Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

ESENLER SARIGÜL`Ü BAGRINA BASTI

ESENLER SARIGÜL`Ü BAGRINA BASTI

Sisli Belediye Baskani Mustafa Sarigül seçim startini Esenler`de verdi. Dörtyol Cumhuriyet Meydani`nda binlerce kisiye seslenen Sarigül; ?Gözümüz aydin seçimi kazandik. Esenler`de tünelin ucundaki isigi gördüm? dedi.

ESENLER SARIGÜL’Ü BAGRINA BASTI

Sisli Belediye Baskani Mustafa Sarigül seçim startini Esenler’de verdi. Dörtyol Cumhuriyet Meydani’nda binlerce kisiye seslenen Sarigül; “Gözümüz aydin seçimi kazandik. Esenler’de tünelin ucundaki isigi gördüm” dedi.

Sisli Belediye Baskani Mustafa Sarigül, CHP’ye geri dönüs yaptiktan sonra, adayligini resmi olarak açiklamasa da Istanbul’da yerel seçim ziyaretlerine basladi. Sarigül’ün ziyaret programindaki ilk duragi Esenler oldu. Ilk olarak Esenler CHP Ilçe Baskanligi’na gelen Mustafa Sarigül burada bir süre ilçe yöneticileriyle görüsüp fikir alisverisinde bulundu.

Sarigül daha sonra Dörtyol Cumhuriyet Meydani’nda bulunan seçim otobüsünün üzerinden halka hitap etti. Meydanda toplanan yaklasik 10 bin kisiye hitaben bir konusma yapan Sarigül, Esenler’e rütbe ve makam için degil hizmet için geldigini söyledi. Seçim çalismalarina neden Esenler’den basladigina deginen Mustafa Sarigül; “ Esenler’e selam verip, selamlari almaya geldim. Bereketli sofralari kurmaya geldim. Büyüklerimin hayir duasini almaya geldim” dedi.

Konusmasinda, bugüne kadar vatandaslar arasinda hiçbir ayrim yapmadigini belirten Sarigül, bundan sonra da ayrim yapmayacagini ifade etti. Sarigül sözlerini söyle sürdürdü;

“Sarigül’ün defterinde ötekisi yazmaz. Sarigül’e gelen yurttaslarima hiçbir zaman hangi partiye oy verdigini sormam. Topragimiza bagliysa, bayragimiza bagliysa, inançlarimiza saygi gösteriyorsa, büyüklerimizi sayiyorsa, küçüklerimizi seviyorsa, hangi partiye oy verirse versin benim basimin üzerinde yeri vardir .Bugün Esenler’de bu güzel rüzgari, bu güzel isigi görüyorum. Bu meydandan ayrildiktan sonra, AKP’ye oy veren kardeslerimizin evlerini tek tek ziyaret edeceksiniz. 20 yillik süreçte yaptiklarina çok tesekkür ederiz .Allah razi olsun ama sunu unutmayin ki; evinizdeki mobilyalar, evinizin esyalari, evinizin buz dolabi ve çamasir makinesi 20 yil gidiyor mu?  Onun için bütün yaptiklarina tesekkür ediyorum. Allah izin verirse biz daha iyisini yapacagiz.”

“Hiçbir tuzaga düsmeyecegiz”

Sisli’de din, dil, irk farki gözetmeden bütün yurttaslarin kendisine destek verdiginin altini çizen Mustafa Sarigül, Esenler halkindan da ayni destegi bekledigini belirtti. Dörtyol Meydani’na gelirken geçtigi cadde boyunca AKP teskilatinin stant açtigina dikkat eden Sarigül sunlari söyledi;

“Esenler’e gelecegim cadde boyunca baktim ki 20 metrede bir, 10 metrede bir AKP standi açmislar.  Biz, kurulan hiçbir tuzaga düsmeyecegiz ve çok sakin olacagiz. Sunu unutmayin; güçlü fikir rahattir, zayif fikir agresiftir.  Ben bakiyorum ki bazilari heyecanli, bazilari tedirgin. Demek ki gitme vakitleri gelmistir. Çalisa çalisa kazanacagiz.”

“Partizanlik yapmayacagim”

Sisli Belediyesi’ni Anavatan Partisi’nden aldiklarini hatirlatan Mustafa Sarigül, belediye baskani olduktan sonra hiçbir çalisani isinden etmedigini belirterek; “Anavatan partisi döneminde görev yapan bütün kardeslerim islerini devam ettiler. Baskan olursam, Büyüksehir Belediyesi’nde görev yapan hiçbir kardesimin de isiyle, asiyla oynamam. Çünkü ben ocaklari söndürmem. Biz ocaklari tüttürmeye geliyoruz” diye konustu.

“Istanbul ve Esenler’de sevgi kazanacak”

Önümüzdeki günlerde tekrar Esenler’e gelecegini ve esnaflari tek tek dolasacagini söyleyen Sarigül; “Esnafi gezecegim ve hayirli isler dileyecegim. Kardeslerimiz, analarimiz, bacilarimizla bütün evleri tek tek dolasacagiz ve inaniyorum ki; Istanbul için, Esenler için hazirladigimiz projeler ve yapacagimiz çalismalarla yurttaslarimizin gönlünde sevgi dolu bir birliktelik kuracagiz. Ben diyorum ki; Istanbul’da sevgi kazanacak, özgürlük kazanacak. Istanbul’da demokrasi kazanacak

“Halkin yüzde 100’ünü kucaklayacagiz”

Bugün Türkiye’yi yöneten bir iktidar ve büyüksehir belediyesini yöneten bir yönetim oldugunu belirten Sarigül, ancak bunlarin kendilerine oy vermeyenleri ötekilestirdiklerini savundu. Sarigül sunlari söyledi;

“ Bunlar ‘bizi seçen ve destekleyen yüzde 50 var. Gerisinden bize ne’ diyorlar ama biz böyle yapmayacagiz. Biz Türkiye’nin yüzde 10 degil, yüzde 20 degil, yüzde 50 degil, yüzde 100’ünü kucaklayacagiz. Esenler’de engelli kardeslerimizde her türlü imkânlari, her türlü destegi vererek, onlarin sorunlariniz çözecegiz.”

“Esenler’de tünelin ucundaki isigi gördüm”

Konusmasinin sonunda tüm siyasi partilere basarilar dileyen Mustafa Sarigül, "Bu seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesini arzu ediyorum, bütün aday adayi arkadaslarima basarilar diliyorum, hiçbir endiseniz olmasin, Esenler’de tünelin ucundaki isigi gördüm. Sizin de isiginiz bol olsun, Allah’im sizi her zaman korusun." dedi.

Sarigül, buradaki kalabaliktan bir kisiyi gösterek, "Gözümüz aydin seçimi kazandik. Ama niye biliyormusunuz? Aramizda bir arkadas var. Hiçbir batan gemiye binmez. Yürüyen gemiye biner. O geldigine göre biz seçimi yüzde yüz kazandik" dedi. Sarigül, "Makamim, mevkim, yerim, yurdum ne olursa olsun, kibirlenme olmadan, böbürlenme olmadan yoluma devam edecegim. Kibirlenenleri ve böbürlenenleri Allah’im da sevmez, kul da sevmez. Hiç bir endiseniz olmasin. Nasil 15 yildir, sizlerden hiç bir zaman ayrilmadiysam, bundan sonra da hiç bir siyasi parti farki gözetmeden, bütün yurttaslarimla beraber olacagim" diye konustu.

“Çalmadik kapi birakmayacagiz”

Seçim otobüsünde basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Sarigül, "Neden Esenler’e geldiniz" sorusu üzerine sunlari söyledi:
"Esenler, Bagcilar CHP’nin geçmis dönemde en fazla agirlikli oy aldigi yerlerdi. Ben 80 öncesi CHP Gençlik Kolu Baskani oldugum zaman bu bölgedeydim. Bu bölgeyi çok dolastim. Bu bölgede, biz o zaman çok yogun oy aldik. Ben inaniyorum ki Esenler’i, Bagcilari çok dolasacagiz. Çalmadigimiz kapi, sikmadigimiz el kalmayacak. Yapacaklarimizi yurttaslarimiza anlattigimiz zaman, yurttaslarimi
z bu çagrimiza mutlaka geri dönecektir. Biz haktan yana hukuktan yana adalet duygusundan yana ötekisi olmayan bir anlayisla kent yönetimizi arzu ediyoruz. Stratejimiz ilk önce
Ak Parti belediyelerinin oldugu noktalarda olacagiz, en son merkeze dogru gelecegiz. Istanbul’da çalmadigimiz kapi sikmadigimiz el kalmayacak. Resmi olarak adaylik açiklandiktan sonra kampanya seklimiz degisecek, kampanya seklimizin boyutlari degisecek, baska bir çalisma içinde olacagiz."

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı