Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler`de RASIS Dönemi Basladi

Esenler`de RASIS Dönemi Basladi

Esenler Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Ruhsatta Akilli Sistem Projesi (RASIS), kamuoyuna tanitildi. Türkiye`de bir ilk olan RASIS ile Esenler`de yeni bir dönemin basladi.

 Esenler’de RASIS Dönemi Basladi

 

Esenler Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Ruhsatta Akilli Sistem Projesi (RASIS),  kamuoyuna tanitildi. Türkiye’de bir ilk olan RASIS ile Esenler`de yeni bir dönemin basladi.

 

Esenler`de "Akilli Ruhsat" dönemi basladi. Türkiye`de bir ilk olan Ruhsatta Akilli Sistem Projesi (RASIS) ile Esenler`deki is ve isyerlerine ait tüm veriler tek bir çati altinda toplandi. Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlügü tarafindan Istanbul Kalkinma Ajansi (ISTKA)’nin destegiyle hazirlanan “Ruhsat Yönetiminde Esenler Modeli” RASIS projesinin tanitim toplantisi Esenler Kültür Merkezi`nde yapildi.

 

Esenler Kaymakamligi ile Esenler Birlesik Esnaf ve Sanatkarlar Odasi’nin da paydasi oldugu projeyi anlatan sinevizyon gösterimiyle baslayan programda ilk olarak ISTKA Uzmani Cüneyt Genç söz aldi. Istanbul`un daha yasanabilir bir sehir olmasi için 2010 yilindan beri 700 projeye destek verdiklerini belirten Genç, RASIS`in Esenler ve ilçe esnafi için hayirli olmasi temennisinde bulundu.  

 

Programda; RASIS`in Esenler için hedeflenen akilli sehir sisteminin bir parçasi olmasi yönünde ilerleyecegini, Esenler`de artik tüm ruhsat is ve islemlerinin adrese bagli olarak teknoloji destegiyle olacagi, Akilli ruhsat sistemi ile is yerlerine sicil getirecekleri,  22 Mayis Pazartesi gününden itibaren ruhsat islemlerinde yeni bir dönem baslayacagi ve ticarette verimliligin artirilmasiyla istihdama büyük bir katki sunulacak ifade edildi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı