Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler Haci Bektas`tan Kur`an-I Kerim Kursu

Esenler Haci Bektas`tan Kur`an-I Kerim Kursu

Esenler Haci Bektas-i Veli Kültür ve Tanitma Dernegi Baskani Zeynel Aydogdu üç ay önce açtiklari Kur`an-i Kerim Kursu`na ilginin artarak devam ettigini söyledi?

Esenler Haci Bektas’tan Kur’an-I Kerim Kursu

Esenler Haci Bektas-i Veli Kültür ve Tanitma Dernegi Baskani Zeynel Aydogdu üç ay önce açtiklari Kuran Kursu’na ilginin artarak devam ettigini söyledi…

Kazim Karabekir Mahallesi’ndeki Esenler Haci Bektas-i Veli Kültür ve Tanitma Dernegi merkezinde önemli faaliyetler yaptiklarini belirten Baskan Zeynel Aydogdu, yaklasik üç ay önce açtiklari Kura Kursu’na da ilginin her geçen gün arttigini ifade etti.


Baskan Aydogdu, “Bizim tek amacimiz insanliga hizmettir. Bizim dernegimizde sadece baglama kursu veya Alevi ögretisi yok. Bizim dernegimizde ayrica Din Ögretisi de var. Amacimiz özgürce ibadet etmek ve dini inançlarimizi özgürce yasamaktir. Bu çerçevede Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatini anlatiyoruz, Kur’an-i Kerim Kursumuz da kadinlarimiz Kur’an-i Kerim okumayi ögreniyorlar. Çünkü bizim dernek olarak tek amacimiz insanliga hizmet etmeyi geçeklestirmektir.
Ayrica bizim dernegimize sadece Alevi yurttaslarimiz gelmiyor Sünni kardeslerimiz de geliyor. Onlara da kapilarimiz açiktir. Hem Kur’an Kursumuza, hem de Cem ibadetlerimize katiliyorlar. Yani bizim kapimiz herkese sonuna kadar açiktir.



Iki tavan arasina sikisan bir yerde kuran ögretiyoruz
Ancak ben sizlerin araciligi ile yetkililerimize bir kez daha sesleniyorum; suan iki tavan arasina sikisan bir yerde insanlarimiza dini egitim veriyoruz. Bu çagda böyle bir mekâni bize laik görenler utansin. Kuran kursumuza gelen halkimiz bu zor sartlarda dini egitim almaya gayret gösteriyor. 100-150 kardesimize Kuran-i Kerim Kursu verecegimizi düsünürseniz buranin sikisikligini da hesaba katarsaniz bizlere yapilanin insanliga sigmadigini göreceksiniz. Kursa ilginin giderek artmasi bizi mekânimizin yetersizligi konusunda düsündürmeye baslamistir.” dedi. 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı