Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler Belediyesin`den yerel basina yasak!

Esenler Belediyesin`den yerel basina yasak!

Esenler Belediye baskani Göksu,kentsel dönüsüm projelerini kamuoyu ile paylasmak ve bilgi vermek için kentsel dönüsümle ilgili yaptigi basin toplantisina çok sayida gazeteci alinirken Esenlerdeki yerel basin alinmadi.

Esenler Belediyesin` den yerel basina yasak!

Esenler Belediye baskani Göksu, kentsel dönüsüm projelerini kamuoyu ile paylasmak ve bilgi vermek için kentsel dönüsümle ilgili yaptigi basin toplantisina çok sayida gazeteci alinirken Esenlerdeki yerel basin alinmadi.

Esenler Belediye Baskani Göksu, Esenlerdeki yerel basina yasak getirerek basin toplantisina almadigi toplantida, eskiden ne söylediyse bu toplantida aynisini söyleyerek kafa karisikligina devam etti. Göksu konusmasinda Esenler Belediye´si, kentsel dönüsüm projelerine ara vermeden devam ediyor. 6306 Sayili Afet Riski Altindaki Alanlarin Dönüstürülmesi yasasinda ilk riskli alan ilan edilen bölgede binlerce konut yenilendigini söyleyerek Hak sahiplerine ise belediyenin hukukçularina danismadan kesinlikle imza atmamalari konusunda uyarida bulundu.

Iste Belediye Baskaninin konusmalarindan satir aralari

Esenler Belediyesi, bölgede özel sirketlerle de kentsel dönüsüm konusunda isbirligi yapiyor. Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, bu tarz projelerde hak sahiplerine, belediyenin hukukçularina danismadan kesinlikle imza atmamalari konusunda uyari yaptiklarini açikladi.

Maliyeti Ödüyorlar

Mehmet Tevfik Göksu önderliginde gerçeklestirilen kentsel dönüsüm projelerinde hak sahiplerinden bir bedel talep edilmiyor. Ancak dönüsümden sonra büyük konut isteyen hak sahipleri olmasi durumunda kolay ödeme seçenekleriyle aradaki maliyet farki tahsil ediliyor.

Hangi Mahallede Ne Kadar Konut Bedava

Esenler Belediyesi, mahallelere göre verilecek bedava konut büyüklügünü yapilan proje dogrultusunda belirliyor. Havaalani Mahallesi`nde 100 metrekare tasinmazi bulunan hak sahibine 80 metrekare, Oruç Reis Mahallesi`nde 100 metrekare tasinmazi olan hak sahibine 65 metrekare bedava ev tahsis ediliyor.

 

Tuna Mahallesi`nde ise 100 metrekarelik dairesi bulunan hak sahibine dönüsüm sonrasinda 70 veya 75 metrekarelik konut bedava verilecek. 2009 yilindan beri kentsel dönüsümün sürdügü Esenler` de Havaalani`ndaki Emlak Konut projesinde teslimler 2015 yili sonunda gerçeklestirilecek. Mehmet Tevfik Göksu`ya göre dönüsümün 20 yil daha sürmesi bekleniyor.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı