Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler Örüklü`yü Bagrina Basti

Esenler Örüklü`yü Bagrina Basti

30 Mart yerel seçimlerin yaklasmasiyla siyasi parti adayla çalismalarina hiz verdi. Esenler Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Baskan Adayi Aksal Örüklü Esenler`i köse bucak gezmeye devam ediyor.

Esenler Örüklü’yü Bagrina Basti

30 Mart yerel seçimlerin yaklasmasiyla siyasi parti adayla çalismalarina hiz verdi. Esenler Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Baskan Adayi Aksal Örüklü Esenler’i köse bucak gezmeye devam ediyor.

Örüklü sizden biriyim sloganiyla çiktigi yolda Esenlilerin gönlüne taht kurdu. Görüstügü herkese projelerini aktaran örüklü biz seffaf belediyecilik anlayisi istiyoruz diye konustu.

Esenler CHP Belediye Baskan Adayi Aksal Örüklü “Esenler halkini magdur etmiyoruz ve yaptigimiz islerde rant yok, hizmet var” diyenlere birkaç önemli örnekle cevap vermek istiyorum. Ve Esenler halkindan da bu verdigim örnekleri muhataplarina sormalarini rica ediyorum.  dedi

1 (450 x 338)

1-) Esenler Belediyesi Kültür Merkezi önündeki kavsaga yaklasik 300 metre mesafede Tuna Mahallesi Çinçindere Caddesi üzerinde yesil alan ve yol alaninda kalan 919 ada, 15-16-17 parseller 1 Nisan 2013 tarihinde kamulastirildi. Ve 15 gün sonra 16 Nisan 2013 tarihinde Akaryakit Istasyonu alanina alinmasi için Büyüksehir Belediye Meclisine sunuldu mu? Istasyon alani olduktan sonra 15 milyon dolar degere kavusacak olan bu parsel vatandaslardan kaç liraya kamulastirildi?

2-) Havaalani Mahallesi sinirlarinda kalan bir kisim parseller 6306 sayili yasaya göre 7 Ekim 2012 tarihinde Riskli Alan Ilan edildi. Ve 7 Subat.2013 tarihinde ve devam eden günlerde 6306 sayili yasaya göre hak sahipleri ve Esenler Belediyesi sirketi ESKON arasinda sözlesmeler yapildi. Yapilan sözlesmelerden sonra 16 Nisan 2013 – 25 Haziran 2013 – 16 Eylül 2013 tarihlerin de toplamda üç kez olmak üzere Imar Plan degisikligi neden yapildi? Yer altindan su nehri çiktigini söylerken plan degisikligini mi sakladilar? Sözlesme yapildiktan sonra, hak sahiplerinin haberi olmadan insaat alanini neden 54.000 metrekare artirdilar? Yani 54.000 metrekare artis demek, 90 metrekarelik dairelerden 600 adet daireyi ifade ettigine göre, bu durum rantsal dönüsüm degil de, nedir?

3-) Turgut Reis Mahallesinde 40 metrelik yolun 22 metreye düsürülmesi ile elde edilen parsel,  Imar Planinda Belediye Hizmet alani, yol ve kavsak alaninda kalan diger parsellerle birlestirilerek toplamda 9 bin metrekareye yakin bir parsel elde edilmistir. Elde edilen yaklasik 9 bin metrekare parsel Esenler Belediyesi nin borçlarinin bir kismina karsilik Büyüksehir Belediyesine satilmistir. Daha sonra donati alaninda kalan yerde 280 adet konut üretmistir. Turgut Reis Mahallesinde üzerinde 280 konut yapilan bu tasinmaz 24 Kasim 2009 tarih ve 1885 sayili encümen karari ile Büyüksehir Belediyesine kaç liraya satilmistir? Böyle bir arsanin gerçek degeri nedir?
2013 Ocak ayinda vermeyi taahhüt ettikleri tapulari neden hala vermediler?

3 (450 x 338)

4-) Saglik Tesisi alaninda kalan Kazim Karabekir Mahallesi 2 pafta, 3281, 3282, 3283, 3284 parseller 2010 yilinin 5’nci ve 6’nci aylarinda ESKON kanali ile kamulastirildi. Esenler Belediyesince 15 Nisan 2011 tarih ve 708 sayili karar ile söz konusu parseller saglik alanindan Konut alanina alindi. Saglik alaninda kalan bu parseller neden konut alanina alinmistir? Esenler Belediyesi bu parselleri imara açip kat karsiligi usulle bir müteahhide verirken mülk sahiplerini kandirmis olmuyorlar mi?

5-) Belediye Binasi yapilan Birlik Mahallesi744 ada, 27 parsel sahis mülkiyetinde ve 1984,54 metrekare olup Imar Planinda Kültürel Tesis alaninda kalmaktadir. Esenler Belediyesi kamulastirmasi gereken yeri kat karsiligi sözlesme yapmis arsa sahibine 1290/1984 hisse vermis kendisi de 694/1984 hisse almistir. Arsa sahibine % 65 Esenler Belediyesine %35’lik sözlesme yapilmis. Esenler Belediyesi kat karsiligi sözlesme yaptiktan sonra kültürel tesis alaninda kalan bu yerle ilgili, 6 kez plan degisikligi neden yapmak istedi? Kat karsiligi sözlesme yapilmasaydi bu arsa kaç liraya kamulastirilirdi? Kat karsiligi sözlesme yapildiktan sonra bu arsa kaç liraya kamulastirildi?
Birlik Mahallesi Deprem parki altinda Belediye Hizmet alani varken Belediye Hizmet binasi neden Kültürel Tesis alanina yapildi?

6-) Esenler Belediyesi’ne ait ESKON Sirketinin Yönetim Kurulu üyeleri kimlerdir? Internetten ve Ticaret Sicil Gazetesinden kim olduklarina lütfen bakin. Sirket kanaliyla Belediye Meclis Üyeleri ve yandaslar maas aliyorlar mi?

4 (450 x 338)

Biz kul hakki yemeyecegiz, yedirtmeyecegiz

Ben tüm Esenler halkina gazeteniz araciligi ile söz veriyorum. Seçimi belediyeyi kazandigimiz zaman kesinlikle kul hakki yemeyecegiz ve yedirtmeyecegiz. Belediye Meclis Üyelerimiz halkimizin içinde halkimizla el ele, omuz omuza olacak. Okullarimizdan, mahallelerimizden, esnaflarimizdan, Sivil Toplum Kuruluslarindan, Spor Kulüplerimizden ve derneklerimizden sorumlu Meclis Üyelerimiz olacak. Meclis Üyelerimiz bu birimlerde tespit ettikleri sorunlari çözüm önerileri ile birlikte Belediye Meclisimize tasiyacaklar. Belediye Meclisindeki Ihtisas Komisyonlarina ve özelliklede Denetim Komisyonuna muhalefet Meclis Üyesi alacagim. Yani belediye kasasinin denetimini muhalefet Meclis Üyelerine birakacagim. Böyle herkes belediyelerin kul hakki yenmeden de yönetilebilecegini görecek.

Acilen 1/5000’lik planlari yapacagiz

Belediye olarak üniversitelerimizi, Sivil Toplum Kuruluslarimizi ve farkli disiplinleri bir araya getirerek Esenler halkinin magduriyetini gidermek için acilen 1/5000’lik Imar Plani yapacagiz. Bu Imar plani sayesinde halkimizin cebinden bir kurus para çikmadan Esenler’in dönüsümü saglayacak. Ve Esenler Belediyesi asla müteahhit olmayacak. Çünkü Esenler’de bu isi yapacak müteahhitler var. Bu Imar Plani sayesinde Esenler’deki rantsal dönüsüme dur diyecegiz.

Ihaleleri seffaf olacak

Esenler Belediyesi tarafindan ihaleler yapilmadan önce halkimiz bilgilendirilecek. Ihale günü ve saatinde, genis salonlarda ve halkimizin huzurunda yapilacak. Ihaleler ayni zamanda belediyenin diktigi dev ekranlarinda naklen yayinlanacak. Hiçbirimiz Esenler’i yönetenler gibi ihaleye fesat karistirmaktan yargilanmayacagiz. Evet, Esenler halkinin içinizden biri olarak söylüyorum. Bizim dönemimizde Esenler Belediyesinde kesinlikle kul hakki yenmeyecek”

 

 
 


  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı