Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

?e-belediyecilikte? örnek uygulama

?e-belediyecilikte? örnek uygulama

Bagcilar Belediyesi, Cumhurbaskanligi ve Disisleri Bakanligi ile birlikte E-Yazisma Entegrasyon, KEP Entegrasyon, E-Yazisma Aktif Kullanim ve KEP Aktif Kullanim iletim platformunun hepsini basariyla kullanan tek yerel yönetim olarak Kalkinma Bakanligi`nin

“e-belediyecilikte” örnek uygulama

Bagcilar Belediyesi, Cumhurbaskanligi ve Disisleri Bakanligi ile birlikte E-Yazisma Entegrasyon, KEP Entegrasyon, E-Yazisma Aktif Kullanim ve KEP Aktif Kullanim iletim platformunun hepsini basariyla kullanan tek yerel yönetim olarak Kalkinma Bakanligi’nin e-Yazisma Projesi’nde Entegrasyon Saglayan Kurumlar arasinda yerini aldi.

Teknolojiyi en verimli ve sistemli kullanmak için çalisarak ilkleri gerçeklestiren Bagcilar Belediyesi bir basariya daha imza atti. “E-belediyecilik” ve KEP (Kayitli Elektronik Posta) uygulamasiyla birlikte hayata geçirdigi EBYS’yi (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) basariyla uygulayan Bagcilar Belediyesi, Kalkinma Bakanligi e-Yazisma Projesi’nde ülkemizde dört iletim platformunu kullanan tek belediye olarak yer aldi.

Bagcilar Belediyesi, ilçe sakinlerine hizmeti en hizli ve kaliteli sekilde sunabilmek amaciyla önemli projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda 2012 yilindan bu yana kullanilan EBYS (Elektronik Belge Yönetim sistemi) basariyla uygulaniyor. Nitelikli Elektronik Sertifika (e-imza) ile E-Yazisma paketi standardina uyumlu olarak üretilen belgeler, Kayitli Elektronik Posta (KEP) sistemi üzerinden diger kurumlara gönderilebiliyor. Uygulama kapsaminda ilk olarak IGDAS (Istanbul) ile KEP üzerinden e-yazisma paketi gönderimi gerçeklestirildi. Ayrica tüm yazismalarda KEP üzerinden yapildi. Bagcilar Belediyesi, özellikle E-Dönüsüm sürecinde E-Yazisma Projesi’nin yayginlasmasi için de çalismalarini yogun sekilde sürdürüyor.

BÜYÜK BIR MUTLULUK YASIYORUZ

Bagcilar Belediyesi olarak büyük mutluluk yasadiklarini ifade eden Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, her alanda verdikleri emeklerinin karsiligini aldiklarini ifade etti. e-belediyecilik, KEP, EBYS gibi uygulamalari yerel yönetim olarak ilk kez kendilerinin hizmete sunduklarini anlatan Çagirici, bazi çalismalarin ve uygulamalarin verimli ve esgüdümlü yürütülmesi için diger kamu ve özel kurumlarin da teknolojiyi kullanarak bu sisteme geçmis olmasi gerektigini vurguladi. Uygulamanin faydalarina da deginen Çagirici,  e-belediye sisteminin her seyden önce zaman tasarrufu sagladigini da belirterek, sunlari söyledi:
“Bu sistem uygulamaya girmeden önce vatandasin basit bir islemi uzun bir sürede halledilebiliyordu. Oysa simdi belediyemize bir islem için basvuran hemserilerimize daha
süratli kaliteli hizmet verebiliyoruz. Bunlara ilaveten hizmetlerimize seffaflik geldi. Bagcilar Belediyesi’ne herhangi bir is için basvuran vatandas, islemin hangi asamada oldugunu, hangi birimin takip ettigini veya niçin bekledigini bilgisayar ve cep telefonunu kullanarak görebiliyor. Elektronik imza sistemiyle hem ben hem de ilgili birim müdürümüz de cep telefonunu kullanarak imzasini atabiliyor. Böylece hizmette aksaklik olmuyor, islemler süratleniyor. Vatandasin evraki kisa sürede sonuçlandiriliyor. e-belediye sisteminin bir diger avantaji da kagit israfinin önüne geçilmesidir. Bu yöntemle kagit ve evrak kullanimini azaltiyoruz, kaynaklari daha verimli kullanabiliyoruz. Yani kagit tasarrufunda bulunuyoruz.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı