Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Esenler'de Bayrak Tartışması; CHP Gençlik Kolları Joplu Saldırıya Maruz Kaldı

Esenler

Esenler 15 Temmuz Parkı'nda bayrak konusunda yaşanan gerginlik sonucunda, CHP Gençlik Kolları üyeleri joplu saldırıya maruz kaldı.

CHP Esenler Belediye Başkan Adayı Hasan Dalkıran, "Hangi siyasi partiden olursa olsun, Esenlerli bir tek gencimizin tırnağına dahi zarar gelmesini istemiyoruz." Dedi

Esenler’de, kanunla belirtilen yerler dışında bulunan seçimle ilgili pankart, afiş, poster ve parti bayrakları İlçe Seçim Kurulu kararıyla kaldırıldı. AK Parti bayrak asma kararına muhalefet ederek, 15 Temmuz Parkına bayrak asmaya devam etti ve toplama kararına uymayınca CHP'li gençler kaldırılmasını talep etti.

22 Mart'ta tüm partilerin bayraklarının toplanması kararı alınıp toplanmasına rağmen, 28 Mart'ta  AK Parti Bayrakların toplanmamış olması ve yenilenmeye devam edilmesine tepki gösteren CHP'li gençler "Ya AK Parti bayrakları toplasın, ya da hepimiz asalım" diye ısrar edince gerginlik oluştu. Esenler 15 Temmuz Parkı'nda bayrak konusunda yaşanan gerginlik sonucunda, CHP Gençlik Kolları üyeleri joplu yumruklu saldırıya maruz kaldı.

'ESENLERLİ BİR TEK GENCİMİZİN TIRNAGINA DAHİ ZARAR GELMESİN'

 

Olayın ardından, CHP Esenler Belediye Başkan Adayı Hasan Dalkıran,  olay yerine gelerek Esenler AK Parti yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Esenlerli gençliğin, hangi siyasi partide olursa olsun da gönül kardeşliği, Esenlerlilik kardeşliği içinde olmalarını istediklerini ifade eden  CHP Esenler Belediye Başkan Adayı Hasan Dalkıran,  "Biz seçim döneminde ve hatta hiç bir zaman gerginlik yaşanmasını istemiyoruz. Hangi siyasi partiden olursa olsun, Esenlerli bir tek gencimizin tırnagına dahi zarar gelmesini istemiyoruz... Esenlerli gençlerimizin huzuru, tüm siyasi faaliyetlerden değerlidir. Yaşanan ayrımcılığın düzeltileceğine inanıyorum. Esenlerdeki tüm siyasi partilerin ve CHP'nin gençlerine sesleniyorum. Unutmayın yarın birbirinizin yüzüne bakacak selamlaşacak ve birbirinizin sorunları için destek vereceksiniz. Bu seçimde Kardeşlik kazanacak. Esenlerli gençliğin, tüm siyasi partilerde olsa da gönül kardeşliği, Esenlerlilik kardeşliği kazanacak. Hepiniz sevgi ve kardeşlikte buluşup, Esenler için Esenler Kardeşliğinde buluşacağınıza inanıyorum. Hiç bir makam Esenlerli bir gençten daha kıymetli değil. Siz bizim için çok değerlisiniz. Esenlerli gençlerin kardeşliği bizim için herşeyden değerli." Sözlerini kullandı.

NELER OLDU?

Edinilen bilgilere göre; Esenler İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na bir siyasi parti tarafından dilekçeyle başvurularak kanunsuz yerlere asılan pankart, afiş, poster ve parti bayraklarının kaldırılması istendi. Başvuru sonrasında ilçedeki partilerin temsilcilerinin de onayıyla ilçe seçim kurulu onayıyla, bayraklar toplatıldı.

22 Mart'ta tüm partilerin bayraklarının toplanması kararı alındı ve toplandı. Esenler’de kanunla belirtilen yerler dışında hiçbir yerde pankart, afiş, poster, parti bayrağı bulunmaması ve bayrak asılması yasak olmasına rağmen, 28 Mart'ta AK Parti bayraklarının 15 Temmuz Parkı'ndan toplanmadığı yenilenmeye devam edildiği gözlendi. 

Bu durum CHP Gençlik Kolları tarafından tepkiyle karşılandı kaldırılması talep edildi.

CHP'li gençler, "Ya AK Parti bayrakları toplasın, ya da hepimiz asalım" diye ısrar edince AK Partili oldukları belirtilen gençler ve 15 Temmuz Parkı Güvenlik Görevlilerinin joplu yumruklu saldırısına uğradı. 

Saldırıya uğradıklarını belirten CHP Gençlik kolları üyeleri olayla ilgili yaptıkları açıklamada; "Biz bu ayrımcılığı kabullenemedik. CHP Gençlik Kolları üyesi arkadaşlarımızla, bayrakların indirilmesi talebiyle15 Temmuz Parkı'nda bir araya geldik.  Amacımız sadece alınan karara uyulmasını temin etmekti. İki ayrı parti arasında yapılan ayrımcılığı sonlandırmak istiyorduk. Ancak AKP Gençlik Kolları ve Tevfik Göksu'nun talimatıyla hareket ettiklerini söyleyen 15 Temmuz Parkı Güvenlik Görevlilerinin joplu yumruklu saldırısına uğradık.  CHP Gençlik Kolları üyesi olarak biz barışçıl bir protesto yaparken joplu saldırı gerçekleşti. Tüm amacımız adil ve eşit bir yarış olması. 15 Temmuz Parkı'ndan toplanmayan ve Hukuksuz olarak yenileri asılan bayrakların toplanması veya asılacak ise herkesin tüm partilerin asması gerekir.  Kurala uyulmasını talep ederken maalesef joplu ve yumruklu saldırıya uğradık. " Dediler.



  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı