Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Erdogdu?Baskanlik Varsa, Hak Hukuk Yok?

Erdogdu?Baskanlik Varsa, Hak Hukuk Yok?

CHP Istanbul Milletvekili Aykut Erdogdu Esenler`de Cumhuriyet Meydaninda konustu.`Hayir` kampanyasina devam eden Erdogdu, Esenler halkina, Baskanlik sistemiyle birlikte gelecek olan tehlikeleri anlatti.

 Erdogdu“Baskanlik Varsa, Hak Hukuk Yok”

Esenler Cumhuriyet Meydaninda halka seslenen, CHP Istanbul Milletvekili Aykut Erdogdu  “Baskanlik varsa, hak hukuk yok, özgürlük yok, refah yok’“Ne ABD, Ne Rusya Tam Bagimsiz Türkiye” dedi


CHP Istanbul Milletvekili Aykut Erdogdu Esenler’de Cumhuriyet Meydaninda konustu.`Hayir` kampanyasina devam eden Erdogdu, Esenler halkina, Baskanlik sistemiyle birlikte gelecek olan tehlikeleri anlatti.

Esenler Cumhuriyet Meydaninda halka seslenenErdogdu, “Cumhurbaskani kendisine ve etrafindakilere ömür boyu dokunulmayacak bir metin hazirladi. Sizlerin olmadigi, yoksulun yoksullugunun, issizin issizliginin olmadigi bir metin hazirlatti. Terörün, teröristlerin cirit attigi, tavan yaptigi bir dönemde, kimsenin can güvenliginin olmadigi bir ortamda önceligimiz bu dayatma anayasasi olmamaliydi. Bu metin, kendilerini kendi seçtiklerinden bakasi yargilayamayacak.  Hiç kimse kendi atadiklari tarafindan bagimsiz ve tarafsiz yargilanamaz metnidir. Tarafli bir güç yogunlasmasi olacak. Bu metne gelin hep birlikte hayir diyelim.

Istanbul’a her taraf evetle donatilmis, bir tahammülsüzlük yasiyoruz. Aramizda kimse haç takmiyor, kimse terörist degil, herkes bu ülkenin evladidir. Bizi ayristirmak isteyenlere biz diyoruz, bizim ötekimiz yok. Bizler kendi aramizda yardimlasarak bu kamyonu kiraladik, ama bunlar kaynagi belli olmayan paralarla evet çalismasi yapiyorlar. Seçim yapmiyoruz, çocuklarimizin gelecegini oyluyoruz, verecegimiz kararla bir milletin kaderini belirleyecegiz. Vicdanlari sizlatan olaylar yasiyoruz, üç bes hayir pankartini kesen bu zihniyet nasil adalet dagitacak?

Anayasa bizim ortak metinimizdir.  Uzlasi ile yapalim dedik ama kendileri masayi “baskanlik” dediler ve masayi terk ettiler. 60 maddede anlastik, baskanlik dayatmasinda bulundular ve kendileri masadan kalkti.


“Ne ABD, Ne Rusya Tam Bagimsiz Türkiye”
Dis politikada beceriksizler bir araya toplanti herkesle kavga yapiyorlar, çözüm degil sorun yarattilar. Ortadogu’da oluk oluk kan akiyor, bir tarafi ABD, bir tarafi Rusya vuruyor. mazlum milletlerin yaninda yer alamiyoruz. Biz, tarihimiz boyunca sunu söyledik “NE ABD, NE RUSYA TAM BAGIMSIZ TÜRKIYE” mazlum milletlere bu emperyalistlerden fayda gelmez, onlarin derdi parçalamak, bölmek ve sömürmektir. Onlarin derdi insanligi yok etmek, kölelestirmektir. Bugün Ortadogu’da öldürülen o mazlum insanlar bizim kardeslerimizdir.  Irak’a, Afganistan’a, Suriye’ye yapilanlara sesi çikmayan ve emperyalistlerin dedigini yapan bir dis politika bize yakismiyor. 

ABD ve Rusya bir an önce Ortadogu’dan def olup gitsin diyoruz ve ulu önderimiz dedigi gibi “YURTTA BARIS DÜNYADA BARIS” ilkesi ile dis politika hedefimiz olmali. Biz tarihimiz boyunca, Kuvayi Milliye’den beri tüm emperyalistlere ve onlarin is birlikçilerine hayir dedik, bugünde hayir diyoruz. Emperyalistlerin dayattigi bu anayasa metnine de “HAYIR” diyoruz. Içeride siyasi farkliliklarimiz olabilir ama disarida tek yumruk olmaliyiz. Ülkenin huzuru, barisi ve çagdaslasmasi için, demokrasimiz için, özgürlüklerimiz için “HAYIR” oyu vermenizi bekliyorum” dedi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı