Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

ESDEF`ten Kamuoyuna Duyuru

ESDEF`ten Kamuoyuna Duyuru

Esenler Dernekler Federasyonu Esenler Kamuoyuna duyurulmak üzere gazetemize basin açiklamasinda bulundu.

 

Esenler Dernekler Federasyonu Kamuoyu Açiklamasi

 

Çok Degerli Basin Mensuplari

 

Esenler Dernekler Federasyonu ve Esenlerdeki Sivil Toplum Kuruluslari olarak iki yildir Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde yapmis oldugumuz kültür etkinliklerini ESDEF ve Esenlerde faaliyet gösteren bir çok STK’larla birlikte yapmis oldugumuz degerlendirmeler neticesinde bu yil Esenler Belediyesinin Cumhuriyet Meydanindaki Ramazan etkinliklerinde maalesef üzülerek belirtiriz ki aktif yer almama karari almak durumunda kaldik.

Geçmis yillarda Esenler Belediyesi ve bir çok Sivil Toplum Kurulusunun olaganüstü gayretleriyle birlikte yapmis oldugumuz Ramazan etkinlikleri kamuoyu tarafindan bilinmektedir. Bu yil ise Esenler Belediyesinin Cumhuriyet Meydaninda biz STK’lara belirtilen yerin Meydanin disinda kalmasi münasebetiyle Esenler Halkiyla bütünlesemeyecegimiz kanisina varilmistir.Önceliki yillarda düzenlenen etkinliklerde odak noktasi STK’lar iken, nedense bu yil etkinlikler Cumhuriyet Meydanina alininca STK’lar ikinci plana ötelenmistir.

 

Mevcut Ramazan etkinligi planlamasinin biz STK’lar olarak gerek toplumsal faydanin saglanamamasi, gerekse STK’lara uygun yer teminine gidilmemesinden dolayi katilmayi düsünmüyoruz.

 

Daha önceki etkinliklerde kisitli imkan ve bütçelerle, ulasimi sorun olan Esenler Belediyesi Kültür Merkezine üyelerimizi tasidigimiz göz önüne alindiginda çekilen sikintilarin komuoyu tarafindan daha iyi anlasilacaktir.

 

Katilimci Demokrasinin geregi olarak Ramazan Etkinliklerinin Esenler Belediyemiz ve Sivil Toplum Kuruluslari ile beraber etkin ve sürdürülebilir bir anlayisla gerekli planlamanin yapilmasini beklerdik. Ancak bu düsünce tarzinin tam tersi uygulamasi biz sivil toplum kuruluslarini üzmüstür.

 

Sorumluluk geregi degerli Esenler Komuoyuna Duyurulur.

Saygilarimla.

Esenler Dernekler Federasyonu

Yönetim Kurulu Adina

Ömer SAVAS

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı