Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler`deki Yeryüzü Sofrasinda Birlik Ve Beraberliklerini Perçinlediler

Esenler`deki Yeryüzü Sofrasinda Birlik Ve Beraberliklerini Perçinlediler

Ramazan ayina girdigimiz günden bugüne Antikapitalist Müslümanlar, iktidarin ve zenginlerin sasali iftar sofralarini protesto etmek için tüm parklarda oldugu gibi Esenlerde de ?Yeryüzü Sofralari` adiyla yer sofrasi kurarak ve Iftar yaptilar.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Esenlerdeki Yeryüzü Sofrasinda Birlik Ve Beraberliklerini Perçinlediler

Ramazan ayina girdigimiz günden bugüne Antikapitalist Müslümanlar, iktidarin ve zenginlerin sasali iftar sofralarini protesto etmek için tüm parklarda oldugu gibi Esenlerde de ‘Yeryüzü Sofralari’ adiyla yer sofrasi kurarak ve  Iftar yaptilar.



Esenler kapali Cadde’de Pazar günü birçok sivil toplum örgütünün bir araya gelmesiyle gerçeklesen ‘Yeryüzü Sofrasi’ Esenler halkinin ilgisini çekti. Öyle ki kurulan Yeryüzü Sofrasina’ Cadde esnafi ve vatandaslar yiyecek, su ve mesrubat takviyesinde bulunarak destek oldular. Herkesin evinden getirdigi yemeklerle kurulan iftar sofrasina katilanlar Ramazanin bereketine yakisircasina birlik ve beraberliklerini perçinlediler.



Hurma, zeytin, sicak pide ve su ile iftar açan katilimcilar, Ramazan ayinin ayristiran, ötekilestiren degil, birlestiren ve bir lokmanin dahi bölüsüldügü ay oldugunu gösterdiler.  Ramazan coskusunu Esenler Davutpasa Caddesinde Esenlerlilerle yasayan Antikapitalist Müslümanlar Gezi Parki’ndaki ruhu devam ettirerek dayanisma içinde bir ramazan ayi geçireceklerinin mesajini de vermis oldular.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı