Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler IYI Parti 18 Mart SehitlerinI andi

Esenler IYI Parti 18 Mart SehitlerinI andi

18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi`nin 103`üncü yildönümü nedeniyle IYI Parti Esenler ilçe teskilati tarafindan cumhuriyet meydaninda anma etkinligi düzenlendi.

 Esenler IYI Parti 18 Mart SehitlerinI andi
 
18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi`nin 103’üncü yildönümü nedeniyle IYI Parti Esenler ilçe teskilati tarafindan cumhuriyet meydaninda anma etkinligi düzenlendi. IYI Parti Esenler Gençlik ve Kadin Kollari yöneticileri de vatandaslara çorba ve hosaf ikram ettiler, stant basinda üye kaydi yaptilar.
 

Esenler IYI parti ilçe Baskani Necdet Kiraci 18 Mart Sehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin yildönümü nedeniyle yaptigi anma etkinliginde açiklamada bulundu. Kiraci, “18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferi ile elde edilen basari tarihin akisinda çok önemli bir dönüm noktasidir. Çanakkale Zaferi ile milletimiz vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanligini tarihe yazdirmistir. Çanakkale Anadolu insaninin. Çanakkale milletimizin iman ve yüregindeki mayadir ve sahadet arzusunda olan milletimizin adeta bir sembolüdür. Türk milletinin istiklali ugruna nelerini feda edebileceginin bir kanitidir. Bu topraklar atalarimizin kanlariyla sulanmistir. Bu duygu ve düsüncelerle basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere vatani ve istiklali için mücadele eden aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum.”” dedi.
 


Esenler IYI parti Ilçe Baskan yardimcisi Recep Özkan ise, “Dönemin en çetin sartlari karsisinda adeta imkansizin basarildigi Çanakkale Savasi tarihte benzeri görülmemis bir destandir. 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferi ile elde edilen basari tarihin akisinda çok önemli bir dönüm noktasi olmustur. Yok, edilmek istenilen milletimiz tarih sahnesinde yerini koruyacagini ve Çanakkale’nin geçilemeyecegini tüm dünyaya güçlü bir sekilde ilan etmistir. Milli mücadelenin ilk atesinin yakildigi Çanakkale Zaferi ile milletimiz vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanligini ortaya koymustur. Çanakkale Savasinda düsmanindan bile esirgemedigi sevkat ve merhametiyle savasinda bir hukuku oldugunu tüm insanliga göstermistir. Çanakkale Savasi geçmisimize ait bir zafer olmakla birlikte millet olarak aramizdaki ihtilaflari ortadan kaldirip bir ve beraber oldugumuz zaman muasir medeniyetlerin ötesine geçme idealini mutlaka yakalayacagimizi gösteren bir nisandir. Bu suurla sehitlerimizin emanetine kararlilikla sahip çikarak ülkemizi gelecege en güçlü sekilde tasiyacagimiza inaniyorum. Birlik ve beraberligimizi dayanismamizi korudugumuz takdirde yarinlarimiz daha güzel ve daha parlak olacaktir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere vatani ve istiklali için mücadele eden aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum ve aziz hatiralari önünde saygiyla egiliyorum” dedi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı