Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

?Esenler yerelinde bunun taahhüdünü verebiliriz?

?Esenler yerelinde bunun taahhüdünü verebiliriz?

Saadet Partisi Esenler Belediye Baskan Adayi Erol Urhan Gazete Esenler`e ilçedeki Alevi vatandaslarin Cemevi konusunda ile ilgili de çok çarpici açiklamada bulunarak ?Türkiye`nin mozaigi olusturan vatandaslarimizin inançlarina kültürlerine saygi ile harek

Özay Sali/Gazete Esenler

“Esenler yerelinde bunun taahhüdünü verebiliriz”

Saadet Partisi Esenler Belediye Baskan Adayi Erol Urhan Gazete Esenler’e ilçedeki Alevi vatandaslarin Cemevi konusunda ile ilgili de çok çarpici açiklamada bulunarak “Türkiye’nin mozaigi olusturan vatandaslarimizin inançlarina kültürlerine saygi ile hareket ediyoruz. Hiç kimsenin süphesi olmasin. Esenler yerelinde bunun taahhüdünü verebiliriz”

Gazete Esenler’in ilçede faaliyet gösteren siyasi partilere yönelik düzenledigi kahvaltili sohbetin bu haftaki konugu Saadet partisi Esenler Ilçe teskilatiydi. Saadet Partisi Esenler Belediye Baskan Adayi Erol Urhan gazetemize ilçedeki sorunlari ve yapacaklarini anlatti.

“Sekilcilikle hizmet ettikleri görülüyor”

Esenler güzellestirme adina kaldirim çalismalari yapilmakta ve yollar daraltilmaktadir diyen Urhan “ Bu anlamda bir trafik kesmekesi var. Belediyenin öncelikle otoparklar yaparak bu sorun çözülürdü. Daha sonra yollar genisletilir ve kaldirimlar yapilirdi. Sekilcilikle hizmet ettikleri görülüyor. Sosyal donati alanlarin olusmasi için kentsel dönüsüm alanlarin ve risk tasiyan binalarin birinci önceligimiz olacaktir. SKM’memiz ciddi çalismalar yapmaktadir. Dolayisiyla belediyeden bir adim atmis Yavuz selim mahallemizde muhtar ve halk bir kooperatiflesme çalismasi içerisindeler. Sehir plancisi getirip brifing almislar. Tabii Esenler’de bu ham bir sey alt yapisina bakacagiz oranin gelirini de halkimizla paylasacagiz.”

“Esenler kendi kendini dönüstürebilecek durumda”

Urhan ”Eski Imardan sorumlu belediye baskan yardimcisi Bülent Babaoglu’nun yaptigi açiklamada 8 milyon 200 bin hektar konut alani oldugunu ifade etti. Mesela bizim yaptigimiz 3 emsal çalismada 240 bin 100 metre daire siniyor Esenlere 125 bin konut var Esenler’de yani Esenler kendi kendini dönüstürebilecek durumda. Rezidanslar yaparak rant olusturmadan halkin çözümü açisinda baktigimizda esenler kendini çok daha rahat dönüstürecek durumdadir.”

“Esenler’de askeri alanimiz var bir dönüsüm yapilacaksa öncelikle o alan kamulastirilarak”

Esenlerde yapilan çalisma bir kentsel dönüsüm degil bu kentsel bir yenilemedir ifadesinde bulunan Urhan “ Mesela Esenler’de askeri alanimiz var bir dönüsüm yapilacaksa öncelikle o alan kamulastirilarak oraya binalari yapar ve sonra bu bölgedeki insanlari o yapilan yerlere tasir ve kentsel çalismalara baslamis olursun. Simdi kentsel dönüsüm diye binalar yikilip ayni emsalde binalar yapiliyor. Bunlar kentsel yenilemedir. yarin dönüsümde yine yikilmak zorunda birakilacaktir. Vatandaslarin yasal haklari elinden aliniyor. bu tam bir baskici uygulamadir. Depremleri riskleri bahane gösteriyorlar. tamam bu gerçek vardir ama devletin bir sefkat eli vardir. 30 gün içerisinde meskenini bosaltmazsan veya 3/2’sini olurunu aldiktan sonra diger olur vermeyenler bir kisinin dahi hakkini savunmamiz gerekirken olur vermeyenler yok sayiliyor. Hatta cezaya tabi tutuluyor.

“Esenler’de hirsizlik, uyusturucu ve kumar sorunu da var”

Saadet Partisi Esenler Belediye Baskan Adayi Erol Urhan Gazete Esenler’e ilçedeki hirsizlik uyusturucu ve kumar sorunu ile ilgili ilginç açilamalar da bulundu. Urhan “Esenlerde sadece kentsel dönüsüm sorunu yok, Esenler’de hirsizlik, uyusturucu ve kumar sorunu da var. Bu sorunlar sadece emniyetle olacak bir is degil, emniyet müdürümüz 3 ay oldu Esenler’de göreve baslayali, geçenlerde açikladigi 3 aylik bilanço hiçte hos degil. Bu yüzden siyasilerinde yerel yönetiminde bu konularda insanlari bilinçlendirmesi brifingler vermesi gerekir. Mahalle kültürü bu konularda çok önemlidir. Örnegin mahalle bakkalimiz o mahallede bir yanlis insan gördügü zaman ya bu buranin yabancisi bu mahalle insanlarindan degil diye teshis koyup tedbir alabiliyor. Iste esnaf kültürü mahalle kültürü budur kentsel dönüsüm bu diyaloglari bitiriyor.

“Gerçeklesen bütçesi 142 Trilyon (eski parayla) demek % 50’den fazlasi borç”

Kentsel dönüsüm psikolojisine sokulmus bir belediye var diyen urhan  “72 triyon yani eski parayla kanuni borç kullanma sinirini kullanmis belediye devir alinacak. Çünkü belediyelerin borçlanmasina kanuni sinirlamalar getirilmis.2012 yili gerçeklesen bütçesi 142 Trilyon (eski parayla) demek % 50’den fazlasi borç.15 Milyon borç daha geçtigimiz gün meclisten geçirildi.

“Cemevi Esenler yerelinde bunun taahhüdünü verebiliriz”

Cemevi sorununda Urhan “Türkiye’nin mozaigi olusturan vatandaslarimizin inançlarina kültürlerine saygi ile hareket ediyoruz.zaten öyle olmamiz gerekiyor bu toplumun içinde yasiyoruz.dolayisiyla bizim Alevi Sünni diye bir derdimiz olmamistir.tavan da olmustur.bu ayristirmalar.tabanda Alevi kardeslerimizle çok rahat iliski kurar yani biz Mevlana ve Hacibektas’in çocuklariyiz.biz vatandaslarimizin talebini vatandastan yana belediye kanunlarinin müsaade ettigi ölçüde azamisini kullanarak vatandaslarimizi istifade ettirecegiz.bundan hiç kimsenin süphesi olmasin.Esenler yerelinde bunun taahhüdünü verebiliriz.halkimiz diyoruz bu kim olursa olsun halkimiz dan yana kullanacagiz.

Konusmasinin sonunda Urhan “Biz kadrolarimiza mutlaka nitelikli bir sehir bilimcisi, bir hukukçu, bir iktisatçi ile ari gibi çalisacak uygulayicilari olacak. Konusunda uzman adaylarimiz olacak. Disaridan ehil ve uzman gördügü arkadaslari da danisma olarak aliriz. içerdede bu yapiya dikkat edecegiz. Esenler halkiyla belediyeyi bütünlestirerek yönetecegiz.

 

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı