Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler Çagdas Egitiminden Uzaklasiyor

Esenler Çagdas Egitiminden Uzaklasiyor

Iktidar yandasi sendikanin AK Parti ilçe teskilatlari istedigiyle okul müdürlerinin kendilerine biat edenlerden seçilip atanirken Esenlerin cumhuriyetçi ve çagdas egitimcileri adeta ?adam? yerine konulmayarak yok sayildilar.

 Esenler Çagdas Egitiminden Uzaklasiyor 

Iktidar yandasi sendikanin AK Parti ilçe teskilatlari istedigiyle okul müdürlerinin kendilerine biat edenlerden seçilip atanirken Esenlerin cumhuriyetçi ve çagdas egitimcileri adeta “adam” yerine konulmayarak yok sayildilar.

Esenler Kaymakamligi   il disi ve il içinden gelen ve giden ögretmen sayilarini yayinladi. Ilce Kaymakamliginin verdigi sayilar ve görevlendirdigi müdürler ögrenci velilerinin tepkisine neden oldu. Özellikle MEB Yasasi ile egitimde tüm dengeler alt üst edilmisti. Yapilan bu görevlendirmelerden, egitim gibi hasas ve tarafsiz olmasi gereken bir alanda egitimin içine adeta dinamit koydular. Bundan sonra siyasi erke biat etmeyenlere adeta ‘bertaraf olur mesajini da verdiler.

Cumhuriyet tarihinde görülmemis bir kadrolasma operasyonu yapiliyor, MEB çalisanlari fislendi, Öte yandan okullasma oranlarinda beklenen ilerleme saglanamadi, derslik açigi, ögretmen açigi yine giderilemedi, ücretli ögretmenlik uygulamasi devam etti, okullarda fiziki alt yapi yetersizlikleri öncelikli sorunlar arasinda yer aldi. Geride biraktigimiz yil içerisinde özür grubu tayinlerinde Bakanligin inadi sürdü. Özür grubu tayinlerinin yilda iki kez yapilmasini, ögrenim özrünün özür grubu tayinleri içinde yer almasini ve il-ilçe emrinin geri getirilmesini talep etmemize ragmen Bakanlik uyarilarimizi göz ardi etmektedir. Bölgeler arasi ve okullar arasi farkliliklar giderilemedi. Egitimde büyük bir karmasa yaratilmistir.

Milli Egitim Bakanligi öyle bir yasa ihdas etti ki, egitim camiasinda infial yaratti. Dershaneleri kapatiyoruz diye yol açan iktidar, bir baktik ki, adeta milli egitimin kökünü kazimaya ant içmis. Bütün itirazlara, yasanin sakincali oldugunu anlatmaya ragmen siyasi erk uzmanlardan görüs almadan, yeterli inceleme yapmadan degisiklik yapti.

Siyasi erk, MEB Yasasini çikararak milli egitimin temel taslarini yerinden oynatti. Bu yasayla birlikte 4 yilini dolduran okul müdürleri, müdür basyardimcilari, görevden alindi; il milli egitim müdürleri, ilçe milli egitim müdürleri, il milli egitim müdür yardimcilari, MEB’de ve Üst düzey yöneticilerin görevlerine son verilerek, egitimde tarafsizlik ve liyakat ilkeleri yok edildi. Bu yaklasim egitime ve ülke kalkinmasina yapilan en büyük haksizlik ve adaletsizlik olmustur.

“ISTE BÖYLESINE HAKSIZLIKLARLA VE ADALETSIZLIKLERLE DOLU BIR DÖNEM YASIYORUZ”
Hükümete yakinligi ile bilinen sendika ile iktidar partisinin fisleme yaparak okul müdürü listesi hazirladigi görülmektedir. “Bir de malum bir sendika var. O sendikayla AKP ilçe teskilatlari istedigi okul müdürlerinin listelerini hazirladi ve bu siparis listeler ilçe milli egitim müdürlerinin, komisyon üyesi sube müdürlerinin önüne sunuldu. Iste böylesine haksizliklarla ve adaletsizliklerle ve böylesine rezilliklerle dolu bir dönem yasiyoruz. Su anda Esenler’de görev yapan ögretmenler adeta yok sayilarak ve kendilerinin bilgilerine basvurulmayarak idam edilmistir.

 Esenlere 158,ögretmen il disindan geldi, 35 ögretmen il disina gitti. Il içi gelen ögretmen sayisi 76 ve il içi giden ögretmen sayisi 113 olarak atandi.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı