Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Engellilerden Göksu’ya Zorlaştırmayınız Kolaylaştırınız Çağrısı

Engellilerden Göksu’ya Zorlaştırmayınız Kolaylaştırınız Çağrısı

Esenler Ortopedik Engelliler Der.Kurucu Bşk. Ahmet Kurt; “Bizler engelliler olarak mevcut engelimizden ziyade, bizleri engelleyenlere önümüze bariyer çıkartanlara itirazımız var. Çünkü bizler engelli değil, engellenen bireyleriz"

Esenler Belediye Başkanı M.T. Göksu Esenler Dörtyol Meydanındaki Ramazan etkinlik alanında bulunan Anadolu sokağında Engelliler ile bir araya geldi.

Esenler Ortopedik Engelliler Derneği standına Esenler Belediye Başkanı, Esenler Ak Parti İlçe Başkanı, Meclis Üyesi Adayları, Belediye Başkan Danışmanları, Engelliler, Aileleri ve Engellilerin gönül dostları katılım sağladı. 

Ziyarette Engellileri temsilen konuşma yapan Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Kurucu Başkanı Ahmet Kurt; Konu Engelliler ve aileleri olunca konuşacak ve değinilecek çok konu var. Bizler engelliler olarak mevcut engelimizden ziyade, bizleri engelleyenlere önümüze bariyer çıkartanlara itirazımız var. Çünkü bizler engelli değil, engellenen bireyleriz.

Eğitimden- sağlığa, Toplumsal hayata katılımdan – Mimari erişebilirliliğe/ ulaşılabilirliliğe, Sanatsal kültürel ve sportif faaliyetlerden istihdama hasılı hayatın her alanında hizmet edilmesi gereken bir kitleyiz. Esenlerimizde öncelikle Engelli bireylere götürülecek hizmetin altyapısını oluşturarak engelli bireylerin envanter analizini yaparak, yapılacak olan hizmetin sürdürülebilir ve amacına uygun olmasını sağlamalıyız.

Son dönemlerde toplumda Engelli bireyleri tarif ederken ‘ÖZEL İNSANLAR’ olarak belirtildiğini ancak hizmet yelpazesinde bu durumun hissedilmediğini, Esenler Belediyesi’nde direkt Belediye Başkanına bağlı Engelliler Koordinasyon biriminin kurulmasını Engellilerin ve ailelerinin tüm dilek, temenni ve şikayetlerinin iletebileceği mevzuat uygulanmaksızın bir yapının kurulmasını talep ediyoruz. 

Birçok işe başlarken Besmele niyeti ile yaptığımız ve hepimizin bildiği bir dua var;

Rabbi yessirvelâtuassir Rabbi temmimbi’l-hayr
Rabbim! Kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır.

Biz engelli bireyler ve aileleri olarak bu duaya ekleme yaparak belirtmek isteriz ki; Bu şehrin Emirine ve yerel seçimlerde bu şehrin emirliğine talip olanlara lütfen Engelli bireyler özelinde yapılacak hizmet ve çalışmalarda hayatımızı Zorlaştırmayınız Kolaylaştırınız. Kitleyi Kötülüklerden alıkoyup, iyiliğe, güzelliğe sevk etmek için halisane bir niyet ve net bir irade sergilenmesini bekliyoruz. İfadelerine yer verdi.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu konuşmasında; Dernek kurucu başkanımızın ifade etmiş olduğu birimin kurulması faydalı olacaktır. Esenlerde her bir engelli bireyin kendini yetiştirebileceği, eğitebileceği ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek olan Engelliler Sarayını çok yakın zamanda yapacağız. 

Yeni dönemde Engelliler için daha hissedilebilir ve amacına uygun örnek olabilecek hizmetlerimizi önceleyerek gerekli çalışmaları birlikte karar vereceğiz. İhtiyacı yerinde tespit ederek ihtiyaç duyulabilecek her ne varsa yapacağız. 

Son olarak; Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Üyelerinden Ayhan Kayaş’ın yapmış olduğu filografi tablosu başkan başkan Göksu’ya Derneğin başkan yardımcısı Mahmut Çam tarafından hediye edildi.



  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı