Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenlerde Demokratik Kitle Örgütleri, Halkı 1 Mayıs İçin Taksimde Buluşmaya Çağırdılar

Esenlerde Demokratik Kitle Örgütleri, Halkı 1 Mayıs İçin Taksimde Buluşmaya Çağırdılar

DİSK Emekli-Sen öncülüğünde bir arayan gelen Esenler Demokratik kitle örgütleri CHP, DEM Parti, TİP ve Pir Sultan Abdal Esenler Şubesi Dörtyol Meydanında halka çağrıda bulunarak bildiri dağıttılar.

“hep beraber gelecek mutlu günler için 1 Mayıs Taksim alanı için”

DİSK Emekli-Sen şube başkanı Abdullah Yıldırım “Arkadaşlar hep beraber burada 1 Mayıs kutlaması için hep beraber gelecek mutlu günler için 1 Mayıs Taksim alanı için 1 Mayıs’a halka davet etmek için Dörtyol Meydanında bildirilerimizi dağıtacağız. Umudu yükselteceğiz.” 

 

“Bu düzeni değiştirmek gerekiyor. Yeniden adil paylaşımcı bir düzen kurmak gerekiyor”

DİSK İstanbul Temsilcisi Asalettin Aslanoğlu “Emekçiler ürettikleri değerlerden payını alamıyor. DİSK, 1 Mayıs’ta itiraz etmeye Taksim Meydanı’na davet ediyor. Gençlerin umudunu yeşertmek için, ücretsiz nitelikli eğitim hakkı için, gelecek hakkı için DİSK 1 Mayıs’ta Taksim meydanına davet ediyor. Hastalarımız tedavi ettiremiyoruz. Çalışıyoruz ay sonunu getiremiyoruz. Tatil evlenmek gençler için hayal oldu. Bu düzeni değiştirmek gerekiyor. Yeniden adil paylaşımcı bir düzen kurmak gerekiyor. DİSK 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na ses yükseltmeye bu durumu düzeltmek için itiraz etmeyi davet ediyor. 1 Mayıs’ta Taksim Meydanındayız.”

 

“Biz Taksim’i zorlayacağız olmazsa alternatif kutlama yapacağız”

CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya “1 Mayıs’ı Taksimde kutlamak istiyoruz. Ama çeşitli nedenlerle Taksim’i bize vermek istemiyorlar. Biz Taksim’i zorlayacağız olmazsa alternatif kutlama yapacağız. Bütün emekçilerin, dayanışması için birlik beraberlik içerisinde olması lazım. Bütün arkadaşlarımızın programa davet edildiği programa katılmasını istiyorum.  Cumhuriyet Halk Partisi il ilçe başkanı il başkanı genel merkezimiz 1 Mayıs işçi ve dayanışma Bayramı’nı destek verecektir. Hatta genel başkanımız bu dayanışma gününün Taksimde yapılabilmesi için ben kefilim dedi genel başkanımızı kutluyorum. İl başkanımızı kutluyorum. Bütün İlçe başkanlarımız coşku ile katılacak. Kavgasız gürültüsüz herkesi yanılacak bir bayram sevinci içerisinde kutlayacağız.”

 

“Her zaman Türkiye halklarının danışma kültürünü geliştirmek ve güçlendirmek amacındayız”

DEM Parti Eş İlçe Başkanı Mehmet Önal  “Emeğimize saygınlığımızı gösterme amaçlı DİSK Emekli-Sen şubesini şubemizi ziyarette bulunduk.  Kendilerine olan inancımız doğrultusunda emekçi sınıfına sosyalist devrimci karaktere yardımcı olacağımızı bu bizim ideolojik paradigmamızın bir gereğidir. 1 Mayıs bizim için nevruz, 1 Mayıs bizim için 8 Mart kadın direnişinin ruhudur.  Biz bu toplumsal değerlerimize sahip çıktığımız gibi 1 Mayıs’ta aynı anlamda kutlamaya dönüp çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Her zaman Türkiye halklarının danışma kültürünü geliştirmek ve güçlendirmek amacındayız.”

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı