Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

?Esenler halkimiza sikâyet ediyoruz?

?Esenler halkimiza sikâyet ediyoruz?

Saadet Partisi Esenler Ilçe Baskanligi son zamanlarda ilçemizde yasanan olaylari kamuoyuna duyurmak için basin açiklamasi düzenlemis. Basin açiklamasinda su ifadelere vurgu yapilmis;

“Esenler halkimiza sikâyet ediyoruz”

Saadet Partisi Esenler Ilçe Baskanligi son zamanlarda ilçemizde yasanan olaylari kamuoyuna duyurmak için basin açiklamasi düzenlemis. Basin açiklamasinda su ifadelere vurgu yapilmis; Havaalani Kentsel Dönüsümün, dönüsüm degil rantsal bir beklenti içinde oldugunu, Biz diyoruz ki bu isi tüccar mantigi ile asla çözemezsiniz, zabita görevlileri kursun asker olarak kullanilmis, Esenler halkimiza sikâyet ediyoruz. Biz göreve geldigimizde asla ötekilestirmeden tüm Esenler ’i kucaklayacak hizmetlere imza atacagiz, Partimizin gönüllülerinin alin teri ve helal lokmalarindan arttirarak yaptiklari çalismalara tahammül gösteremeyenler, astigimiz pankartlari dahi hemen, asilir asilmaz sökenler”

BASIN AÇIKLAMASI

Haftalik olaylari degerlendirdigimiz bu basin açiklamasi belediye yönetiminin kentsel dönüsümdeki açmazlari ve belediye yönetiminin partizanca yaklasimlari hususunda olacaktir.

Bildiginiz gibi, mevcut belediye baskani Havaalani Kentsel Dönüsümünde ilk yikimlari 05 Ekim 2012 tarihinde yapmistir. Ilk çikardigi projelerinde emsali yüksek tutarak, dönüsüm degil rantsal bir beklenti içinde oldugunu göstermis oldu.  Bu yüzden bekledigi ilgi ve alakayi çevre ve sehircilik bakanligindan göremedi ve bundan dolayi planlari ve plan notlarini degistirmek zorunda kaldiklarini kendileri ifade etti. O günden bu güne geçen süre yaklasik 17 ayi bulmustur ve halen ortada somut bir plan ve proje de olmadigi da görülmektedir.

Kendi internet sitelerine ve gazetelere verdikleri beyanlarda 1447 bagimsiz bölüm yerine 2900 bagimsiz bölüm yapacagi ortada iken, bu tarafimizdan kamuoyuna deklere edilince inkâr etmis ve belediye sirketi olan ESKON sitesinden bu beyanlarini kaldirma ihtiyaci duymuslardir.

Gelinen bu nokta, Havaalani Mahallemizin sakinleri arasinda ciddi huzursuzluga yol açmaktadir.
Gecikmelerin asil sebebinin kendi beceriksizligi ve rantsal kaygilarini örtmek için “ Kentsel dönüsüm alaninin altindan nehir geçiyor “ mazeretleri de oldukça gayri samimi, uydurma bir bahanedir.

Hatta daha ileri giderek, kira yardimlarinin da süresi dolmak üzeredir, kentsel dönüsümünün son dönemecinde isgüzarliklarina bir yenisini ekleyerek dönüsüm alanina, çiçegi burnundaki Çevre ve Sehircilik Bakanini getirerek, mazeretlerine bakani da alet ettiklerinin farkinda dahi degillerdir.

Rantsiz, kentsel dönüsüm olmaz diyerek, ne yaptim ise basbakandan habersiz yapmadim diyecek kadar gerçekleri agziyla ifade eden bir Bakandan sonra; olaylari anlamaya çalisan bir bakanimiz Esenlerimize geldi. Emsal nedir bilmeyenlerin, havada degisik rakamlar uçurmasi sonucu, bakislari donuklasmis ve ben nereye gelmisim diyen bir bakis ile hiçbir teknik, idrak ve insaya dayanmayan, Havaalani kentsel dönüsümünü anlamaya çalisan bir Bakan profilini hep beraber müsahede ettik.

Isin suyunu çikartanlar bununla da yetinmeyip, isi müze kurma boyutuna tasiyarak temayüz göstermislerdir! Lakin kentsel dönüsümde plan notu tadilatlarinin ve gecikmelerin sebebini izah etmekten çok uzaktadirlar. Esenler halki hala neden kazma vurulmadigini, 18 ay sonra kira yardiminin ne olacagini merak etmektedir.

Bize göre 17 ay sonra, Çevre ve Sehircilik Bakaninin getirilmesi tamamen beceriksizliklerini gizlemek egiliminden baska bir sey degildir. Bunlardan dolayi da halkimiz magdur edilmis ve yarinlara kaygili bakmaya baslamislardir. Umutlari ve beklentileri suiistimal edilerek acimasizca duygulari ile oynanmistir.

Sayin Belediye Baskani topu taca atmayi her zaman benimsemis ve bir üslup haline getirmistir.

Sayin Basbakani Esenler ’e getirip kentten bahsedenler, Istanbul’un son 20 yilinin hesabini kime sorulmasi gerektigini acaba orada sordular mi? Istanbul’un nüfusu arttirilmamali diyenler, finans kenti kurma adina Istanbul’u renksiz ve kisiliksiz kulelere teslim edip sehrimizi 25 milyon planlayanlar, sehrin feryatlarini duymadan mugalata ile sorunlari ve içine girdikleri çikmazlari saklayabileceklerini mi zannetmektedir.

Kaybedilen halkimizin yarinlaridir, ümitleridir. Biz diyoruz ki bu isi tüccar mantigi ile asla çözemezsiniz.

Ainesi istir kisinin lafa bakilmaz. Bakarsan bag, bakmazsan dag olur diye biliriz. Gördügünü söyleyen vizyon meraklisi olanlar her seyden önce sira daglar gibi ruhsuz ve kisiliksiz binalar üreterek koskoca sehri tüccar siyasetine kurban etmislerdir. Esenlerimizde de elzem olan kentsel dönüsüm ise bu süre zarfinda ilçemize teget geçmistir.

Diger bir konu ise, Belediyenin partizanca uygulamalari olmustur. Yandaslarini önce sözlesmeli sonra da memur olarak atamislar ama onlari ayni zamanda parti neferi gibi kullanmaktan geri kalmamislardir. Ayrica görevlerinden atilma korkusu yasayan zabita görevlileri kursun asker olarak kullanilmis, ulusal basina da düsmüsler. Esenler ve Esenler ’liler bunlari hak etmiyor, imajimiz bir kez daha zedelenmistir. Bunun sorumlulari hiç kuskusuz zabitamiza emir verenlerdir. Mesai saati için de kendi personelini halkimizin hizmetinin disinda görevlendirilmeyi, Esenler halkimiza sikâyet ediyoruz.
Ayrica; Partimizin gönüllülerinin alin teri ve helal lokmalarindan arttirarak yaptiklari çalismalara tahammül gösteremeyenler, astigimiz pankartlari dahi hemen, asilir asilmaz sökenler, belediyenin araç ve memurunu kendi seçim irtibat bürolari açilislarina götürmekte, sonrada sikilmadan hak ve hukuktan bahsedebilmektedirler. Burada da büyük bir çeliski içinde ve samimi olmadiklari da gün gibi asikârdir.

Tekrar ediyoruz, Halkimizin gözü önünde büyük oyunlar oynaniyor. Bir kez daha bu oyunlari bozmaya geliyoruz. Belediyemizin her türlü imkân ve araçlarini kendi emelleri için, parti çalismalari için kullananlar bilmelidirler ki suç islemektedirler. Bu imkânlar ve araçlar halkimiza aittir. Belediyecilik hizmetlerinin disinda asla kullanilmamalidir.

Su hususu tekrar ediyoruz ki; Halkimizi yönetmeye degil belediyeyi ve süreci yönetmeye geliyoruz. Bu çerçevede yalansiz ve seffaf olarak her türlü yanlis ve usulsüzlügü siz halkimizla paylasip, sadece apaçik gerçekleri, tarafsiz olarak siz halkimizla paylasmak istedik.

Adalet, herkese, bir gün lazim olacaktir. Biz göreve geldigimizde asla ötekilestirmeden tüm Esenler ’i kucaklayacak hizmetlere imza atacagiz, Esenler kazanacak ve bunu da Esenler halkimizla, sizlerle birlikte basaracagiz. Her zaman, her türlü haksizligin ve yanlisin karsisinda oldugumuzu bir kez daha ifade ediyor, bundan sonra da olmaya devam edecegimizi deklare ediyoruz.

Dogrularin kaybetmeyecegi inanci ile çalismalarimiza devam ediyoruz.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı