinda Göksu;

98 BIN RISKLI YAPININ 56 BINI YENILENDI

11 yillik görev süresinde içerisinde kendilerine öncelikli olarak belirledikleri en önemli konunun, kentsel dönüsüm oldugunu ifade eden Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, su sözleri söyledi:

"Depremle ilgili esas almamiz gereken tedbir, yapi stoklarimizin yenilenmesidir. Yapi stoklarimiz yenilenmedigi takdirde biz ne kadar depremle ilgili konusursak konusalim bir anlami olmayacaktir. Istanbul'da yapi stogunun yenilenmesi için o zaman Basbakanimiz olan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, 5 Ekim 2012 yilinda çok ciddi bir kentsel dönüsüm kampanyasi baslatti. Bu kampanya baslatildiginda ilk kazma Esenler'de vuruldu. O günden bugüne Esenler'de yapilan çalismalar neticesinde, problemli 98 bin 160 konutumuzun 56 bini yenilendi ve insanlarimiz içinde oturuyor. Özellikle bizim gibi yapi stogunun eski ve çok sikisik oldugu ilçelerde kentsel dönüsüm yapmak çok kolay bir is degil. Biz belediye olarak bu konuda kendimize öncelikli is olarak bunu konu edindigimiz için çok ciddi bir mesafe aldik. Su anda 11 yillik  belediye baskanligi sürecimde Esenler'deki toplam yapi stogunun yüzde 25'i yenilendi."

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’nun yukardaki basin açiklamasina istinaden, CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Sahin ise 3 Subat 2020 Pazartesi günü, Subat ayi Meclis toplantisinin ilk birlesiminde Esenler Belediye meclis baskanligina iletilmek üzere yazili su önergeyi verdi.

ESENLER BELEDIYE BASKANLIGI

MECLIS BASKANLIGINA

 Esenler Belediye Baskani 11 yillik görev süresi içerisinde 98 bin riskli yapidan                       56 bininin yeniledigini, kentsel dönüsüm için toplumsal seferberlik sarf etmek gerektigini,  Deprem için çalistay degil is yapmak gerektigini söyledigini Belediyemizin Internet sayfasindan ögrenmis bulunuyoruz.

Esenler Belediye Baskanligi 11 yillik görev süresi içerisinde

  • Kaç adet insaat ruhsati düzenlenmistir?
  • Kaç adet Yapi Kullanma izin belgesi düzenlemistir?

 

98 bin riskli yapidan, 56 bininin yeniledigini söylüyorsunuz.

 

  • 98 bin riskli yapidan 98 bin binayi mi yoksa bagimsiz bölümü mü kastediyorsunuz?
  • Yenilendigini söylediginiz 56 bin yapi ya da bagimsiz bölümden kaç adedi belediyemiz tarafindan insa edilmistir.
  • Belediyemiz tarafindan insa edilen yapi ya da bagimsiz bölümlerden kaç adedi amaci dogrultusunda ihtiyaç sahiplerine teslim edilmis, kaç adedi ticari amaçla satilmistir?

Önergemin yazili olarak cevaplandirilmasi için baskanlik makamina havale edilmesini arz ederim.

     

                                                                                           03 / 02 / 2020

                                                                                    CHP Belediye Meclis Üyesi

                                                                                             Kemal SAHIN



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı