Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Esenlerde Otopark Sorunu Çözülmeden Asla Trafik Sorunu Çözülemez Nokta.

Esenlerde Otopark Sorunu Çözülmeden Asla Trafik Sorunu Çözülemez Nokta.

Gazete esenler'i arayarak otopark yeri şikayetler üzerine uzun yıllardır Esenlerde yaşayan bir basın mensubu olarak gittik, gördük yerinde incelemelerde bulunduk.

Bugün ana cadde üzerinde Gazete esenler yazar ekibiyle birlikte yerinde yaptığımız inceleme ve tespitlerde sonucunda araçların yol kenarlarına park edilmesine ister istemez mecburen izin veriliyor. 

Trafik sorunun giderilebilmesi için öncelikle otopark meselesinin çözülmesi gerekiyor. Hepimiz araç sahibiyiz. Birçok yerde birden fazla araç var, araç sayısı giderek artıyor.

ESENLERİN 

ÖNCELİKLİ SORUN TRAFİK VE OTOPARK..! 

Esenlerin en öncelikli sorunu trafik ve otopark meselesidir. Trafik meselesinin çözülebilmesi için öncelikle otopark meselesinin çözülmesi gerekiyor. Biz hepimiz araç sahibiyiz. Birçok yerde birden fazla araç var, araç sayısı giderek artıyor. Ama cadde ve sokaklarımız sınırlı, bunları genişletme imkânı bulamıyoruz. 

GÖKSU 15 YILDIR GÜÇLÜ İRADE GÖSTEREMEDİĞİ İÇİN OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ. 

Yerinde kentsel dönüşüm değil, Ada bazlı kentsel dönüşümle kalıcı otopark sorunun tek çözümü olduğu şehir planlamacılar odasının ortak fikri.

Esenler meydanına çıkan Atışalanı, İstanbul, İnönü ve Davutpaşa olmak üzere dört farklı cadde bulunmaktadır. Bu ana halterler İstanbul Büyükşehir Belediye Yetkisinde, Sokaklarda İse Esenler Belediye Başkanlığı yetkisinde bulunmasına rağmen otopark meselesini çözmek için mevcut cadde ve sokaklarda yol kenarlarına bırakılan araçlarla ilgili alternatif otopark üretilemiyor. Eğer ki alternatif otopark üretilebilseydi aracını oradan kaldır diyebilirdiniz. 

Çünkü başka otopark yeri yok! 

Alternatif otoparklar oluşturacaksınız ki vatandaşlar alışveriş yapmak ve evine gitmek için yasak park cezası düzenlenmesini göze alarak park edilmez yasak levhalarının cedde boyunca bulunmasına rağmen ana caddeye araçların park etmek zorunda kalıyor olması bile olayın vahametini açıkça ortaya koymaktadır.

Ada bazlı kentsel dönüşümle Otopark sorunu kapsamlı kalıcı hale getirilmesi için mutlaka ama mutlaka YENİ OTOPARK’ lar inşa edilmesiyle ancak öyle engelleyebilirsiniz.



  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı